Acasă la mine

10 trucuri pentru leneșele notorii. Astăzi, primele 5! ( I )

 

N-au decât workaholicii să-i judece pe cei care abia se mișcă, însă leneșii știu foarte bine : lenea nu e un defect, ci doar o modalitate de a te odihni, atunci când ești obosit! 😁
Site-ul AdMe.ru a adunat o serie de dovezi ale faptului că lenea este, de fapt, un motor al progresului!

Astăzi vi le prezentam pe primele 5. Mâine, restul!

Când ți-e lene să uzi florile

Străpunge, cu un ac gros, capacul și fundul unei sticle de plastic, toarnă apă înăuntru și înfige-o într-un ghiveci cu flori. În acest fel, florile se vor uda singure!

Când ți-e lene să calci rufe


Cât timp faci duș, atârnă  tricoul , cămașa sau sacoul puse pe umeraș, de partea cealaltă a perdeluței de la baie. Aburul le va călca și vei scăpa de această grijă.

Când ți-e lene să speli vasele


Pune pe farfurie un strat subțire de cocă ( lipie) , iar deasupra – mâncarea pe care o vei servi. În acest fel, farfuria va rămâne curată. Ca variantă – poți înfășura farfuria în folie alimentară.
Cand pregătești omletă, poți amesteca ouăle într-o punguță de plastic de tipul Zip-Lock. Cufund-o în apă clocotită pt 10 min si…micul dejun e gata! Fără să ai de spălat vreo tigaie! 😉

Când ți-e lene să ții tableta în mână

Dacă te-ai pregătit să vezi un film, tableta poate fi fixată cu ajutorul unui umeraș pentru pantaloni ( din acela, prevăzut cu cârlige) și atârnată în locul dorit.
În avion este suficient să-ți pui smart-phone-ul într-o punguță Zip-Lock și să o fixezi de locul măsuței rabatabile. Calitatea imaginii va fi un pic afectată, in schimb mâinile vor fi libere.

Când ceaiul este prea fierbinte, dar nu ai rabdare să aștepți să se răcească


Pentru a răci instantaneu ceaiul sau cafeaua, pune  în cana de ceai 3-4 lingurițe metalice. Sau două linguri.
Iar pentru a nu mai pierde vremea, amestecând zahărul, pune-l primul în cană, și astfel el se va dizolva singur, când vei turna lichidul clocotit!

Mâine, așadar, veți primi o nouă porție de trucuri! Pâna una-alta, exersați-le pe acestea! 😁

 

Surse foto: Facebook, imgur, blogspot, depositphotos, pixabay

Uscatoare rufe