Acasă la mine Un sfat de la bunica

Cum să scapi pentru totdeauna de…”musafirii nepoftiți”

Aha! Am atins un punct vulnerabil, nu-i așa? Dar nu, nu ne referim aici la acei ” prieteni” sau vecini, de care nu mai reușim să scăpăm și cu care ne trezim la ușă când ne e lumea mai dragă! Ci la cu totul alt gen de “musafiri nepoftiți”.

Chiar dacă ne e rușine să recunoaștem (de parcă noi am fi de vină și nuimage vecinii sau ghena de gunoi a blocului), de multe ori locuințele, și în special bucătăriile și cămările, ne sunt invadate de insecte. Acestea sunt atât de diverse, încât pentru simpla lor enumerare nu ne sunt suficiente degetele celor două mâini. Iar dacă ghinionul va face ca un reprezentant al lor să vă pătrundă pe teritoriu, ați dat-o-n bară! Pe de o parte, veți scăpa foarte greu de această pacoste, iar pe de altă parte – dacă veți vedea , să zicem, un singur gândac sau o singură furnică, puteți fi sigure că undeva, pe aproape, se ascund armate întregi!

 

imageCe ar fi de făcut? Site-ul takprosto.cc vine cu soluția salvatoare. Grație ei, veți putea spune pe veci “Adio!” gândacilor de bucătărie, dar și muștelor, țânțarilor, furnicilor și moliilor! Mijlocul pe care vi-l propunem este unul simplu, ieftin și foarte sigur : chiar dacă există copii sau animale prin preajmă, îl puteți folosi fără teamă: în cazul acestora este total inofensiv.

 

Nu aveți nevoie decât de câteva frunze de… dafin! Presărați-le pe la imagecolțurile încăperilor din casa voastră, și puteți spune că ați scăpat definitiv de “oaspeții nepoftiți”!
Explicația este simplă: insectele despre care vorbim nu suportă, pur și simplu, mirosul frunzelor de dafin. Puteți introduce, de asemenea, câteva astfel de frunze în borcanele cu făină, orez, griș, paste, etc și nu veți mai avea niciodată de a face cu gândăceii care altminteri apar în astfel de medii.
Recunoașteți că nu v-ați gândit niciodată la o metodă atât de simplă, nu-i așa? E cazul să le-o împărtășiți și prietenilor dumneavoastră!

image

Surse foto: shkolazhizni.ru, melnicabiz.ru, tarakanam.net, liveangarsk.ru