Ea și El

Iată cum poate salva o simplă întrebare o relație!

Viața de cuplu nu este întodeauna numai lapte și miere. În opinia scriitorului american Richard Paul Evans, să depășești momentele de criză nu este la îndemâna tuturor. După ce veți citi acest articol veți fi de acord cu el. Citiți cu răbdare până la final!
”Eram în turneul de promovare al cărții. Tocmai avusesem o ceartă la telefon și Keri mi-a închis telefonul. Eram singur, frustrat și nervos. Ajunsesem la limită. Eram sub duș, în Atlanta și țipam la Dumnezeu, spunându-i că relația mea este eșuată și nu mai puteam continua. Oricât de mult uram ideea divorțului, durerea pe care o simțeam când eram împreună era prea mare. Eram confuz. În sufletul meu știam că Keri este o persoană bună. Și eu eram o persoană bună. De ce a trebuit să mă căsătoresc cu cineva așa diferit de mine?

M-am așezat sub duș și am început să plâng. În disperarea în care mă aflam, mi-a venit inspirația. Nu o poți schimba, Rick. Poți doar să te schimbi tu. Și am început să mă rog. Dacă nu o pot schimba pe ea, atunci Doamne, schimbă-mă pe mine! M-am rugat toată noaptea, m-am rugat pe drumul de întoarcere, m-am rugat în pragul ușii, unde mă aștepta o soție rece. În noatea aceea, stând în pat precum doi străini, am știut ce aveam de făcut.

În dimineața următoare m-am întors către Keri și am întrebat-o: ”Cum aș putea să îți fac ziua mai bună?”
Keri m-a privit nervoasă: ”Ce?”
«Cum aș putea să îți fac ziua mai bună?»
«Nu poți! De ce întrebi?»
«Pentru că vreau să fac asta, i-am răspuns. Vreau doar să știu cum aș putea să îți fac ziua mai bună.»
M-a privit cu cinism. «Vrei să faci ceva? Du-te și fă curat în bucătărie.»
Se aștepta să mă enervez. În schimb, am dat din cap și am spus OK, m-am ridicat și am curățat bucătăria.
A doua zi am întrebat același lucru. «Cum aș putea să îți fac ziua mai bună?»
Încruntată a răspuns. «Fă curățenie în garaj.»
Am tras aer în piept. Avusesem deja o zi grea și știam că a cerut intenționat acest lucru. Am fost pe punctul de a exploda. În schimb, am avut puterea să spun OK. Următoarele două ore am făcut curățenie în garaj. Keri nu știa ce să creadă.
A venit următoarea dimineață. «Cum aș putea să îți fac ziua mai bună?»
«Nimic!» a spus ea. «Nu poți face nimic. Te rog, nu mai spune asta!»
«Îmi pare rău,» am spus. «Dar nu pot. Mi-am făcut o promisiune. Cum aș putea să îți fac ziua mai bună?»
«De ce faci asta?»
«Pentru că îmi pasă de tine,» am spus. «Și de relația noastră.»
În dimineața următoare am întrebat din nou. Și următoarea. Și următoarea. Apoi, în a doua săptămână s-a întâmplat un miracol. Cum i-am adresat întrebarea, ochii lui Keri s-au umplut de lacrimi. Apoi a început să plângă în hohote. Când a putut să vorbească a spus, «Te rog, nu mai întreba asta. Nu tu ești problema. Eu sunt de vină. Nici nu știu de ce mai stai cu mine.»
I-am ridicat ușor bărbia până a putut să mă privească în ochi. «Pentru că te iubesc,» am spus. «Cum aș putea să îți fac ziua mai bună?»
«Eu ar trebui să te întreb asta.»
«Ar trebui,» am spus. «Dar nu acum. Eu trebuie să fiu schimbarea pentru moment. Trebuie să afli cât de mult însemni pentru mine.»
A pus capul de pieptul meu. «Îmi pare rău că am fost așa răutăcioasă.»
«Te iubesc,» am spus.
«Te iubesc,» a raspuns ea.
«Cum aș putea să îți fac ziua mai bună?»
M-a privit dulce. «Am putea să petrecem ceva timp împreună?»
I-am zâmbit. «Mi-ar plăcea.»
Am continuat să pun această întrebare timp de o lună. Și lucrurile s-au schimbat. Apoi Keri m-a întrebat «De ce anume ai nevoie? Cum pot fi o soție mai bună?»
Zidul dintre noi a dispărut. Am avut numeroase discuții despre ce ar trebui să facem pentru a avea o viață mai frumoasă. Nu aș putea spune că nu ne-am mai certat niciodată dar au fost de altă natură.
Keri și cu mine suntem căsătoriți de 30 de ani. Nu doar că îmi iubesc soția dar îmi place să stau cu ea, am răbdare cu ea, am nevoie de ea. Am învățat cum să avem grijă unul de celălalt, și ce este cel mai important, ne-am dorit să fie așa.

Sursa: brightside.me
Foto credit: www.destinationsdreamsanddogs.com