Nutriție

Împrieteniți-vă cu sfecla roșie, dacă vreți un ficat sănătos!

Cu toții ne dorim un organism sănătos. Și tot cu toții știm cât de importantă este, in această direcție, alimentația sănătoasă. Astăzi vă vom deschide o nouă “fereastră” către aceasta din urmă. Cel vizat este ficatul. Cea vizată – sfecla roșie.
Ficatul
este , se știe, unul dintre cele mai solicitate organe ale corpului. Responsabil pentru peste 500 de functii, ficatul joaca un rol important in functionarea sistemului imunitar, a metabolismului, a sistemului digestiv si a sistemului de detoxifiere.

Care este, așadar, legătura între sfecla roșie și un ficat sănătos?

Sfecla rosie abunda in magneziu, calciu, fier, potasiu, vitamina C, fosfor, mangan, si mai contine contine betaina, caroten si vitamina B. Betaina este o substanta cu efect hepatoprotector si stimulator al bilei. In plus, betaina este importanta pentru reducerea homocistinei din sange, informeaza medicii.

Cea mai mare concentratie de betaina se gaseste catre varful sfeclei, adica in dreptul tulpinii cu frunze. Multumita acestei substante, sfecla este un excelent remediu pentru detoxifiere. Sucul de sfecla rosie actioneaza ca un protector hepatic puternic, regenereaza celulele hepatice si stimuleaza functia hepatica. Consumarea cu regularitate a acestui suc, dar si a sfeclei in stare cruda, incetineste evolutia bolilor cronice de ficat si are efecte benefice in cazul steatozei (boala de ficat gras).

Iata și o reteta pe baza de sfecla rosie care vă va ajuta să parcurgeți cât mai repede și placut drumul spre…un ficat sănătos!😁

Ingrediente:

  • o sfecla rosie
  • un morcov
  • o jumatate de lamaie

Mod de preparare:

Spala si curata de coaja sfecla ,morcovul si lamaia. Pune-le la storcator si extrage sucul. Consuma acest preparat zilnic si iti vei regenera ficatul si iti vei imbunatati considerabil starea de sanatate!

sursa foto: wi-fi.ru

Publicitate