banner marshal garden
Diverse

Femeia gospodină sau Cum să nu ucizi femeia din tine!

După ce a răsunat Marșul nupțial și s-a încheiat perioada romantică ce precede venirea pe lume a primului copil, femeia începe să se dizolve intr-un ocean de probleme, ce se prăvălesc, ca din senin, pe umerii săi.
Și iata cum, copleșită de toate treburile casei, femeia își dezvoltă un stereotip comportamental, specific gospodinelor și cu iz de dependență.
Și cum să faci, oare, ca in acest vârtej al grijilor și treburilor, să nu-ți pierzi șarmul, delicatețea și feminitatea? Există 4 reguli de aur, extrem de eficiente.

1. Muncești ca să trăiești, nu trăiești ca să muncești
Această regulă trebuie să ți-o scrii cu litere de-o șchioapă! Nu uita că viața e scurtă și ar fi păcat si stupid să ți-o dedici unei singure activitați : gospodăria. O vorbă “înțeleaptă”, spusă cândva de nemți și care identifica trei lucruri importante care definesc interesele femeilor : bucătăria, biserica și copii , nu mai este demult valabilă.
Astăzi femeile au infinit mai multe posibilități de a se dezvolta și realiza, de a fi interesantă și unică. Lucrul cel mai important este să găsească fix acea activitate care să le împlinească, sa le completeze profilul. O optiune ar fi învațarea limbilor străine, designul vestimentar, directii care le-ar asigura și prezența în mijlocul unui cerc de oameni interesanți. Din această comunicare, ele se pot îmbogăti sufletește. Ideal este să-și gasească un astfel de hobby, care să-i facă și placere și sa aducă și ceva venituri suplimentare.

2. Eu sunt un membru al familiei cu drepturi egale , care are nevoie și el de grijă și atenție
Cu timpul, gospodinele își fixează în minte un stereotip, protrivit caruia scopul vieții lor este ca sotul și copiii să fie hrăniți, spălați, călcați și trimiși la timp la gradinița, școală sau servici. Iar pentru ele nu le rămâne timp deloc. O astfel de gândire face ca, in scurt timp, femeile sa se dizolve total in gospodarie, devenind ca un soi de aparat casnic : un aspirator cu nenumărate funcții, spre exemplu. Asa ceva este de netolerat! Obișnuiți-vă să vă alocați un timp anume, zilnic. N-are importanță cum îl folosiți : că citiți, scrieți sau exersați tehnici de machiaj. Important este ca cei ai casei trebuie să vă acorde această pauză și să nu vă bată la cap.

3. O listă de responsabilitați bine conturată, este condiția esențială pentru pacea și armonia în familie.
Nu încercați să duceți ceea ce depășește puterile voastre! Altminteri veți ajunge la epuizare fizică și psihică.
In realitate, o gospodină înțeleapta știe cum să împartă responsabilitățile între toți membrii familiei sale. In niciun caz nu se degreveaza de tot pe sine, dar face o împărțire inteligentă și ajustată pe masură ce copiii cresc.

4. Cea mai frumoasă și cea mai atrăgătoare
Nu există nimic mai jalnic, decat o femeie îmbrăcată “de casă” : un halat ponosit, stropit cu borș, un trening lălâi sau un tricou decolorat, mirosind a ceapă prăjită? Psihologii au concluzionat demult : felul în care arătăm ne influențează în mod hotărâtor stima de sine.
Femeia nu trebuie să uite niciodată care îi este rolul principal și chemarea. Și cu ce sunt mai prejos soțul ei și ceilalți membri ai familiei, decât cei de pe stradă? Ei de ce nu pot să-și vadă soțiile/mamele cochete și aranjate, adică la fel cum sunt, atunci când ies afară?

Respectând aceste reguli deloc complicate, puteți să mențineți atât ordinea și curățenia in gospodăria voastră, dar și să rămâneți , in ochii familiei, o femeie cu F mare : atrăgătoare și dorită!

Sursa: www.garmoniazhizni.com

Femei de 10 pe Facebook