Femei de 10

Indrăgita solistă DANIELA CONDURACHE îi face o urare coronavirusului

De cunoscut, o cunoașteți cu toții, știu cât de mult vă place cum cântă, însă nu știu câți dintre voi știți și ce om senzațional este DANIELA CONDURACHE, îndrăgita noastră solistă de folclor. E spumoasă ca o șampanie și are o poftă de viață și un umor căruia cu greu îi poți rezista! Îi merge gurița ne-ncetat, în dulcele grai bucovinean, accentul inconfundabil făcând parte din “brandul Daniela Condurache”.
Îmi amintesc cum acum doi ani, la “Femei de 10, bărbați de 10”, am organizat, de 1 Decembrie, o super-întrecere între straini care trăiesc în Romania ( am recidivat și anul trecut!) în juriu cooptând-o, printre alții, pe frumoasa Daniela. Nu vă spun că “centrul bunei dispoziții” a migrat, treptat, dinspre scenă, spre Juriul așezat în vizaviul ei, acolo unde Daniela Condurache și-a dezlănțuit tot umorul din dotare, acaparând aplauzele frenetice ale asistenței.
N-am mai văzut-o de ceva vreme ( chiar mi se făcuse dor de ea) așa că, profitând de această perioadă, în care fiecare din noi își monitorizează oamenii dragi, am sunat-o pe Daniela și …am stat la o tacla! A trebuit s-o întrerupem doar pentru că mie mi se descărcase telefonul! ( și de aici vă rog să deduceți “belșugul” conversației noastre! 😁).
Așadar…

Marina Almășan : – Bună ziua , Daniela! Spune-mi ce faci? cum arată viața ta acum?

Daniela Condurache : – Sunt acasă la mine, la Botoșani, singurică-singurea. De fapt, sunt cu vecinii, cu prietenii..

Marina Almășan : – Doamne iartă-mă, să nu-mi spui că îți continui agitata viață socială! Tu n-ai auzit de izolare?!?

Daniela Condurache : – Ba bine că nu! Izolată sunt, ce credeai?!? Vorbesc cu ei doar la telefon ( toată ziua!) , nu ne vizităm, ferească Sfântul!

Marina Almășan : – Care a fost ultima persoană cu care ai stat față-n față?

Daniela Condurache : – …Păi..”față-n față”?..a fost ieri, când m-am întâlnit cu o prietenă care mi-a adus din astea…. de ieșit la cumpărături..

Marina Almășan : – Măști!

Daniela Condurache: – Nu, declarații de propria răspundere și mi le-a adus la geam! N-a intrat nimeni în casa mea, de la decanșarea epidemiei, doar așa, la ușa blocului, cu dezinfectarea apoi a clanțelor, cu masca la gură, cu mănuși..

Marina Almășan : – Bravo, noi, persoanele publice, trebuie să fim exemple pentru ceilalți! Spune-mi, dragă Daniela, cum îți petreci timpul în această “izolare”? Cum faci să treacă orele mai ușor?

Daniela Condurache : – Noi am copilărit într-o casă relativ mică, la Stăncești, în comuna Mihai Eminescu. Și lumea îi tot spunea, țin minte, mamei mele : “-Ce mai faci, tanti Mărie, hai, ieși la poartă și mata, să mai stăm de vorbă!” Și mama le răspundea: “ – N-am timp de vorbe, am de făcut aia.. și aia..” “-Tanti Marioară, da’ mata-ntr-una ai de făcut?!?”, iar ea spunea așa, Dumnezeu s-o ierte : “Dacă mă lași aici în căsuța asta 200 de ani fără să ies, eu am ce să fac!” Așa și eu : imi recondiționez o covertură extraordinar de veche, care era făcută ferfeniță! Era cu găuri de băgai mâna printr-însele! Eu m-am apucat de- am “țârâit” , cum se spune la noi – adică am țesut cu acul și mai am foarte puțin de lucru și va fi ca nouă. După ceea, aveam o fustă care-mi era extraordinar de largă, am desfăcut-o – era în trei clinii – și am pus singură elasticul sus, am cusut în urma acului, mi-am pus dantelă, rijuleț deasupra și tot așa. Am spălat perdelele ( că am geamuri multe!), iar în sufragerie, acolo unde e capătul de la perdea, e un spațiu foarte mic și m-am suit cu scara și, la un moment dat m-am răsucit , de era să nu mai pot ieși! Le-am povestit prietenilor și-or zis : “Daniela dragă, tu ia-ți mereu telefonul cu tine și agață-ți-l la gât! Ca, dacă pățești ceva, să poți să suni după ajutor!”

Marina Almășan : – Hahaha! Pe tine nu o să te omoare coronavirusul, ci treburile prin casă!

Daniela Condurache : – Da, eu le am pe astea! Anul trecut am avut piciorele rupte!

Marina Almășan : – O, Doamne! Să trecem la niște acțiuni mai “pașnice” : spune-mi, gătești?

Daniela Condurache : – Daaa, gătesc tot felul de mâncăruri! De exemplu azi mi-am făcut gogoși, umplute cu de toate! Da’ am grijă, să știi, nu m-am îngrășat în perioada asta! Pentru că manânc regulat si mănânc din patru-n patru ore!

Marina Almășan : – Te cred pe cuvânt! Dar sport faci?

Daniela Condurache : – Da, jur că fac! În fiecare dimineață! Fac de astea pentru abdomen – atâta cât pot, pentru că genunchii nu mă lasă – am avut amândouă picioarele rupte, după cum ți-am spus – așa că..mai încet cu abdomenele! Dar dacă eu fac un traseu de pe un balcon pe celălalt, de 10 ori, fac cam un kilometru!

Marina Almășan : – Ooo! Așa casă mare ai?

Daniela Condurache : – Nu-i foarte mare, dar e! Până când ajungi dintr-o parte în alta, se adună! Așa că, vezi? combin mișcatul cu statul! Îmi place însă foarte mult să cârpesc : am avut de terminat o față de masă și am rezolvat-o, apoi am scos petele de pe lenjerie..că, știi și tu, fețele de mese, albiturile în general (unele le am de la mama) , dacă ele stau foarte mult, se îngălbenesc. Și atunci am scos toate petele, le-am curățat, le-am călcat, ..si mai am am destule de făcut!

Marina Almășan : – Deci, poate să vină Făt Frumos, că ai o casă-lacrimă și ești numai bună de măritat! Spune-mi, Daniela, pe la televizor te mai uiți?

Daniela Condurache : – Mă uit, vai de mine, e una din plăcerile vieții mele! Dacă n-ar trebui să mai am grijă și de ochi și să am grijă să nu fiu prea statică, aș sta la televizor de dimineața până seara!

Marina Almășan : – Și în perioada asta la ce te uiți?

Daniela Condurache : – Doamne, mă uit începând de la desene animate – care mă binedispun – și continuând cu seriale, cât mai multe seriale : mă uit la ăla de pe Prima, la ora 16, cu Insula Capri, apoi cel cu “Sacrificiul din dragoste” …La ora 20 văd, lunea, “Femei împotriva destinului”, pe Happy Channel, mă uit și pe TVR1 la Ianțu, la “Câștiga România”,..la multe mă uit! Și nici emisiunea ta n-o ratez!

Marina Almășan : – Asta ai spus-o ca să-mi faci plăcere!😁…Dar spune-mi, la Știri nu te uiți?

Daniela Condurache : – Chiar nu prea mă uit, ca să nu mă bage prea tare-n boală! Hahaha! Adică vreau să știu, sunt la curent cu toate nenorocirile care se întâmplă, că, doar stând în casă, trebuie să știm ce-i afară! Dar mă deprimă foarte tare, iar noaptea, când n-am somn, încep de mă gândesc “Doamne, oare câți români or mai veni acasă? Oare câți români or să mai moară? Oare câți români se vor infecta?” și…s-a dus somnul! Sper ca Dumnezeu să ne scape de pacostea asta!

Marina Almășan : – Dacă tot ai adus vorba, care va fi primul lucru pe care-l vei face “în libertate”, după ce se va termina toată nebunia asta?

Daniela Condurache : – Pfffff! Am să mă duc pe jos, până la mine, la Stăncești aicea, unde am copilărit, în comuna Mihai Eminescu, și am să stau de vorbă cu toată lumea care vrea să stea de vorbă cu mine. Că , în general, datorită timpului care nu ne ajunge niciodată, sunt nevoită să scurtez orice dialog, spunând “Mă scuzați, trebuie să plec, mă grăbesc!” și așa mai departe. Și lumea insistă : “V-am văzut la cutare emisiune! Ce ați mai făcut de atunci?” Și eu ii tot dau înainte cu “-Mă scuzați, trebuie să fug, mă așteaptă cineva/ceva!”. Eu aici, la mine, în Unirii, fiind orașul mic, din 10 oameni, 9 mă cunosc și mă întreabă ce fac, cum sunt…și am tot fost nepoliticoasă, în ultimii ani, ca am tot fugit și nu am stat de vorbă cu lumea. Asa că mi-am propus ca imediat după ce scăpăm, să stau de vorba cu toți oamenii, cu absolut toți!

Marina Almășan : – Înseamnă că vei petrece câteva zile bune în stradă! 😁 Te rog frumos, Daniela, în final să le adresezi câteva cuvinte tuturor românilor.

Daniela Condurache : – Romanilor le doresc din toată inima să aibă rabdare și să se încreadă în Dumnezeu, pentru că suntem în postul Paștelui, pentru că trecem printr-o perioadă extrem de grea – pentru că eu niciodată n-am pomenit, și neam de neamul nostru n-a pomenit, să nu avem lumină în noaptea sfântă de Paști – așa că lumina s-o poarte în sufletul lor! Dinspre mine să știe că le pregătesc melodii frumoase tuturor fanilor mei, pe care de-abia aștept să-i văd și să-i îmbrățișez! Chiar dacă eu nu am pagină pe Facebook, ei îmi trimit de multe ori gânduri bune pe Facebook-urile prietenilor mei. Așa că îi pup, îi îmbrătișez cu drag și să le deie Dumnezeu sănătate tuturor!

Marina Almășan : – Te riști și cu o urare… pentru coronavirus?😁😁

Daniela Condurache : – Coronavirusule, am să-ți dau una-n cap, în frunte, de să-ți crape capul într-un milion de bucăți! Pa!

Surse foto: desteptarea.ro, YouTube

Uscatoare rufe