Femei de 10

Împlinești 30?

Dacă vârsta ta începe cu cifra 3, site-ul Brightside.me îți prezintă câteva sfaturi pentru ca această perioadă fabuloasă a vieții să fie mai fericită și mai plină de energie decât a fost vreodată.

 1. Păstrează-ți cercul de prieteni

Femei de 10Când împlinești 30 de ani, vorbim de calitatea prietenilor și nu de numărul lor. Aceștia au un rol important asupra stării tale de bine. În timp, prietenii s-au stabilizat, au alcătuit un grup de prieteni minunați care te știu în diverse etape și încercări ale vieții și care îți voi fi alături în continuare.

 1. Fii sinceră cu tine

Dacă nu ești sinceră cu tine, cum ai putea să fii sinceră cu cei din jurul tău?

Dacă ești sinceră și crezi cu ardoare în convingerile tale, viața ta va reflecta această sinceritate.

 1. Alege o meserie care îți place

Cei mai mulți acceptă prima slujbă care li se oferă după absolvire. În timp vei înțelege că este foarte important să faci saltul către o meserie pentru care ai aptitudini. Cu experiența pe care ai acumulat-o până la vârsta aceasta vei putea găsi locul de muncă care te va face să iubești diminețile de luni.

 1. Păstrează timp pentru a lenevi

Un vechi proverb budist spune: antrenează-te în a nu face nimic și lucrurile se vor rezolva de la sine. Arta de nu face foarte multe a demonstrat o creștere a productivității pe termen lung. Savurează fiecare clipă de duminică, întinsă pe canapea, fără să te simți vinovată.

 1. Călătorește

femeieDacă ești deja mamă, călătoritul este o experiență total diferită. Redescoperă bucuria plimbărilor alături de copii.

 1. Renunță la obiceiurile rele

Dacă ești genul care spune, de fiecare dată, pe 1 Ianuarie: “Anul acesta voi face X, Y sau Z” acum este momentul să și pui în practică.

 1. Învăță o limbă străină

Cu siguranță ai studiat la școală cel puțin o limbă străină și ai ceva cunoștințe, dar acum, la 30 de ani, cu siguranță ești mai determinată în a învăța o nouă limbă străină, una care să te ajute să îți menții mintea activă și care te facă mai creativă.

 1. Nu sări peste micul dejun

Cu siguranță este cea mai importantă masă a zilei. Fie că optezi pentru cereale, ceai sau pâine prăjită savurează deliciile micului dejun.

 1. motorÎnfruntă-ți temerile

Teama de eșec, teama de a pierde, teama de a fi rănit, teama de zbor, teama de a vorbi în public, teama de dentist etc. Este momentul să le depășești! Te vei simți foarte eliberată!

 1. Învață să îți iubești corpul

Femeile mai în vârstă ne avertizează: într-o zi, veți privi pozele (chiar și pe cele în care ați stat ore întregi să vă alegeți ținuta) și vă veți întreba: pentru ce îmi făceam atâtea griji?

 1. Află ce te face fericită

Pentru unele femei este aerul proaspăt, marea, plimbările, pentru altele familia. Dacă nu ai aflat încă ce te face fericită caută pe Pinterest :))

 1. femeiFii blândă cu tine

Fii amabilă și cu ceilalți, desigur, dar experiența acumultată până acum, ți-a demonstrat, cu siguranță: dacă nu îți pui propria fericire pe primul loc, nimeni nu o va face în locul tău.

 1. Îndepărtează-te de negativism

Privind în urmă, vei realiza că ai pierdut prea mult timp încercând să mulțumești/să împaci/să obți acordul unor persoane care sunt veșnic nemulțumite. Viața este prea scurtă ca să te înconjori de astfel de oameni care îți consumă energia și te subapreciază. Fă loc, în viața ta, energiilor pozitive și persoanelor care scot la iveală cea mai bună versiune a ta.

 1. Izolează-te din când în când

Savurează singurătatea și descoperă beneficiile timpului petrecut de una singură.

 1. femei1Nu este niciodată prea târziu să o iei de la capăt

Nu este niciodată prea târziu să schimbi modul în care gândești, să te recalifici, să renunți la o relație care nu merge, să te muți în altă țară. Dacă te macină ceva și nu schimbi nimic, această nemulțumire va fi acolo și peste 5 ani și vei regreta că nu ai acționat mai devreme.

 1. Pune-ți situația financiară în ordine

La 20 de ani probabil ai fost exuberantă și nu ai avut grija zilei de mâine ci te preocupa doar unde ieși seara în oraș și shopping-ul. Acum, realizezi însă, că nu gențile și pantofii îți aduc fericirea pe termen lung ci experiențele și oamenii.

 1. Învăță să te de-stresazi

Așa cum sunt o mulțime de situații stresante, la fel de bine sunt și diverse forme de de-stresare. Descoperă ce funcționează în cazul tău și pune în practică.

 1. Cultivă auto-disciplina

Dacă la 20 de ani era perioada exceselor acum este vremea stabilității atât finaciare cât și sociale. Mergi la cumpărături dar fii cumpătată. Ieși cu prietenii în oraș dar nu sta până dimineața. Vei descoperi că măsura este regula de aur.

 1. Nu te mai compara cu ceilalți

Este total lipsit de sens să te compari cu alte persoane, care au scopuri diferite de ale tale și cu multiple posibilități de a le atinge. Cunoaște-te pe tine și scopurile tale, și ia-o pe drumul tău și în stilul tău.

 1. femei2Citește mult

Viața modernă este așa de solicitantă încât numai mustrările de conștiință ne mai determină să punem mâna pe o carte. Dar să te cufunzi în lectura unui roman este un sentiment de neegalat. Apoi, cititul ne face mai buni.

 1. Învață să spui nu

Ca ființe umane suntem învățate că trebuie să îi mulțumim și ajutăm pe ceilalți. A spune “nu” este o adevărată provocare. Spune “da” doar dacă nu contravine propriilor nevoi. Înainte de a confirma puneți 3 întrebări: 1. Vreau să fac asta? 2. Pot face asta? 3. Am timp?

 1. Fă sport zilnic

Da, zilnic. Nu trebuie să fie un program intens, la o sală de sport. Fie că este yoga sau doar o plimbare scurtă seara, fă-ți o rutină din asta. Îți va da un plus de energie și îți va fi mai ușor să păstrezi acest obicei și la 40 de ani.

 1. Mănâncă sănătos

Să manânci sănătos este cea mai bună investiție pe care poți să o faci pentru sănătatea ta. Cu siguranță, sănătatea este importantă pentru tine, așa că acest punct nu este negociabil.

 1. Scrie o scrisoare persoanei tale din viitor

Te va ajuta să reflectezi, să îți exprimi recunoștința și să îți dezvolți conștiința de sine. Să îți așterni pe o foaie de hârtie gândurile și să îți stabilești scopuri te va stimula să fii mai bună și mândră de tine.

 1. fotoFă poze

Pozele imortalizează momente care nu se mai întorc iar peste 20, 30 de ani vei fi fericită că le-ai făcut.

 1. Nu înceta să înveți lucruri noi

Fie că urmezi cursuri online, că mergi la cursuri seara sau citești despre subiecte care te interesează, noile cunoștințe te vor ajuta să te autodepășești.

 1. Folosește protecția solară

P.S. Nu uita, urechile!

 1. Nu îți mai cere scuze

Este simplu: dacă ai făcut ceva rău sau dacă ai spus ceva care a rănit, trebuie să îți ceri scuze. Dar nu îți cere niciodată scuze dacă: ai spus nu, te-ai pus pe tine pe primul loc, dacă ceri ajutorul, dacă nu știi un anumit lucru, nu îți cere scuze în numele altei persoane, că eșți ocupată sau pentru simplu fapt că ești.

 1. Nu fii mediocră

Pentru că meriți toată fericirea pe care această lume minunată ne-o oferă.

 1. Fixează-ți întotdeauna scopuri

 

 

Publicitate