Ea și El

Iată câteva lucruri pe care nu ai voie să i le spui partenerului tău! 

 

Desigur că nu există viață de cuplu în care să fie numai lapte si miere. Cuplurile, fie că vorbim de parteneri căsătoriţi sau de persoane care se află într-o relaţie de lungă durată, pot întâmpina probleme de ordin comunicaţional în momentul în care, negândit, se rostesc   anumite fraze sau se aruncă lucruri, în anumite momente tensionate. 

Chiar dacă partenerii dintr-o relaţie se simt confortabili între ei, aceştia nu îşi pot împărtăşi chiar toate lucrurile şi mai ales trebuie să acorde atenţie mare anumitor fraze sau subiecte pe care le abordează, notează publicaţia americană Huffington Post.

1. „Tu niciodată….” sau „Tu întotdeauna….”

Aceste două formulări vor inhiba întotdeauna partenerul către care sunt adresate. Din moment ce niciuna ditre cele două nu sunt adevărate primul reflex al oricărei persoane este să pornească o ceartă. Este recomandat ca aceste două formulări să fie evitate întotdeauna.

2. „Nu crezi că tipa asta este  atrăgătoare?”

Niciodată un sfat privind atractivitatea unei persoane, fie că este ea de sex feminin sau masculin, venită din partea partenerului nu va alimenta ceva productiv între cei doi. 

3. „Fostul nu ar fi făcut niciodată ce ai făcut tu! (sau ar fi făcut mult mai bine ca tine)”

Comparaţia dintre actualul şi fostul partener în relaţie nu este o idee deloc bună şi nu va face bine nimănui.

4. „Nu fac decât să rezist până când va veni momentul şi ne vom despărţi”

Cea mai dureroasă frază posibilă este aceasta. Dacă este spusă partenerul respectiv partenera va conştientiza cam cât de mult apreciază cel de lângă el această relaţie. Din moment ce ţi-ai autodeclarat răbdarea până la momentul fatal este de înţeles supărarea celui de lângă tine.

5. „M-am tot ferit să mă căsătoresc cu tine şi iată că aveam dreptate!”

Dacă unul dintre parteneri este pe cale să spună o astfel de frază ar face mai bine să se gândească înainte. O asemenea propoziţie nu poate decât să facă rău aproapelui.

6. „Tot ce e mai rău la tine a moștenit cel mic!”

Decât să spui aşa ceva mai bine te-ai mulţumi să spui că te-ai căsătorit degeaba cu cel de lângă tine. Pe lângă faptul că nu va ajuta situaţia, discuţia are şanse mari să degenereze într-o ceartă de proporţii la folosirea acestei fraze.

7. „Eşti exact ca maică-ta sau taică-tu”

Este o formulare care nu are absolut nicio legătură cu problema pe care o aveţi de fapt voi. Implicarea părinţilor sau socrilor în acest context este o greşeală şi o jignire în acelaşi timp.

8. „Întotdeauna te-a deranjat asta! ..” 

Oricare dintre cei doi parteneri ar spune acest lucru nu va ajuta cu absolut nimic la a ameliora starea de tensiune dintre voi. Cel mai bine ar fi să vă gândiţi de două ori înainte de a spune aşa ceva, orice partener se va simţi jignit dacă va auzi această exprimare.

9. „Până acum m-am prefăcut!..” 

Aşa ceva nu se spune niciodată într-o relaţie. Nu se spune nici atunci când poate fraza este adevărată. Cu toate aceastea, este fraza care trebuie evitată cel mai mult dintre cele nouă expuse.

Sursa foto : dreamstime.com