Se pare că există 25 de reguli, pe care, dacă le respecți, te vei înfrupta din Fericire. Nu se știe cine anume le-a elaborat. Însă toți cei ce le citesc, ajung să cadă de acord cu aproape toate dintre ele, străduindu-se apoi să le respecte. Am putea spune chiar, că cele 25 de îndemnuri de mai jos nu sunt tocmai niște reguli, ci mai degrabă o tehnică terapeutică. În sarcina ei cade un întreg proces de convingere, de determinare. Este însă o întreprindere de lungă durată. Ea necesită tenacitate și hotărâre. Regulile pe care vi le transmitem trebuie luate în serios, ele trebuie să vă îndemne la meditație și, mai mult, trebuie recitite în fiecare zi. Dacă le veți parcurge doar o dată, iar apoi veți uita de ele, n-ați făcut nimic. Mai bine afișați-le într-un colț vizibil din dormitorul vostru și citiți-le în fiecare dimineață! Veți veda că, brusc, viața voastră va deveni mult mai ușoară și mai frumoasă.
1.La început, totul este un mare gol, care trebuie umplut.
2.Pentru a-ți atinge țelul nu este suficient să-ți dorești, mai trebuie să iei și decizii. Numai în acest caz vor apărea oportunitățile.
3.Pentru a-ți schimba drumul, trebuie mai întâi să te oprești și abia după aceea s-o pornești într-o altă direcție.
4.In viață vei plati pentru orice. Dar cel mai mult te va costa lipsa de acțiune. Din păcate, acest lucru devine evident abia către sfârșitul vieții.
5.Dacă cineva se teme mereu să nu greșească, înseamnă că, fără să vrea, face de fapt cea mai mare greșeală a vieții sale.
6.Un lucru atrage după sine pe un altul, asemănător. Nimic în viață nu este întâmplător. Îi atragem, de regula, spre noi nu pe cei pe care ni-i dorim, ci pe cei care ni se potrivesc.
7.Dacă veți constata că obiectivul pe care vi l-ați propus este de neatins, concentrați-vă asupra altor obiective. Atingându-le pe acestea, întoarceți-vă la cel inițial și încercați din nou să-l atingeți.
8.Dacă nu ceri nimic de la viață, nu-ți va da nici ea nimic. Dacă-i ceri ceva nedefinit, și darul ei va fi tot ceva nedefinit. Trebuie să-ți formulezi întotdeauna foarte precis dorințele.
9.În viață nu există plăcere absolută. Ea este mereu limitată de felul în care percepem realitatea.
10.Vă doriți Schimbarea? Atunci încetați să mai fiți pasive! Altminteri veți rata șansele pe care vi le oferă soarta. Stabiliți-vă traseul și punctul final. Insă nu uitați : pentru a-l atinge, trebuie să porniți la drum, nu să stați pe loc!
11.Viața te obligă mereu să rezolvi acele probleme pe care, de regulă, oamenii evită să le rezolve. Nu te poți ascunde de ele la nesfârșit. O problemă nerezolvată într-o anume etapă a vieții, va trebui rezolvată într-o altă etapă viitoare. Însă atunci rezolvarea ei te va costa mai mult.
12.Viața îți oferă mereu posibilitatea de a alege. Uneori ea se rezumă la absența variantelor. Lumea e plină de posibilități. Însă a opta pentru ceva, înseamnă a pierde altceva. De aceea, pierderile sunt iminente. Dar și ele pot fi privite ca fiind, de fapt, o nouă achiziție.
13.Noul presupune întotdeauna distrugerea Vechiului. Numai că Vechiul nu grebuie numai distrus, ci și curățat locul. Iar pentru asta iți trebuie putere, timp și știință. Căci trebuie să știi ce anume să construiești și cum. Dacă nu ai astfel de cunoștințe, mai bine nu distruge. Altminteri riști să pui în loc ceva odios.
14.Omul încearcă să-și schimbe viața, dar îl incurcă teribil vechile obișnuințe și stereotipii. Ele încearcă în permanența să-l întoarcă la vechiul mod de viață. De aceea, schimbările au loc foarte lent și necesită mari eforturi sentimentale.
15.Fiecare din noi atrage spre el fix ceea ce iubește cel mai mult, ce așteaptă sau de care se teme; pe asta se bazează subconștientul. Soarta nu-ți dă niciodată nimic în plus. Ea poate fi generoasă, însă numai în limitele dorințelor tale. Lărgiți-vă limitele și veți obține mai mult!
16.Viața este plină de contraste. Pe unii îi iubim, pe alții nu-i putem suferi. Cu unii suntem prieteni, alții ne sunt rivali. Primim și pierdem, ne întâlnim și ne despărțim. Omul tinde spre stabilitate și, în același timp, resimte o nemulțumire. Nu poți înțelege un lucru, fără să-i cunoști și contrariul.
17.Oamenii tind către armonie. Dar pentru a o avea, îți trebuie o armonie interioară. Asta reprezintă o acceptare a propriilor calități și defecte, conștientizarea lipsurilor tale și o anume pace interioară. Este foarte necesar ca rațiunea, faptele și sentimentele să fie în consens unele cu celelalte.
18.Trebuie să înțelegem că viața nu este făcută numai din plăceri. De multe ori, ea nu concordă cu proiecțiile și așteptările noastre. Însă trebuie să ne străduim în permanență să facem bine în jurul nostru. Cel care nu este capabil de acest lucru, nu va simți niciodată binele pe care îl primește de la viață.
19.Omul este mereu deranjat de defectele altora, care zac în el însuși. Cei din jur pot deveni, la un moment dat, oglinda noastră. Nu trebuie decât să-i privim cu atenție. Numai așa vom ajunge să ne cunoaștem mai bine pe noi înșine.
20.Dacă vi se face brusc poftă să obțineți ceva anume, aceasta înseamnă că nu sunteți capabile sa vă recunoașteți pripriile posibilități și calități. Priviți în interiorul vostru : poate dispuneți, de fapt, de mult mai mult decât vă doriți să obțineți.
21.Este foarte greu să reziști gândurilor negative. Ele te fac să suferi, să te chinuiești, să te îngrijorezi. Din acest stol de gânduri negre, extrageți unul singur și anihilați-l! Atunci veți rupe lanțul fatidic și el nu vă va mai necăji atât de tare.
22.Acceptați-vă așa cum sunteți. Abia atunci neliniștile, emoțiile și complexele vor dispărea și vă veți putea trăi viața la maxim.
23.Lumea care ne înconjoară este absolut neutră. NOI suntem cei care o facem mai bună sau mai rea. Încercați să vedeți binele din jurul vostru și atunci viața vi se va părea mai veselă și mai fericită.
24.Nu luați niciodată părerea celor din jur ca fiind verdictul dat de o instanță supremă. Nu poți fi bun în ochii tuturor. Întotdeauna se vor găsi cârcotași. Nu-i lăsați ” să preia conducerea”!
25.Cu toții ajungem în această lume venind de nicăieri și plecăm spre nicăieri. Atunci de ce să nu considerăm viața pe care o trăim, cu bunele și relele sale, ca fiind unica rațiune a existenței noastre?
Nu-s complicate regulile, nu-i așa? Cu toate acestea, influența lor pozitivă asupra noastră este uluitoare! Nu e greu să le respectăm, dar efectele lor sunt neprețuite!
Sursa: psi-technology.net
Surse foto: ladiesnotes.com, zdorov-e.com.ua, vk.com, earth-chronocles.ru, liveinternet.ru
Comentează