Timp liber

Invitație Artonică la teatru: „Fermoare, nasturi și capse”

 

Gata cu mâneca scurtă, acum încheiem fermoarele, nasturii și capsele, iar pentru activități recreative și culturale, fugim sub acoperiș. Nu e problemă, asta pentru că se petrec multe lucruri faine în București. Despre unul dintre ele am să vă povestesc acum.
Am mai scris pe blog despre faptul că experiența dintr-un teatru și o sală de cinema, de regulă, pentru mine, sunt complet diferite. Asta pentru că de cele mai multe ori, fie că vorbim despre niște actori de la un teatru de stat sau despre o trupă de teatru independent, alta este emoția pe care o transmit niște actori de teatru, live de pe scenă, comparativ cu un film american – comercial – de duzină, la fel ca majoritatea producțiilor din cinematografe.
E păcat să nu mergem la teatru, mai ales atunci când știm că avem atât de mulți actori talentați și pasionați. Vorbesc despre cei mai cunoscuți, ca Șerban Pavlu, Adriana Trandafir, Claudiu Bleonț, Lia Bugnar, Gabriel Fătu, da… Dar avem și actori tineri, independenți, în plină ascensiune, care rup scena-n două. Am urmărit diverse trupe de teatru independent pe la Teatrul de Artă, prin ceainării, cafenele și tot felul de spații neconvenționale. De regulă, independenții joacă în săli cu câteva zeci de locuri, iar spectacolele lor se bazează pe scenarii inspirate de realitatea de zi cu zi.
Ei bine, o trupă de teatru independent pe care merită să o urmăriți este Artonic. Aceștia vor susține în premieră, un spectacol pe o scenă mare din București, într-o sală cu câteva sute de locuri. Artonic va juca la Sala Dalles din București, deci în buricul târgului „Fermoare, nasturi și capse”, o dramă cu accente comice, care „vorbește despre durerea din spatele râsetelor”. Scenariu fain și super-actori. Ne vedem la teatru!

Info eveniment:
Sinopsis: Paul, Cris, Ana și Eugen sunt prieteni din adolescență. Paul și Cris o iubesc în felul lor pe Ana, iar Eugen e iubitul ei. Când Eugen dispare în mod inexplicabil, cei trei prieteni se simt vinovați, se suspectează unul pe celălalt, iar prietenia lor se zdruncină… Nu mai pot avea încredere unul în altul, inventează teme și subiecte ridicole pentru a se apăra și ataca. E multă dramă și comedie în spusele lor. Discuții comice interminabile despre fermoare, capse, nasturi și telefoane, subiecte sterile care maschează incertitudinea, golul din interiorul fiecăruia… În spatele cuvintelor plutește teama…
„Fermoare, nasturi și capse” este un spectacol în regia Lilianei Cîmpeanu, iar textul este semnat de către Mihai Ignat. Din distribuție fac parte: Carmen-Magdalena Sascău, Cristian Constantinescu și Radu Catană.
Suport artistic: 25 de lei/ 15 lei – studenți; rezervări la: 0746 118 037.

Uscatoare rufe