Bărbați de 10 Femei de 10

DINU GHEORGHE, omul care era cât p’aci să ne fie Președinte : ” Femeia este diamantul..”

Pe avocatul Dinu Gheorghe l-am cunoscut la emisiunile mele. Un bun vorbitor, un om plăcut, cu simțul umorului, cu “vorbele la el”, cu tact, diplomație, vehemență – când era cazul. Lumea spune că e și un foarte img_4459bun avocat. Ca moderator, nici nu-mi trebuie să știu mai multe despre  cei care-mi sunt invitați : dacă sunt oameni de valoare și mai sunt și guralivi pe deasupra – nici că mi-aș putea dori mai mult! Dinu Gheorghe se încadrează cu brio în această categorie. Cu plăcută surprindere am aflat că încercarea, de acum câțiva ani, a invitatului nostru de a cocheta cu politicul nu a fost o simplă aventură. Dovadă că, iată, astăzi Dinu Gheorghe  se aruncă din nou în lupta electorală. Curiozitatea reportericească m-a făcut ca, în culisele uneia din ultimele ediții ale emisiunii ” Femei de 10, Bărbați de 10″ la care domnia sa a fost invitat, să profit pentru a schimba câteva cuvinte.

Marina Almășan: – De ce s-a făcut Dinu Gheorghe avocat?
Dinu Gheorghe: – Daca ar trebui sa iau de la capat viața, tot avocat aș dori să fiu. A fi avocat este un adevărat miraj, ești în fiecare zi pe scenă, esti un actor, un justițiar. Dar un actor la care spectatorii( img_4469părțile) se uită cu speranța reușitei.
Da, îmi place să câștig procesele, îmi place lupta, lupta ideilor, a inteligenței, jocul ielelor.
Îmi place să intru în pielea clientului, mă identific cu cauza lui și câștigarea procesului îmi dă cea mai mare mulțumire.

Marina Almășan: – Frumoase argumente. Și, totuși, continui : dacă Dinu Gheorghe n-ar fi fost avocat, ce-ar fi fost el acum?
Dinu Gheorghe: – Dacă nu aș fi fost avocat, aș fi fost actor. De altfel am jucat în celebrul film, “Faleze de Nisip” în regia lui Dan Pița, alături de celebri actori: Victor Rebenciuc, Carmen Galin, Magda Popovici, Gh. Visu, regretatul Marin Moraru etc.

Marina Almășan: – Ei, cu asta chiar că ne-ați dat gata! La fel cum ne-ați impresionat și acum ceva ani, când ați vrut să ne fiți președinte! Dacă s-ar fi întâmplat, cum ar fi arătat acum România?
img_4471Dinu Gheorghe : – Da, în anul 2004, era sa ajung Președintele Romaniei. Avocat și conferențiar universitar fiind, aș fi făcut să funcționeze democrația, statul de drept, aș fi făcut ca Romania să fie o țară sigură, bogată și frumoasă, și mai ales respectată. Aș fi fost,cu siguranță, un Președinte drept, bun, bun mai ales cu cei pentru care soarta nu a fost suficient de darnică.

Marina Almășan : – Așa ne trebuie, dacă nu v-am ales atunci! Și totuși, când țintești spre astfel de funcții ( acum vă pregătiți să intrați în Parlamentul României) nu trebuie să ai doar curaj, ci mai sunt necesare și multe alte calități. Care vă sunt atu-urile?
Dinu Gheorghe : – Sunt calitățile unui conducător: seriozitatea, competența, perseverența, verticalitatea, fermitatea, dârzenia, un sistem de valori și principii, iubirea față de țară și oameni, și mai ales viziune! Toate împletite cu înțelepciune și respect.

Marina Almășan: – Sună foarte bine, rămâne să vedem cât de convingător veți fi, în această luptă Cum ar arăta, în viziunea dvs, o țară ideală, combinând lucrurile bune pe care le-ați văzut la alte țări?
Dinu Gheorghe: – O țară ideală ar trebui să cultive respectul tuturor img_4466cetățenilor, să pună în centrul său Omul, educația, cultura și sănătatea!

Marina Almășan: – O țară ideală se presupune că e locuită de oameni ideali. Aceștia cum ar trebui să fie, în opinia dvs?
Dinu Gheorghe: – Romania are tot ce-i trebuie și mai ales oameni minunati, doar că politicienii au deviat de la linia bunului simț. Oamenii ideali trebuie să aibă un singur lucru, cei 7 ani de acasă!

Marina Almășan: – Acum candidați pt Parlamentul României. Pentru că vă doriți – sunt sigură – să primiți și voturi din partea noastră, a femeilor, vă rog să ne spuneți ceva drăguț, să ne convingeți că nu dăm votul unui misogin!
img_4462Dinu Gheorghe: – Da, pe 11 Decembrie, candidez ca independent pentru Camera Deputaților, fiind pe buletinul de vot pe pg..8 la pozitia 28. De ce? Fiindcă sunt un profesionist în legislatie și țara are nevoie stringentă de specialiști în legislație în cel mai înalt for legislativ al său, în Parlament. Dacă românii vor să înțeleagă că Parlamentul , fiind singurul for legislativ al țării, pentru a readuce țara pe drumul drept al democratiei și statului de drept, trebuie să voteze independenți profesioniști în legislație, atunci viața noastră va fi mai bună, mai sigură și mai frumoasă. Fiindcă abuzurile și corupția sunt cauzate de imperfecțiunea legilor. Vorba aceea, când ți se strică mașina, te duci la mecanic, când te îmbolnăvești , te duci la medic, dar și când o lege strâmbă fiind (concepută de actualii parlamentari) îți img_4463încalcă drepturile și libertățile, te duci la avocat, la un specialist în legi. De aceea în Parlament trebuie musai să votăm avocați. Dacă se înțelege acest lucru, vom reuși! Curaj! Da, noi constănțenii și mai precis femeile de nota 10 din Constanța, deci toate femeile, pot să voteze un candidat independent, cu condiția să fie profesionist în legislație și astfel vom face prima breșă în zidul intereselor de partid. Țara ideală ar trebui să cultive respectul aproapelui, să fie o țară în care educația, cultura și sănătatea să fie ACASĂ.

Marina Almășan: – Și, până la urmă, de ce candidați? Nu se câștigă mai bine din avocatură?
img_4473Dinu Gheorghe: – De ce candidez? Fiindca imi place sa fac ceea ce stiu mai bine si sa iau atitudine. Da vine o virsta cand trebuie sa ” daruiesti semenilor tai ceea ce ai dobandit! Da, vine o varsta cand trebuie sa lași si tu țării tale o picatura de cunoastere pe care sa o versi in oceanul cunoasterii! Imi place sa lupt, constient fiind ca singurul razboi pierdut sigur, este cel pe care nu-l porti.

 

Marina Almășan: – Da, țara asta chiar are nevoie de luptatori…Dar n-am înțeles, de ce faceți referire la femeile din Constanța? Doar n-oți fi și dumneavoastră, la origini, marinar?😊

Dinu Gheorghe: Eu sunt constănțean și candidez pentru județul Constanța. Și m-am adresat femeilor, pentru că am un cult pentru femeie, fie ea iubită, mamă, soție, amantă, psiholog și nu numai. Femeia este adevăratul stâlp al familiei! Femeia este diamantul, ea trebuie prețuită. Bărbatul care nu știe să prețuiască femeia, acela nu este bărbat.

Marina Almășan: – Sper ca și, din scris, lumea să intuiască, cât de bun orator sunteți! Tot am vorbit, ceva mai devreme, de lucruri ideale: țară ideală, cetățeni ideali…Dar o femeie ideală cum ar arăta, în viziunea dvs?img_4468

Dinu Gheorghe : – O femeie ideală, în viziunea mea, este acea femeie care indiferent de vârstă nu își pierde feminitatea!

Marina Almășan : – Să rămânem puțin pe acest “teren” , doar suntem un site pentru femei, nu? Aați petrecut destui ani prin tribunale. Cine “greșește” mai des : femeia sau bărbatul?
Dinu Gheorghe : – Da, viața de avocat este f complexă și plină de mister. Ea se împarte între Tribunale, cabinetul de avocatură, familie, prieteni și universitate, în cazul meu. Complexitatea ei face din tine un fin observator al vieții, al oamenilor, de aceea pot afirma că nici unul dintre soți nu greșește mai mult decat celălalt.

 

img_4470Marina Almășan : – Acum…n-ați vrut să pierdeți voturile niciunuia dintre sexe! 😊 Ați avut , cu siguranță, și nenumărate procese de divorț. De ce mor iubirile?
Dinu Gheorghe : – Pentru că unii parteneri uită că suntem diferiți!

Marina Almășan: – Cum credeți că ar trebui să ne purtăm noi, femeile, cu voi, bărbații, pentru a vă face – la modul figurat, firește! – să ne ” mâncați din palmă”?
Dinu Gheorghe : – Ca să mâncam din palma unei femei( iubită, soție, amantă) trebuie să ni se dea “mână libera!”img_4475

Marina Almășan : – Încă o întrebare și vă puteți întoarce la alegătorii dvs: care este lucrul cel mai frumos la care să ne așteptam , din partea dumneavoastră, daca veți ajunge acolo, de unde se cârmuiește țara?
Dinu Gheorghe : – La finele mandatului meu de Parlamentar, toți românii vor spune: Da, Gheorghe Dinu! ” Da, se poate!”
Marina Almășan : Vă ținem pumnii!

cabinet-avocat-dinu-gheorghe