Acasă la mine Raiul de acasă

Hai să visăm cu ochii deschiși!

„Eu vara nu dorm”, spune un cântec. Chiar așa, de ce am pierde nopțile… dormind, când avem atâtea experiențe de adunat, amintiri de arhivat, poze de arătat. Zilele, deși mai lungi, oricum nu ne ajung nici pe-o geană.

Azi am să scriu ceva lejer, de vară. Dacă tot pui capul pe pernă doar câteva ceasuri, măcar să ai parte de un somn liniștit, ca să scapi de cearcăne… peste noapte. Las mai jos trei sfaturi prețioase despre cum să alegi cea mai importantă piesă de mobilier din toată casa: patul.

  1. Mare cât inima ta

Da, patul trebuie să fie mare, să ofere destul loc pentru amândoi. Iubirea chiar trece prin pat, pentru că nu vrem să auzim mieuneli matinale despre cât s-a întins celălalt, s-a răsucit, a înotat în așternut și nu ne-am putut odihni. Foarte important este să probați patul cu partenerul de viață în magazinul de prezentare. Vă întindeți în el ca acasă, iar dacă nimic nu vă deranjează, aceea este dimensiunea de care aveți nevoie.

  1. Cu speranță ridicată de viață

Patul nu se schimbă ca o pereche de pantofi, de aceea ar fi de preferat să optăm pentru un model rezistent. Paturile din lemn masiv se comportă cel mai bine, mai ales pentru o familie cu copii. Cei mici au năstrușnica plăcere de a sări pe pat, în pofida protestelor părintești. Iar când le e joaca mai dragă, n-o să vrem să le stricăm cheful pe motiv că strică patul. Mobila din casă nu e piesă de muzeu, e făcută să trăiască împreună cu noi.

  1. Făt Frumos

Cum arată patul este un alt aspect de luat în calcul, imediat după confort, care vine din calitatea saltelei, dar asta este o altă discuție. Dacă vrem ca patul să fie piesa centrală din dormitor, care să cucerească toate privirile, atunci putem alege unul cu tăblie înaltă, tapițat sau cu baldachin.

 

Somn ușor!

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.