Bărbați de 10

Cu Dumitru Pelican, politicianul bun de gură, despre una și alta!

 

Am fost studenți în aceeași vreme. Chiar dacă la facultăți diferite. Dar studenția era una singură, provocările aceleași și amândoi eram pasionați de cuvinte, drept care ne tot întâlneam : ba la “Viața Studențească”, cea mai tare publicatie pentru studenți a acelor vremuri, ba la Radio România, unde amândoi colaboram, încercând să devenim buni gazetari. Un lucru era cert : chiar dacă el se pregătea să devină medic, iar eu – economist, amândoi eram mistuiți de pasiunea pentru presă. Pe mine – aceasta m-a adus în televiziune. El – a lucrat la Radio, a comentat meciuri, iar apoi a fost politician, unul de bună credință, vocal, bătăios. Urmăream ( și urmăresc!) cu plăcere talk-show-urile în care este invitat și…sunt mândră că-l cunosc personal și că, într-un fel, am ..”copilărit” împreună. În presa studențeasca a anilor ‘80..
Miercuri, Dumitru Pelican va fi “Bărbatul de 10” al unei ediiții speciale a emisiunii “Femei de 10, Bărbați de 10”, alături de admirabilul medic Monica Pop. Am profitat de convorbirile telefonice aferente pregătirii emisiunii și..i-am solicitat un interviu. Evident, în ton cu asteptările cititoarelor noastre.

 

Marina Almășan : – Cum e mai bine : în politică sau în afara ei?

Dumitru Pelican : – Nu e bine nici în afara politicii,e bine sa ne implicam,sa luam atitudine, SA SUPUNEM ATENTIEI problemele care ne macina, tacerea nu mereu e de aur 🙂

Marina Almășan : – Se vede lumea altfel, din fotoliul de parlamentar?

Dumitru Pelican : – Nu, lumea e la fel, numai ca din fotoliul de parlamentar ai posibilitatea sa initiezi o lege, sa fii mai eficient ! Nu mereu insa, initiativele parlamentare trec, depinzi de votul majoritatii !

Marina Almășan : – Te-a mai “primit” familia înapoi? Banuiesc că nu i-ai prea răsfățat cu prezența ta, în ultimii ani..

Dumitru Pelican : – Da,regret ca stau mai putin in familie, imi reprosez acest lucru, timpul liber il impart si cu familia dar si cu activitatile politice, emisiuni,etc…. asta e viata de politician,cu bune si rele… 🙂

Marina Almășan : – Miercuri vei fi “Bărbatul de 10” al unei ediții a emisiunii noastre, având tema : “Putem trăi în minciună?” Din acest punct de vedere, prezența ta in politică a fost o experiență “ inedită”?

Dumitru Pelican : – Nu,nu putem trai in minciuna,categoric,nu !!! sunt genul de om care a gindit cu voce tare,oamenii te apreciaza ptr sinceritate,dar mafia te pedepseste,primesti amenintari,esti monitorizat non-stop,sunt multe dezavantaje,dar cale de intoarcere nu mai exista ! mergem inainte !

 

Marina Almășan : – Există situații în care minciuna în dragoste este acceptată? Cică nouă, femeilor, ne-ar plăcea să fim mințite…

Dumitru Pelican : – Nu, nici in dragoste minciuna nu poate fi acceptata ! În politica se minte mult, dar macar in dragoste sa nu existe minciuna !

 

Marina Almășan : – Ești părinte și, cu siguranță, vrei ca și copiii tăi să fie fericiti in viață. Ce sfaturi le-ai dat?

Dumitru Pelican : – Copiilor mei le-am spus tot timpul sa ramana OAMENI, sa studieze mult, in speranta ca va veni o vreme sa apreciem valorile, sa nu le subestimam, cum din pacate, se intimpla acum, in România ! Am cultivat prostia la rang de inteligenta si pe deasupra, i-am dat si iz de elitism ! ..

Marina Almășan – Ce înseamnă, în opinia ta, o “femeie de 10”? Oare perfecțiunea nu e prea complicată? De ce, oare, se zice că bărbaților nu le plac “femeile de 10”, ci cele de 5?

Dumitru Pelican : – E bine ca femeile sa ramana pline de suav, delicatete, feminitate ! Sa fie alaturi de parteneri, sa-i sustina neconditionat, sa-i medieze in multe actiuni ! Doar, se stie, in spatele unui barbat puternic sta intodeauna o femeie puternica ! Femeia este cea mai frumoasa jumatate a lumii, barbatii cuceresc lumea, dar femeile stapinesc barbatii ! … 🙂

Marina Almașan : – Din perspectiva masculină, ce îndemn poți adresa, la finalul acestui dialog?

Dumitru Pelican : – Umpleti universul cu femei !

Marina Almășan: – Vă asumați riscul?…😁😁😁