Femei de 10

Indrăzneşte şi ai încredere în tine

“Indrăzneşte şi ai încredere în tine!”  spune totul. V-aţi gândit câtã bucurie vă poate aduce un dram de curaj, care să vă împingã să faceţi lucruri neîncercate până atunci, din cauza lipsei de încredere în voi? Cu mici paşi putem să ne învingem această neîncredere şi să experimentăm lucruri, pe care nu credeam că le puteam face până acum.

 

1. Este preferabil să faceţi “mai bine” decât “perfect”. Renunţaţi la perfecţiune şi apucaţi-vă de treabă, cu curaj. Dacă vă gândiţi prea mult la inconveniente şi dacă vă doriţi prea mult să fiţi perfecte, nu mai întreprindeţi nimic. La treabă deci!

 
2. Puneţi-vă tocurile înalte! Inainte de o întâlnire importantă puneţi-vă tocurile de 8 centimetri pentru a fi la egalitate cu interlocutorul vostru, mai ales dacă este bărbat. Vă veţi simţi mai puternică, mai sexy.

 
3. Parafrazându-l pe Steve Jobs, încetează să asculţi sfaturile mamei şi ale bunicii, îndrăzneşte lucruri noi şi ascultă-ţi inima! “Timpul vostru e limitat, nu îl pierdeţi trăind după perceptele altora, nu lăsaţi zgomotul opiniilor să acopere vocea interioară”.

 
4. Gandiţi-vă la ocaziile, în care v-a fost frică degeaba. Când trebuie să faceţi ceva de care vă este frică, gândiţi-vă la toate lucurile pe care le-aţi făcut totuşi, în trecut, fiindu-vă frică şi pe care nu vă credeaţi capabilă să le faceţi.

 
5. Infruntaţi problemele! Jane Fonda mărturisea la lansarea celei de-a treia carţi, că atunci când ceva îi provoacă frică, acel ceva cu care se confruntă, devine cel mai bun prieten al ei. Stiţi, a zis ea, “problemele pe care le confruntăm ne permit sã creştem”.

 
6. Indrăzneşte să spui “NU”. Nu mai spune “da”, atunci când vrei să spui NU. Aceasta este una dintre cele mai mari probleme ale oamenilor, că se simt obligaţi să spună “da”, pentru o serie de motive. Dacă aceste motive nu sunt legate de starea noastră de bine şi de nevoile noastre, este bine să spunem “nu” în loc. A spune NU cere însă exerciţiu. Este recomandabil, ca atunci când trebuie să dăm un răspuns să ne luăm un răgaz, înainte de a răspunde, astfel încât să nu ne mai simţim obligaţi să facem ceva ce nu ne dorim.

 
7. Indrăzneşte să nu fii tot timpul “de treabă”. Dacă, una dintre fricile tale este să se creadă că nu eşti de treabă, află, că a fi puţin mai egoistă, te poate ajuta.
8. Fiţi realiste! Dacă ştim clar ce aşteptăm, în general vom trece de întâlnirile noastre profesionale sau amoroase mai uşor. Intrebaţi-vă înainte de o întâlnire, cât mai sincer posibil, ce vă aşteptaţi, ce doriţi de la acea întâlnire.

 

Sursa: ELLE mode N°3532

Surse foto: topfacts.com.ua,storinka.com.ua, show.obozrevatel.com, nashamama.com