Show TV

Iată și ultimele noastre isprăvi!

Am încheiat și ultima noastră săptamână de transmisii directe. De luni încolo veți putea urmări – sperăm, cu bucurie – cele mai îndrăgite ediții ale primului nostru sezon. Topul l-ați făcut chiar dumneavoastră și-l puteți consulta, de vreți, aici, pe site-ul „femeide10.ro„. Până însă să ne „reluăm”, haideți să facem, ca de obicei, o recapitulare a săptămânii de care ne despărțim.

LUNI: Putem ierta infidelitatea?

Săptămâna a debutat cu o temă tare dificilă: putem trece peste trădarea partenerului? Narcisa Suciu și Ion Dichiseanu s-au contrazis copios, instigând la ceartă și publicul, cu greu domolit de Marina și Mircea. Narcisa, împăciuitoare, a pledat pentru comunicarea în cuplu și pentru iertările reciproce, liniștind spiritele cu melodiile sale frumoase, aduse tocmai din Finlanda! Ion Dichiseanu și-a rememorat marile iubiri și, provocat de Marina, și-a amintit și de nevestele altora, care i-au „făcut curte” de-a lungul vieții. Le-a refuzat,cumva, pe motiv că erau măritate? Nicidecum! Sinceritatea marelui actor a fost recompensată cu aplauzele publicului. Acesta însuși a fost pus în încurcătură, atunci când Marina si Mircea au sunat-o, la întâmplare, pe soția unuia din spectatorii gradenei „Bărbaților de 10”, încercând să-i strecoare suspiciunea asupra fidelității soțului său. Noroc că respectiva se uita chiar la emisiunea noastră și a știut din capul locului că este vorba de o farsă, altminteri cine știe ce nebunie mai ieșea din asta! Concluzia a fost unanimă: e greu să treci peste infidelitatea celui pe care-l iubești, căci… cine se frige cu ciorbă, va sufla apoi toată viața în iaurt… și atunci: ce viață mai e asta?!?

MARTI: Împreună, și la bine și la rău?

Teoretic, răspunsul ar trebui să fie DA. Iată însă că viața bate teoria, așa că invitații ediției au fost puși față în față cu o familie în care, după îmbolnăvirea gravă a soțului, soția a dat bir cu fugiții, abandonându-l fără scrupule. Bărbatul a reușit să se repună pe picioare, și consoarta sa a început să dea semne de revenire acasă. Să o reprimească? Această întrebare le-a fost pusă marți, telespectatorilor, publicului din studiou și, în primul rând, celor doi invitați: atoateștiutoarea Monica Tatoiu și solistul trupei Pact, Leo Iorga. Acesta din urmă a rememorat experiența dramatică prin care el însuși a trecut, nepierzând ocazia de a-i mulțumi soției sale, Paula, prezentă și ea în gradena Femeilor de 10. Tot de aici, psihologul Lucia Sterian a încercat să facă lumină în cazul prezentat, din persectiva meseriei sale. Ascultând părerile unora și altora – evident, extrem de contradictorii – Ștefan și Anca, protagoniștii cazului – au conchis că merită să-și acorde reciproc încă o șansă. Marina și Mircea au aplaudat decizia, dar mai cu seamă au aplaudat trupa Pact care a evouat pe scena emisiunii și în care telespectatorii au avut bucuria să-l revadă, la chitară, pe îndrăgitul compozitor Adi Ordean, de care ne era tuturor atât de dor.

MIERCURI: Bărbații la cratiță?!?

Cu câteva zile înainte de Crăciun, o temă culinară se impunea, nu-i așa? Pentru a sădi în ea și o sămânță de conflict, Marina și Mircea și-au întrebat telespectatorii : Este, oare, locul bărbatului în bucătărie? Actrița Nuami Dinescu – ex-Tanța din emisiunea lui Teo – a negat cu vehemență, secondată și de femeile din gradenă : bărbații trebuie să se ocupe de îndeletniciri mult mai masculine, decât să frece maioneză! În schimb bucătarul Antonio, de pe canapeaua lui Mircea, le-a reamintit tuturor că , în lume, cei mai iscusiți bucătari sunt, de fapt, bărbații! Marina i-a liniștit pe adepții acestei teorii , propunându-le câteva filme , de unde rezulta clar că bărbații, în bucătărie, sunt niște catastrofe! În schimb, la testul pe care tot ea l-a propus celor din gradena Bărbaților de 10, reprezentantul lor s-a descurcat admirabil, reușind să separe perfect, în direct, albușul de gălbenușul oului adus de Costin! La final, Marina și Mircea au bătut palma, concluzionând că e loc, în bucătărie, și pentru unii, și pentru alții, cu condiția să nu se calce pe picioare! … și pe nervi! 😊

JOI: Scandal în familia Crăciun

Moș Crăciun ne-a trimis o scrisoare. Da, ați auzit bine: el nouă, nu noi lui! Am publicat-o pe site și am hotărât să-i dăm o mână de ajutor chiar în ultima emisiune. La urma urmei, dacă ajutăm o groază de anonimi să-și rezolve situațiile de cumpănă din familie, de ce să nu-i ajutăm pe Moș Crăciun și pe Mary Christmas să se împace, în spiritul binecunoscut al Craciunului? Cei doi au fost prezenți în carne și oase, în platou, explicând cum a izbucnit conflictul și de ce nu merită, in opinia lor, să primească daruri, sub brad, femeile, respectiv bărbații. Au încercat să ajute la rezolvarea conflictului cei doi invitați de 10 ai emisiunii: îndrăgiții Mirabela Dauer și Fuego. A fost multă muzică, s-a glumit copios, a fost și scandal, firește, căci fără scandal nu ai cum să te împaci! Iar împăcarile sunt atât de frumoase, nu-i așa?
Momentul critic al emisiunii a fost încercarea temerară a celor doi prezentatori – Marina și Mircea – de a cânta ei inșiși un colind. Lumea i-a aplaudat, politicoasă, vedetele prezente i-au felicitat, Moșul i-a privit cu îngăduință, însă cei doi au conchis că e mult mai simplu să prezinți, decât să cânți, așa că… au revenit cuminți pe canapele, cu sentimentul datoriei împlinite!

… Acest sentiment a pus stăpânire, de altfel, pe întreaga echipă „Femei de 10, Bărbati de 10”, care, putem spune, și-a încheiat cu bine misiunea pe 2016. Am sărbătorit cuminte finalul de sezon, la Trattoria Buongiorno, la o aruncătură de băț de de TVR, în jurul unei mese încărcată nu numai cu bucate, ci și cu prietenie, colegialitate și sentimente pozitive în toate direcțiile. De acolo ne-am prelins cu toții pe la casele noastre, unde ne așteaptau oamenii dragi, copiii, brazii încă neîmpodobiți, ingredientele pentru cozonaci și visele frumoase pentru anul care vine!


La mulți ani, Femei de 10, Bărbați de 10!