Femei de 10

Alice Welch – o femeie de la care merită să te inspiri!

Ne-am obișnuit cu diverse stereotipuri.

Am și uitat să alergăm, în viață, după ceea ce ne place cu adevărat, ba, mai mult, în destule râmduri facem lucruri care ne displac total, doar pentru că “se poartă” sau “așa trebuie”. Cunosc oameni care au dat la o anumită facultate pentru că așa spunea tradiția de familie. Femei care s-au măritat pentru că le băteau la cap rudele. Am o prietenă care a purtat la nuntă rochie lila, deși toată viața a urât lila-ul! “-De ce ai făcut asta? Doar trebuia să fie cea mai frumoasă zi din viața ta” – am întrebat-o. Mi-a spus că în anul acela lila-ul era în trend și designerul faimos spre care au împins-o prietenele și snobismul, au convins-o. Și exemplele mele nu se opresc aici. Mai grav : cunosc femei care au făcut copii doar pentru că “trebuiau să facă un copi”. De fapt, urau copiii. Iar acei copii au fost apoi, toată copilăria lor, niște omuleți nefericiți. Nu intru în detalii.
Dacă te poti juca cu rochia de la nuntă, cu nuanța mașinii sau chiar și imagecu alegerea profesiei, când e vorba de copii, lucrurile devin foarte grave. Vrei carieră și numai carieră? – atunci lasă naibii copiii! Planeta nu se supără să nu-ți poarte urmașul; nici nu va simți lipsa lui! Însă te asigur că le-ai fi putut face, cu succes, pe ambele! Nu trebuie decât să le iubești pe amândouă, restul vine de la sine. Cu puțină organizare, puțină tenacitate, cu un soț bun alături, care să te înțeleagă și să te ajute, poți fi o femeie de succes în profesia ta, dar și o mamă bună și responsabilă, și nu un musafir în viața copiilor tăi.
imageTot răsfoind virtual presa străină – îndeletnicire care-mi place din ce în ce mai mult – am găsit o serie de articole care, la un moment dat, nu foarte demult, au făcut înconjurul Statelor Unite. Personajul lor central era o tânără din California care, fără să-și fi propus acest lucru, a reușit să devină un exemplu de urmat pentru toate femeile din America. De fapt, pentru cele care încă se mai îndoiau că un serviciu atrăgător și o carieră de succes pot face casă bună cu 1-2-3… veți vedea imediat câți copii! Și pentru că această indoială există, poate, și în sufletul unora din cititoarele noastre, m-am decis să vă vorbesc și vouă despre Alice Welch.

Alice Welch locuiește în California, împreună cu soțul său și cu imagecei..atenție! 8 copii!!! Pentru unele distre noi ar putea părea o nebunie, însă chiar și în aceste condiții, Alicia continuă să fie o femeie extrem de atrăgătoare, cu o viață plină, diversă și, spune ea, fascinantă!
Iată cum își descrie Alice viața: ” Munți de rufe de spălat, tone de scutece, o cantitate impresionantă de mâncare de pregătit ; în plus, e timpul să-mi duc copiii, care încotro. Cam așa se întâmplă în fiecare moment al fabuloasei mele vieți. Îmi reușesc oare toate? Nici gând! Mă străduiesc? Oho, și încă cum! “. Iată o confesiune pe care o citesc milioane de femei, recunoscându-se în aceste cuvinte.
imagePrimul copil al cuplului Welch a venit pe lume când Alice nu avea decât 20 de ani. După care, în fiecare an, tânăra i-a daruit soțului său câte un urmaș. Pe bandă rulantă. Alice povestește cum, atunci când a născut prima oară, i-a luat soțului său aparatul de fotografiat și s-a decis să-și fotografieze micuțul. Nu a trecut nici jumatate de an din acea clipă și femeia și-a deschis propria afacere. A reușit să absolve cursurile Institutului de design interior, lucru care s-a reflectat și în fotografiile pe care le-a făcut de atunci, dar și în succesul afacerii sale. Ce face cu banii? Vă dați seama că de excursii romantice, în doi, în destinații exotice nici nu poate fi vorba! Toate câștigurile de pe urma business-ului său au o destinație..nu exotică, ci cât se poate de previzibilă : creșterea și dezvoltarea copiilor săi: haine, distracție și educație.
Alice este fiică de pastor și un om foarte credincios. De aceea, pentru imagetot ceea ce se întâmplă în familia sa, femeia îi este recunoscătoare lui Dumnezeu și acest lucru îi dă, se pare, forța de a se descurca cu toate greutățile vieții. Deloc puține. Alice mai spune : ” La sfârșitul fiecărei zile, un singur lucru este important pentru mine : oare astăzi AM IUBIT? Oare a fost sufletul meu asemeni sufletului Lui? La sfârșitul fiecărei zile, este singurul lucru care contează, de fapt”.
imageIată și sfatul pe care Alice Welch, femeie de carieră și mamă a 8 copii, îl dă tuturor femeilor din lume: ” Asigurați-vă că visele voastre coincid cu posibilitațile pe care le aveți. Fiți voi însevă și, în același timp, nu uitați că Dumnezeu v-a dat viața pentru a vă bucura de ea și pentru a obține succese. Cred cu tărie că este datoria noastră să le împărtășim celorlalți succesele noastre, pentru a-i însufleți. Este mai important decât orice!”

image

Sursa: WuzzUp

Femei de 10 pe Facebook