Ea și El Ultimul romantic

Fii o lady!

Așa-mi vine câteodată să o iau la sănătoasa, de nu vă închipuiți. Scuzați limbajul, dar mi-aș băga ceva picioare în funcțiune și-aș plănui o fugă. Nu de teamă sau din lașitate, ci pentru că mi se pare că oricât am trage de colacul de salvare, ca omenire, tot la fund ne place. Unul în fundul celuilalt. Așa e mai palpitant, se pare. Pe muchie de cuțit. Și tot pe muchie stau și mințile, care-s din ce în ce mai viciate. Nu știu dacă ați observat, dar din ce în ce mai mulți înnebunesc. La propriu! Au schimbări de temperament, dublă personalitate, comportament haotic.
Și-n tot decorul acesta, spuneți-mi voi, ce să facă un romantic? Nu c-aș fi inadaptat, ba dimpotrivă, rad tot ce prind, cu o fervoare mai ceva ca cea a vitezomanului Gică, doar că boemia mea îmi interzice să mă cobor atât de jos. Și într-un fel sau altul nici viața nu-i în tabara care trebuie. E bădărană, grosolană, lipsită de maniere, trosnește fără scrupule, înjunghie pe la spate și când te aștepți mai puțin te-a dărâmat fără drept de apel.
Că tot veni vorba de maniere, mă apasă pe creier toate poveștile astea ce circulă pe internet cu privire la cum trebuie să fie un el sau o ea. Rețete tâmpite, învechite, fără fundament. Degeaba e domn un domn, dacă-și bagă organul la prima conversație cu un așa zis tovarăș. Degeaba e divă o duduie bine, cu branduri de firmă, dacă șușotește pe la colțuri, are eticheta pe pantofi, călcâie murdare de praf. Manierele, bune sau rele, nu se învață dintr-o condică speculată de unii sau alții.
Da, există anumite reguli nescrise de bun simț. Să nu scuipi ca mârlanul pe stradă. Să nu înjuri tu, femeie fiind,  ca ultima damă ieșită la bronzat pe șoseaua care ușurează traficul, și nu numai, în oraș. Dar coduri, un anume decalog, volume impresionante nu există. Și peste toate mai dai și de mii de like-uri la toate articolele de acest gen. Eu sunt curios dacă cei care citesc își iau notițe și le pun în aplicare pe undeva. Că de ipocriți suntem sătui!
Nu-mi place să fiu hater ori vreun distrugător de mituri, dar chiar mă irită tot ce-i stupid. Nu fac frumos doar că așa dă bine. Nu mă încadrez în normele frivole doar pentru că unul sau altul m-ar condamna că nu sunt la fel. În fond, acestea-s bunele maniere. Să ai libertate, să poți zâmbi, să-i asculți pe cei în vârstă, să ai curiozitate și să spui NU atunci când toată armata de proști strigă să spui DA. Nu întotdeauna ești prost dacă mai mult de 10 oameni îți spun asta! Ai fi surprins să descoperi că mulți dintre ei au carnetul roșu cu dungă îngroșată! Pour le connoiseurs!  
Iar doamnele, că tot la ele ajung, ca doar e un site dedicat lor, ar face bine să învețe că jumătate nu stă prin reviste, nici prin manualele noi ce explică cum e cu dezvoltarea personală. De când cu trend-ul spectaculos, mai toate mediocrele dau citate despre ce și cum, despre secrete. Să nu mai spun că toate-s sfinte, că de, asta dă bine la CV.
Eu nu am nici o rețetă despre cum să fie cineva, dar zău că mă irită atunci când, indiferent de ce ai între picioare, dai ca o curcă beată din aripi vrând cu orice preț să demonstrezi ceea ce nu ești. Dacă viața ți-a făcut o farsă, poți să te chinui oricât!

Acestea fiind spuse, cum de la oameni nu mai avem avem cine știe ce așteptări, măcar tu viață, așa, de dragul nemuririi și al tuturor tălâmbilor care trag de tine nemeritându-te, fii o lady!

Sursa foto – Elena Shumilova

Etichete