Nutriție

Tartă cu zmeură și ciocolată

O tartă deosebit de gustoasă, plină de savoare. Tarta cu zmeură și ciocolată este ideală atunci când vrei să faci o bucurie întregii familii sau prietenilor

INGREDIENTE
*pentru 12 porții

-pentru cremă-
• 150 ml. lapte
• 500 ml. smântână
• 65 gr. zahăr brun
• 300 gr. cicolată neagră de calitate ( 70% cacao)
• 2 ouă
• 1 linguriță extract de vanilie
• 200 gr. zmeura

-pentru blat-
• 175 gr. făină
• 25 gr. cacao
• 50 gr. zahăr pudră
• 100 gr. unt rece ( tăiat bucăți)
• 1 gălbenuș de ou
• 4 linguri de apă rece

PREPARARE

• Pentru blat: cerneți făina, cacaoua și zahărul într-un bol. Adăugați untul și amestecați până cand se leagă compoziția. Se adaugă apoi gălbenușul cu apa și amestecați. Aluatul nu se freamătă mult, ci doar cât să se formeze aluatul într-o bilă. Lăsați la rece timp de 30 minute.
• După ce scoateți de la frigider, luați o tavă pentru tartă ( 25 cm) și întindeți aluatul pe forma tăvii. După ce ați întins aluatul și l-ați pus în tavă, adăugați peste compoziție o hârtie de copt, peste care puteți adăuga diferite boabe ( fasole, naut, etc).
• Preîncălziți cuptorul la 200 grade, sau 180 grade ( dacă folosiți ventilație). După 15 minute, scoateți tava și înlăturați boabele. Apoi, coaceți pentru încă 5 minute.
• Pentru umplutură, puneți laptele, smântâna și zahărul într-o tigaie la foc mic. Apoi, adăugați cicolata și amestecați până când se topește. După, se adaugă ouăle și extractul de vanilie. Amestecați.
• Zmeura, împraștiați-o în crusta tartei. Puteți păstra câteva bucăți și pentru decor. Apoi, adaugați compoziția cu ciocolată și puneți la cuptor pentru încă 20-30 de minute, până când este gata.
• După ce scoateți tarta de la cuptor, lăsați-o să se răcească.

Poftă bună!

Sursa: deliciousmagazine.co.uk

Publicitate