Credem că, la această oră, nu mai există niciun român care să nu fi înțeles necesitatea izolării, a măsurilor de igienă, a mijloacelor de protecție care ne sunt la îndemână nouă, muritorilor de rând. Dintre acestea, astăzi ne vom referi la mănușile de protecție.
Pentru a ne feri de viruși nu e suficient doar să îmbrăcăm o pereche de astfel de mănuși, atunci când ieșim din casă. Iată ce recomandări ne mai fac specialiștii :
Pe timp de pandemie, toată lumea responsabilă nu iese din casă fără a-și pune masca și mănușile de protecție. Desigur, oricânt de agresiv n-ar fi, virusul nu patrunde în corpul nostru prin pielea de pe mâini, însă mulți dintre noi ne putem duce mâna la gură sau la nas atunci când strănutăm, după care punem aceeași mână pe o clanță, pe butonul de la lift sau pe tastatura unui bancomat. Dacă , Doamne ferește, suntem infectați, chiar și asimptomatici, următorul care va atinge clanța, butonul sau tastatura după noi, sigur va lua virusul, căci acesta are o durată de viață destul de lungă, pe suprafețe.
Mănușile vor proteja mâinile, dar să nu uităm că, chiar și dacă purtăm mănuși, e interzis să ducem mâna la nas, gură sau ochi, facilitând prin asta accesul virușilor în organismul nostru.
Specialiștii se feresc să recomande un tip sau altul de manuși, cert este că cele din material textil sunt mai puțin eficiente. Mănușile medicinale și cele de unică folosință, trebuie obligatoriu aruncate, după folosire. Manușile din piele trebuie dezinfectate după fiecare folosire. În plus, sa nu uităm ca, atunci când , odată ajunși acasă, dăm jos mănușile, să nu renunțăm să ne și spălăm bine pe mâini, cu apă și săpun.
Și încă ceva de reținut : mănușile sunt ca și inutile, dacă aflându-vă pe stradă sau în supermarket, veți vorbi la telefonul mobil. Specialiștii avertizează : mănușile le veți da jos, dar toate bacteriile vor rămâne pe tastatura mobilului. Veți vorbi la el, apoi vă veți scărpina la nas și..gata! Virusul e în voi! Așa că, cel mai bine , atunci când sunteți afară, folosiți căștile, atunci când vreți să vorbiți la mobil. Iar atunci când reveniți acasă, ștergeți bine mobilul cu șervețele umede antibacteriene.
Bine-bine, dar ce ne facem, dacă nu ne putem procura mănuși de protecție? – vor întreba mulți dintre cititori. Băgați-vă mâinile în pungi de plastic alimentare, sau folosiți, pentru a atinge clanțe, butoane etc șervețele pe care apoi să le aruncați.
Prudență maximă, dragi cititori!
Sursa foto: economictimes.com
Sursa : ria.ru
Comentează