Un sfat de la bunica

Nu aruncați pliculețele de ceai folosite!

Care este primul impuls, atunci când vă preparați un ceai din pliculeț și extrageți pliculețul de ceai din ceașca cu apă clocotită? Evident, acela de a-l arunca la gunoi! Faceți însă o mare greșeală, pentru că, așa folosit cum e, pliculețul de ceai vă poate ajuta în foarte multe direcții. Cel puțin așa susțin jurnaliștii site-ului prelest.com. După ce ne-am minunat noi înșine, vă propunem și dumneavoastră câteva moduri în care puteți prelungi viața pliculețului de ceai.

Puteți obține un ceai mult mai concentrat.
Dacă vă plac ceaiurile mai concentrate, puteți adăuga la pliculețul de ceai din ceașcă și pe cel folosit deja o dată. Culoarea ceaiului obținut va fi mult mai intensă, iar gustul mult mai plăcut. Acest sfat este valabil atât în cazul ceaiului negru,cât și a celui verde.

2. Ele dau un gust mai bun mâncărurilor
Introduceți pliculețul de ceai folosit într-o oală cu apă și țineți-l acolo până fierbe apa. Scoateți-l și introduceți apoi macaroanele sau plicul cu orez. Un mic secret : la fierberea orezului cele mai bune rezultate le dau pliculețele cu ceai de iasomie sau mușețel, iar pentru fierberea macaroanelor – cele cu ceai verde.

3. Curățați-vă covoarele cu …pliculețe de ceai!
Nu aruncați pliculețele cu ceai folosite. Păstrați-le în frigider, iar când veți aduna suficient de multe – răspândiți conținutul lor umed pe covor sau mochetă. Lăsați-l acolo până se usucă frunzele de ceai. Apoi înlăturați-le, pur și simplu, cu peria sau măturica sau, și mai simplu, cu aspiratorul. Covorul își va redobândi coloritul intens și va deveni curat.image

4) Scăpați de mirosurile neplăcute.
Pachețelele de ceai folosite se pun pe rafturile frigiderului. Rezultatul – o aromă plăcută în frigiderul dvs. Mai mult, dacă aruncați câteva astfel de pliculețe pe fundul coșului de gunoi, mirosul neplăcut al acestuia n-o să se mai răspândească prin locuință.

5) Creați-vă un odorizant de locuință inedit
Turnați câteva picături de ulei aromat de orice fel pe un astfel de pachețel de ceai folosit și veți obține un excelent odorizant de mașină sau de interior. Agățați-l de un fir, undeva , în incintă și, din timp în timp, mai picurați câțiva stropi de ulei aromat.

6) Scăpați de grăsimea de pe vase
Pentru a spăla farfuriile murdare cu grăsime , înmuiați-le, în prealabil, în apa caldă în care scufundați 2-3 pachețele de ceai folosite. Ceaiul nu numai că va înlătura toată grăsimea, dar va și ușura spălarea vaselor. Veți scăpa totodată de folosirea atât de nocivelor soluții chimice.

7) Curățarea mâinilor
După ce ați pregătit ceva pe bază de pește, usturoi sau ceapă, mâinile dvs miros îngrozitor, nu-i așa? Săpunul este, din păcate, ineficient. Dacă însă vă veți freca mâinile cu pliculețe de ceai folosite, mâinile dvs vor scapa instantaneu de mirosurile neplăcute.

8) Catifelarea picioarelor.
Pentru a obține călcâie catifelate, țineți picioarele într-un lighean cu apă caldă, în care ați introdus câteva pliculețe folosite. Pielea va dobândi un miros plăcut, bătăturile vi se vor înmuia, iar oboseala vă va părăsi instantaneu.

9) Organizați o …”baie antioxidantă”!
După cum se știe, ceaiurile sunt bogate în antioxidanți – elemente deosebit de benefice pentru tinerețea pielii. Aceștia se păstrează și în pachețelele folosite de ceai.

10) Comprese pentru ochi.image
Petreceți mult timp în fața calculatorului sau, pur și simplu, ați avut o zi grea? Pentru a vă odihni ochii obosiți, închideți-i și puneți pe ei două astfel de pliculețe de ceai folosite și, bineînțeles, răcite în prealabil. Stați așa circa 15 minute. Ochii dvs se vor reface rapid, iar ridurile mici din jurul lor se vor netezi, în chip miraculos. Însă această procedură trebuie repetată în mod regulat! Iar în cazul în care ați exagerat cu ședințele la solar și pielea dvs s-a iritat, puneți pe zona iritată câteva pliculețe de ceai folosite. Tot ele vă vor ajuta să scăpați și de durerea pricinuită de vânătăi, dar și de mâncărimile provocate de mușcăturile de țânțari.

11) Împrospătați-vă și hidratați-vă!
Iată și alte beneficii ale banalelor pliculețe de ceai folosite:
– vă împrospătează cavitatea bucală, după ce vă clătiți gura cu un ceai slab, obținut prin re-fierberea pliculețelor respective
– hidratatarea părului – obținută prin clătirea lui cu apa în care ați ținut mai multă vreme câteva astfel de pliculețe folosite
– curățarea impecabilă a geamurilor din locuința dvs, cu ajutorul plantelor din pliculețele folosite, cu care se freacă, cu ajutorul unei cârpe aspre, geamurile respective
În concluzie, dragele noastre, nu mai aruncați pliculețele de ceai! Incercați măcar una din ultilizările de mai sus și veți vedea : veți începe să colecționați pliculețele de ceai folosite!

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.