Nutriție

Șase produse pe care nu ai voie să le încălzești a doua oară

 

Unii dintre noi încălzesc și consumă cu nonșalanță mâncarea gătită ieri. Dar nu totdeauna acest lucru e lipsit de pericole. Iată o serie de alimente pe care nu e bine să le reîncălzim. 

  1. Carnea de găină/pui. În compoziția ei intră proteine care reacționează nefavorabil la reîncălzire. Puteți începe să aveți probleme cu digestia. Dacă însă vreți să reîncălziți măncarea de pasăre, aveți grija ca ea să se încălzească la fel pe toate părțile.   
  2. Ouăle. Dacă le reîncălziți, se distruge structura proteinelor din compoziția acestor alimente. Veți ajunge de asemenea să aveți probleme cu sistemul digestiv. 
  3. Spanacul. Nitrații conținuți de acesta se transformă, prin încălzire, în nitriți, iar aceste elemente influențează nivelul oxigenului din sânge. În plus, consumând astfel de alimente, vă puteți otrăvi. 
  4. Orezul. Dacă îl veți păstra, fiert fiind, la temperatura camerei mai mult de o oră, în el vor începe să se formeze bacterii. Îl veți putea reîncălzi a doua oară numai dacă îl veți ține în frigider, într-un recipient închis. 
  5. Cartofii, din cauza aerului cald  în interiorul cartofului încep să se formeze bacterii. Ele nu vor dispărea în timpul reîncălzirii. 
  6. Ciupercile.  Modificându-se structura proteinelor din interiorul lor prin încălziri repetate, puteți avea probleme cu digestia dar și cu inima. 

Sursa : ferra.ru 

Publicitate