Ea și El

Iată ce sfat mi-a dat mama, pentru a-mi salva căsnicia

Mama mea, o femeie înțeleaptă de la țară, mi-a dat o pildă de luat în seamă, într-un moment de cumpănă a relației mele de cuplu. Iată povestea spusă mie de mama mea și care vă va fi și vouă de folos, în situații similare.

Într-o zi o fiică, ce era căsătorită, a venit la mama sa pentru a-i cere un sfat:
– Mamă, tu știi că eu îmi iubesc soțul nespus de mult, dar mi s-a întâmplat ceva neașteptat : am întâlnit… un alt bărbat. Și nu pot să încetez să mă gândesc la el. Nici nu mă gândesc să-mi înșel soțul, dar …nu mă simt în stare să renunț a mă gândi la acel alt bărbat. Spune-mi, mamă, ce să fac?
Auzind acestea, mama s-a gandit câteva clipe, după care i-a răspuns fiicei:
– Draga mea, sentimentele noastre sunt asemeni unor flori care ne cresc în suflet. În sufletul tău , bunăoară, acum există două flori. Prima este gingașă, o floare nobilă a iubirii tale față de soț. Această floare tu însăți ai sădit-o, conștient.
Ea va înflori întreaga ta viață și va aduce roade, dacă o vei stropi. Iar roadele ei sunt însăși Fericirea.
Cealaltă floare este una de culori aprinse. Ea trezește în tine pasiunea și patima, dar ți-a crescut în suflet fără a avea permisiunea ta. Este precum o buruiană care se răspândește peste tot și confiscă toate resursele vitale ale primei flori. Dar ține cont, ea este efemeră și nu va dura, oricât de mult ai îngriji-o…
Și să știi, draga mea, că numai tu ai puterea necesară să smulgi această a doua floare din sufletul tău.
Din păcate, nu poți să știi cât de mult vor exista sentimentele tale pentru celălalt bărbat, pătruns în inima ta. Dar întotdeauna vei avea dreptul să alegi de care floare să ai grijă. Prin urmare, dacă vei continua să uzi doar prima floare, cea de a doua se va ofili , în scurtă vreme, și nu îți va mai otrăvi sufletul….

Sursa : mirpozitiva.ru
Sursa foto: zen.yandex.ru

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.