Diverse

Iertarea este un semn de inteligență

http://superpoker.com.br/

Contrar credinței populare, memoria bună nu este conectată cu inteligența crescută. Tinerii care rețin aproape totul și obțin punctaj maxim la teste, au o memorie bună. Dar asta nu înseamnă că au și un IQ ridicat.

Mintea umană este construită să își aducă aminte anumite lucruri, dar să și uite. Este important de înțeles că iertarea joacă un rol important în măsurarea inteligenței.

Aducerea aminte și iertarea au aceeași importanță  

http://superpoker.com.br/Blake Richards și Paul Frankland, ambii cercetători în domeniul neurogiei au examinat tema uitării, denumită și tranziție, precum și amintirea, denumită și persistență. Ei au demonstrat că amintirea și uitarea joacă un rol important în sistemul de memorie. Mai mult, cercetătorii susțin că scopul memoriei nu este acela de a reține toate informațiile și detaliile pe termen lung, ci mai degrabă să păstreze informațiile relevante pentru a ghida, precum și luarea deciziilor într-un mod mai inteligent. Aceasta înseamnă că scopul memoriei este de a spori luarea deciziilor.

Este esențial pentru mintea umană să uite detaliile lipsite de importanță și să se focuseze pe lucrurile cu adevărat importante care au o utilitate în viața individului.

De exemplu, dacă vă amintiți doar o parte din întâlnirea sau conversația avută, și nu vă amintiți fiecare detaliu, creierul dvs. înseamnă că nu ține minte lucrurile irelevante, ci creează amintiri care vă vor ajuta în luarea deciziilor, precum și anticiparea viitorului mai târziu in viață.

Uitarea este un semn de înaltă inteligență, deoarece vă ajută să vă amintiți numai cele mai semnificative lucruri implicate în luarea deciziilor

Am menționat deja două noțiuni: tranziția (sistemul celular implicat în uitare) și persistența (sistemul celular implicat în sortarea informațiilor). În trecut, cercetătorii neurobiologici s-au concentrat mai mult pe persistență și mai puțin pe tranziție.

Mai mult, se considera că, în cazul în care o persoană nu este capabilă să-și amintească ceva, are o problemă cu mecanismele implicate în rechemarea sau stocarea informațiilor numite persistență.

Cercetări recente însă, au arătat că există un motiv bun pentru care creierul uman lucrează activ pentru a uita anumite tipuri de informații. Cercetătorii au ajuns la concluzia că mecanismele care promovează pierderea memoriei sunt un indicator al inteligenței înalte și ajută oamenii să-și amintească doar cele mai semnificative lucruri care sunt critice pentru luarea deciziilor, precum și un sentiment general de orientare in viața lor.

Sursa: positivethingsonly.com
Foto: superpoker.com.br

Femei de 10 pe Facebook