Timp liber Unde fugim de acasă?

La ADAGGIO, în Brașov, uiți că trăiești într-o lume nebună, nebună, nebună

                   

Foto : Florina Cocu     

După două zile de colindat Brașovul, chiar am obosit. Și nu de atâta mers. Deși epopeea concediilor încă nu a început, nebunia verii a pus deja stăpânire pe orașul de sub Tâmpa. Iar astazi, de 1 iunie, a fost chiar o culme. Un ocean de părinți și copiii s-a revărsat pe străduțele orașului medieval, inundând în culoare și gălăgie liniștea la care, poate, visau unii turiști,  evadați din propriile lor orașe zgomotoase și veniți aici să inhaleze aer de munte și tăcere tămăduitoare.

    Și atunci, după ce vrând-nevrând te-ai trezit conectat la freamătul din jurul tău, simți la un moment dat nevoia de liniște, de lentoare, de o slăbire de ritm, de un “je m’en fiche”. Iar pentru acest ritm lent, lumea muzicală a inventat termenul de ADAGIO.

    Din această nevoie de deconectare si de relaxare a ritmului nebunesc ce amprentează în zilele noastre cotidianul, s-a născut, în  mintea brașoveanului Silviu Avram, ideea cochetului său restaurant : ADAGGIO. L-am descoperit aproape lipit de AFI Mall din Brasov , după ce , colindandu-l și pe acesta, am simtit nevoia evadării certe din zbuciumul citadin. Am ieșit pe intrarea principală, am coborât treptele, am virat-o la dreapta și…o grădină exterioară cufundată în verdeață s-a decupat din nebunia orașului, conducându-ne către unul dintre cele mai populare restaurante ale Brașovului.Știți ce a fost pe vremuri aici? Fosta cantină a întreprinderii Hidromecanica! Aceasta din urmă a avut tragicul sfârșit al multor întreprinderi socialiste și, odată cu întreprinderea, s-a dus pe apa Sâmbetei și cantina. Vremurile s-au răsucit si locurile s-au schimbat radical, urmand trendurile. În locul cantinei “împinge tava”, respiră astăzi un restaurant modern, elegant, în pas cu vremurile.  
ADAGGIO s-a născut în 2017, a prins așadar din plin pandemia, care însă nu a reușit să-l îngenuncheze. Nici pe restaurant, nici pe patronul având destulă experiență în HORECA.

   Ma aflu așadar într-un restaurant elegant, în care mobilierul,  ce combină modelele florale cu turqoise-ul meu preferat, este atât de comod, încât nu m-aș mai ridica niciodată din el!


Nu este încă ora prânzului,  restaurantul este așadar în așteptarea clienților. Urmează ca la ora 17 să înceapă un eveniment și angajații sunt deja în priză.
De fapt, cuvântul “eveniment” nu este o pasăre rară aici. Au loc deseori nunți, alte evenimente private, ba chiar si serile muzicale tematice tot evenimente sunt, până la urmă, iar judecând după fluxul de oaspeți, sunt chiar evenimente reușite! Alunec puțin către o întrebare punctuală, pe care i-o adresez domnului Silviu Avram : “Care a fost cel mai cool eveniment, organizat aici?”. Făra a sta prea mult pe gânduri, numește botezul feciorului său. Îl felicit și rămân să culeg imagini din interior și exterior, urmând să croșetez o invitație de suflet, adresată fiecăruia din voi, într-un loc pe care mie personal mi l-a sugerat buna mea prietenă, jurnalista Cristina Moldovan din Brașov, iscusit designer florist, pe care am avut ocazia să-l am ca invitat la emisiunea mea de la TVR “Femei de 10, Bărbați de 10”.
Dau mai întâi o fugă în grădină, unde reușesc să imortalizez , într-o baie de soare, un grup de tineri veniți din Statele Unite pentru a face cunoștință cu ursul carpatin și blondele mioritice.

 Până una alta, cineva i-a sfătuit de bine : o bere pe terasa de la Adaggio este cea mai bună alegere, pe timp de vară. Iar de vrei vin, vin’ și gustă tot aici! O impresionantă colecție de vinuri felurite căptușește unul din zidurile restaurantului. Încerc s-o surprind în oglinda-stil ce dublează șmecher batalionul de vinuri de colecție, expuse în “bibliotecă”.


Fotografiez apoi decorațiunile ce înveselesc zona barului ( potrivite parcă zilei de 1 iunie!)  după care vâr nasul și în zona toaletelor, ciocnindu-mă și aici de aceeași eleganță. Recunoașteți și voi : nu-i așa că felul în care arată toaletele unui local, atârnă greu în nota finală, pe care o veți da locului respectiv? Cred că asta au și avut în vedere cei de la Adaggio, când au ales designul grupurilor sanitare.


…Țin în mână Meniul și mintea mea de economist face repede niște calcule : prețurile sunt aproape la jumătate față de restaurantele întâlnite prin centru! Dar…o fi bună mâncarea?!?

Este ora prânzului, așa că această întrebare are toate șansele să-și afle repede răspunsul! 

Răsfoiesc cărticica plină cu tentații si aleg , ca de obicei, ceva care să rimeze cu dieta mea vegetariană : Cremă de ciuperci de pădure cu mix de semințe și , respectiv, un platou generos cu fructe de mare aromate cu limetă și patrunjel.

     Deși sunt destul de exigentă când vine vorba să împart note de 10, de data aceasta am făcut-o din tot sufletul. Si nu numai pentru delicatesele ce s-au lăfăit în farfuriile de sub nasul meu, ci și pentru ambianța atât de plăcută din jur și nu in ultimul rând, pentru drăguții ospatari, rapizi, zâmbitori și prietenoși, ce păreau a mă cunoaște de-o viață, de parcă veneam dintotdeauna să-mi găsesc liniștea și să-mi potolesc foamea aici,  la ADAGGIO!

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate