Show TV

Femei de 10, Bărbați de 10, săptămâna 4: lupta se încinge

Cea de-a patra săptămână s-a încheiat. Cu scântei, căci au fost destule teme incendiare. Telespectatorii noștri dragi și-au obișnuit deja telecomenzile să reacționeze la orele 10 și 10 ale dimineții; obișnuința a fost creată: TVR2 a devenit, de o lună încoace, preferința majoritătii. Marina și Mircea sunt acum cei alături de care ne bem cafelele, ne amuzăm și ne enervăm deopotrivă, sunt cei care ne bagă zâzania în casă, căci multe dintre teme ne ating și ne generează propriile dezbateri, în familie. Dar să vedem care au foste temele săptămânii trecute.

Luni: Unde ne duce telecomanda?

Suntem cu toții telespectatori. Avem în casă câte 2-3 televizoare, presărate prin toate încăperile. Mâncăm televizor pe pâine, dar gusturile noastre sunt atât de împărțite și uneori atât de stranii, încât sărmanii producători de emisiuni nici nu mai știu la ce șiretlicuri să apeleze, pentru a-și adjudeca ratinguri mari. Irina Margareta Nistor și Radu Moraru – Nașu’ au fost invitatii editiei, și, împreună cu marea de telespectatori din jur, au încercat să răspundă întrebării: la ce emisiuni se mai uită acum românul și, în general, cam care este viitorul televiziunii.

Marți: Mama Natură versus bisturiu

Vaaaaai, ce temă incitantă! Incepând cu domnul din public care a refuzat categoric să pună mâna pe un implant de silicon, continuând cu doamna chirurg Dina Balbese, care a mărturisit că, după ce și-a făcut implant, și-a găsit și soțul ideal, terminând apoi cu cei doi invitați de marcă: Luminița Nicolescu, instructorul de fitness al vedetelor – o apariție fermecătoare de-a dreptul și vedeta Mihai Constantinescu, care nu s-a sfiit să se declare partizanul femeilor care apelează la chirurgia estetică pentru a fi și mai frumoase!

De remarcat lecția de înviorare cu care a început emisiunea și la care publicul spectator a reacționat magnific!

Miercuri: Are voie Gheorghe să se casătorească cu Vasile?

Doamne, ce ne-o fi venit? Al treilea război mondial a fost declanșat în platoul de filmare! Problema legalizării căsătoriilor între homosexuali a stârnit numeroase controverse în lume, iar Marina și Mircea le-au transplantat în „casa” lor, dându-și foc la valiză: toată emisiunea nu au făcut decât să spună: Liniște! Vă rugăm să vă pastrați calmul! Lăsați-i și pe alții să vorbească! Nu fiți agresivi! ” etc. Canapelele nu au mai fost împărțite între bărbați și femei, ci între cele două tabere PRO și CONTRA căsătoriilor între gay. Primii – reprezentați de jurnalistil Andrei Vulpescu, renumitul blogger și vehementul parlamentar Remus Cernea, au pledat, fireste, cu argumente , împotriva unor astfel de discriminări. Li s-au opus, de pe canapeaua adversă, Elena Merișoreanu, actrița Ioana Picoș Făgădaru și Ioan Șolea – lider al Coaliției pentru familie. În opinia lor, nu există rău mai mare, în societatea românească, decât căsătoria lui Vasile cu Gheorghe. Publicul a fost extrem de vehement și e inutil de spus de partea cui s-a situat. Imaginile unor celebre cupluri gay din lume, care și-au spus oficial DA nu au reușit să impresioneze prea mult. Ba, dimpotrivă! Emisiunea a stat pe un butoi de pulbere, iar Marina și Mircea si-au făcut rezervări la o stațiune de odihnă și tratament, pentru a se recupera după greaua încercare jurnalistică!

Joi: Iubiri din trecut

Ce te faci când iubirile Trecutului vin din nou peste tine, tulburând tihna căsniciei în care, între timp, te-ai angrenat? Iată o întrebare complicată, căreia au încercat să-i afle răspuns invitații emisiunii: vedeta pop din Ungaria – Maria Nagy si omul de afaceri Irinel Columbeanu, cărora realizatorii le-au propus un studiu de caz. Sugerat de o scrisoare publicată recent pe site-ul nostu, la categoria „Povestea mea”, cazul ne-a pus în situația de a-i da un sfat unei mame care avea de optat între a rămâne alături de soțul neiubit și de copiii săi, sau de a-i părăsi, pentru a-și urma iubitul din tinerețe. Evident, femeia a fost pusă la zid, tribunele devenind extrem de vehemente. O singură telespectatoare a transmis un mesaj de încurajare a femeii: la urma-urmei, și noi, femeile, avem dreptul să iubim și să fim iubite! Emisiunea s-a terminat cu superba melodie „It’s a heartache”, interpretată de „Bonnie Tyler de România” (am numit-o aicea pe Maria Nagy”), cântată exact în momentul în care spiritele se încinseseră într-atât de mult, încât ar mai fi fost necesară incă o ediție pentru a lămuri lucrurile.

Pentru că Marina și Mircea le-au promis telespectatorilor să le șoptească la ureche cum s-au derulat treburile în platou după ieșirea din emisie, vă vom spune că spectatorii au tăbărât pe sărmana femeie (pe care o felicităm pentru curajul de a-și fi făcut public impasul), doamna psiholog Lucia Sterian a încercat s-o susțină, invitând-o la niște dialoguri private, iar soțul înșelat a fost încurajat, mai cu seamă de bărbați, care i-au spus, în cor: „Fiți tare, aveți dreptate, nu-i dați copiii, lăsați-o să se ducă, învârtindu-se după amant!”. Intrebată, în final, ce o să facă, totuși, Mihaela ne-a spus, clar și răspicat, că nu va renunța nici la copii, nici la iubirea vieții sale. Deci…am înțeles noi, războiul va continua!

…ca și emisiunile noastre, de altfel! Weekend plăcut!

Foto: Aurel Baboi

1 comentariu

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • Referitor la emisiunea de joi ”Iubiri din trecut” o solutie ar fi sa imparta copii, aveau 2 copii.