Diverse

Filmele pandemiei : “Ultima dragoste pe pământ” (2011) 

 

Izolarea asta are și ea avantajele sale : ne punem la punct cultura cinematografică. NETFLIX să trăiască și un sfat bun, care să ne îndrume spre un film ca lumea. Și pentru că ne aflăm în plină pandemie, ne permitem să vă facem o recomandare…”asortată” : 

Filmul “Ultima dragoste pe pământ”  ( regizor : David Mackenzie) 

“Perfect Sense”, în original,  este o productie independentă, care spune o poveste de dragoste poetică si magnetică despre doi oameni care se indragostesc. Până aici nimic neobișnuit. O fac însă taman când lumea incepe să se destrame. Eva Green o interpreteaza pe Susan – epidemiolog, care se îndrăgostește de carismaticul bucătar Michael (McGregor). Insă povestea lor de dragoste are de suferit, pentru că…țineți-vă bine! –  o pandemie incepe să afecteze populatia din Europa, iar marea lor iubire este prinsă chiar in centrul ei”.

Tema filmului nu este deloc simplă : încet dar sigur, omenirea își pierde simțurile . Îi dispar, treptat, auzul, gustul, văzul și, în consecință, posibilitatea de a se controla.pastedGraphic.png

Susan își petrece zile în șir în laboratorul său, încercând să găsească leacul care să stopeze pndemia, iar Michael continuă să lucreze ca bucătar, încercând sa nu-și piardă speranța că de mâncărurile sale delicioase mai are cineva nevoie.  Haosul care se petrece în jurul celor doi, nu-i împiedică pe cei doi îndrăgostiți să-și construiască mai departe relația, cât timp mai reușesc încă să se lase dominați de sentimente.

Uscatoare rufe