Un sfat de la bunica

10 mari adevăruri din jurnalul bunicii mele

La vârsta de 90 de ani,  bunica mea Zelda a murit. Nu a avut cine știe ce moștenire, dar mi-a lăsat o cutie cu diferite obiecte adunate de-a lungul timpului. Dar, lucru cel mai prețios, mi-a lăsat moștenire jurnalul ei, așa numitul ”jurnalul inspirațional”.

În el, bunica și-a notat toate ideile care o făceau să mediteze despre viață.

Vi le redau mai jos, în speranța că vă vor ajuta să vă faceți ordine în viață. 

  1. Inspiră viitorul, expiră trecutul. Oriunde te-ai afla, orice ai face, oricare ți-ar fi situația sau starea de spirit, trebuie să crezi că la sfârșitul tunelului vei da întotdeauna de  lumină. Niciodată să nu ai așteptări exagerate, nu pretinde și nu cere să ți se ofere ceva. Fă tot posibilul să ții sub control ceea ce depinde de tine. Odată ce vei face tot ce poți, vei obține tot ce meriți.

2. Viața este, in realitate,  foarte simplă. Trebuie doar să te concentrezi pe un singur lucru. Nu trebuie să faci totul acum, pe loc. Fii pregătită să depui maxim efort pentru realizarea propriilor vise, dar nu te da peste cap. Viața îți va întoarce totul înzecit.

3. Cei din jur trebuie să te accepte așa cum ești, cu toate defectele tale, iar dacă nu o fac, nu te atașa de acești oameni. Spune numai adevărul, chiar dacă ti-e greu. Când ești sincer,  împarți lumii iubire. Mergi hotărât pe drumul tău, și nu te aștepta ca toți să te susțină.

4. Nu ești azi persoana care ai fost ieri. Ai avut o mulțime de realizări și eșecuri care te-au transformat. De-a lungul anilor ți-ai schimbat ideile asupra vieții. Unele persoane îți vor reproșa faptul că te-ai schimbat, dar acest lucru este inevitabil.

5. Totul ce se întâmplă acum te ajută să te dezvolți, chiar dacă nu realizezi întotdeauna . Orice nu ai face, nu pierde niciodată speranța și până la urmă vei depăși orice obstacol.

6. Nu tinde să fii bogată, ci fericită. Cu timpul, vei ajunge să apreciezi sensul lucrurilor, și nu valoarea materială a acestora. Cele mai bune zile, cele de care îți vei aminti, vor fi cele în care ai râs cel mai mult. Trăiește fiecare clipă fiind recunoscătoare pentru ea.

7. Ai mereu o atitudine pozitivă. Trebuie să înțelegi că nu suferi din cauza circumstanțelor, ci din cauza modului în care le tratezi.

8. Câteodată trebuie să îi permiți persoanei de alături să plece, pentru ca ea să poată să crească. De acord :  i-ai oferit atâtea lucruri și ai ajutat-o să se dezvolte, dar există un moment în viață când drumurile voastre trebuie  să se despartă.

9. Când privești în trecut, trebuie să spui: ”Nu pot să cred că am reușit să fac asta!”, nu ”Ar fi trebuit să fac altfel”. Cei din jur vor încerca mereu să te judece, de aceea nu tinde să  le placi tuturor. Fă ceea ce îți place și iubește-te atât de mult,  încât întotdeauna ambițiile tale să fie uriașe!  

10. Dacă nu poți încheia cu succes o acțiune propusă, înseamnă că a venit timpul să treci la altceva. Acceptă faptul că uneori vei avea nereușite. Din ele vei învață întotdeauna câte ceva. Cele mai puternice persoane sunt cele care râd în fața dificultăților.

Sursa : transurfing-real.ru 

Sursa foto: pinterest.ru