Sănătate

Aruncă un pumn de sâmburi de pepene în apă clocotită. Rezultatul te va șoca!

Despre beneficiile uluitoare ale sâmburilor de pepene am aflat și noi, pentru prima oară, de pe site-ul takprosto.cc. Un articol publicat zilele trecute vorbea despre chinezii care consumă acești sâmburi exact la fel cum consumăm noi sâmburii de dovleac! Prăjite în ulei si condimentate ele sunt, se pare, foarte gustoase. Dincolo însă de acest lucru, această “delicatesă” reprezintă și un mijloc extrem de eficient de prevenire a paraziților intestinali.

Astăzi vă vom transmite și vouă două rețete simple de întrebuințare acestor sâmburi-minune pentru sănătatea noastră. Consumând sâmburi de pepene, veți vedea, starea voastră generală se va îmbunătăți simțitor! Profitați de faptul că pepenii se găsesc acum pe toate drumurile, iar în măruntaiele lor veți găsi sute de astfel de sâmburi-minune! Un singur sâmbure conține riboflavină, fosfor, calciu, zinc și vitamine din grupa B.

Băutură din sâmburi de pepene

Ingrediente:
5 linguri de sâmburi de pepene cruzi
1 l de apă rece

Mod de preparare :
Zdrobește sâmburii și toarnă peste ei apa rece. Adu la fierbere. Firebe sâmburii cca 45 de minute. Strecoară și consumă câte un pahar, de 3 ori pe zi.
Această băutură pe bază de sâmburi de pepene este un excelent diuretic, de aceea multă lume o folosește pentru a slăbi. De asemenea, ea este folosită și pentru profilaxia și tratarea prostatitei, dar și a hipertensiunii arteriale.

Sâmburi de pepene anti-paraziți intestinali

Ingrediente:
sâmburi de pepene
lapte degresat

Mod de preparare:

Sâmburii se usucă în cuptor, iar apoi se râșnesc până devin pulbere. Amestecă aceasta pulbere cu laptele degresat, în proporția 1:10.
Se recomandă două astfel de pahare pe zi, pe stomacul gol. Cura presupune trei zile. Pentru profilaxie este suficientă o singură repriză.

Nu uita să le arăți și prietenelor tale prezentul articol!