Mobilarea casei reprezintă pentru mulți un plan de viață. Câte zile nu te-ai gândit și te-ai răzgândit unde să le așezi pe toate? Cât te-ai frământat cum o să arate împreună sau dacă ai ales corect? E timpul tău, e bugetul tău la mijloc, așa că, odată acest vis devenit realitate, ar fi bine să cunoști câteva mici trucuri de păstrare a mobilei în cea mai bună stare. În felul acesta, îi prelungești cât mai mult viața. Cine-ar vrea să strice peste noapte ce a realizat în atâtea luni de muncă, emoții, speranțe și dorințe îndeplinite?
Locul în care așezi mobila îi afectează durata de viață. Când mobilierul este montat spre peretele exterior, se poate forma umezeală. Dacă, în schimb, este plasat prea aproape de surse de căldură, crește riscul de scorojire. Ia în calcul toate acestea înainte să îi găsești locul. Nu te-ai fi gândit, dar cataramele și chiar bijuteriile ca inelul pot zgâria mobila, așa că s-ar putea să vrei să fii mai atentă atunci când iei loc sau ștergi praful.
Toată lumea își dorește o canapea de piele. Dar, ca la doamne, și pielea aceasta are nevoie de îngrijire specială. Așa cum soarele ne îmbătrânește pe noi, la fel se întâmplă și cu tapițeria din piele. De aceea, ar fi de dorit să nu așezi canapeaua în lumina directă a soarelui.
Hainele se pătează, la fel și tapițeria din stofă. Iar dacă pentru o bluză testăm soluția de curățat pe un loc ferit vederii, cu atât mai grijulii ar trebui să fim cu canapeaua sau fotoliul. O bluză mai poate fi înlocuită, cu o piesă de mobilier bătaia de cap e mai mare.
Cafeaua este și plăcerea mea, dar mă asigur că nu așez ceașca direct pe mobilă. Ar putea lăsa semne nedorite pe furnir, din cauza căldurii. Lichidele în general nu sunt prietene cu lacul. Sigur că accidentele se mai întâmplă, de aceea e bine să fii pregătită și să știi ce ai de făcut. Orice se varsă pe mobilă se șterge imediat cu un prosop uscat și curat, în direcția amprentei lemnului.
Oțelul inoxidabil nu se pătează, nu se corodează și nu ruginește la fel de ușor ca oțelul obișnuit. Dar se poate totuși păta, nimic nu e invincibil pe lumea asta! La contact îndelungat cu apa, decolorarea maronie (așa numitele pete de ceai) poate apărea pe suprafața produselor. E bine de știut că poți scăpa de ele cu ajutorul soluțiilor speciale, nu e capătul lumii.
Cu bronzul e mai simplu, singura îngrijire de care are nevoie e… ștergerea prafului.
Piatra și surorile ei (marmura, granitul și celelalte) nu se șterg cu oțet. Altfel, pregătește-te să-ți iei adio de la mobilă. Cea mai bună metodă de curățare a pietrei este să umezești o cârpă curată cu apă călduță pentru a îndepărta orice urme. Ar mai fi de zis și că sticla și oglinda se zgârie ușor, prin urmare le vom șterge cu atenție.
Acum că știm cu toții aceste ABC-uri, ne putem bucura liniștiți de timpul petrecut în cuibul nostru.
Pentru mi multe detalii vizitați: https://www.facebook.com/Caracole-Romania-1698441037034743/?fref=ts
Comentează