Acasă la mine Raiul de acasă

Farfuriile președinților americani

Așa cum producătorii noștri se întrec în a face propuneri Casei Regale, motiv de mare mândrie că li se recunoaște seriozitatea, așa poartă Lenox Lenox Presidential Kirks July 2013 2emblema de furnizor de veselă al Casei Albe. Să fii certificat de cel mai important om din spatele unuia dintre cei mai importanți oameni de pe planetă e mare lucru. Mă refer aici la soția primului om în stat din SUA. Prin fața ochilor a șase soții de președinți americani au trecut farfuriile Lenox ca prin furcile caudine. Fiecare detaliu a fost atent studiat, criticat și modificat pentru ca rezultatul să fie pe placul doamnelor. Toate colecțiile, din 1918 până în ziua de azi, reflectă atât gustul vremii, cât mai ales al consoartelor. Haideți să vedem mai jos din ce farfurii au mâncat Roosevelt, Reagan sau Clinton.

1918 Serviciul de masa Wilson Soții Wilson au fost primii chiriași ai Casei Albe care au ales Lenox pe masa lor de protocol. În toamna lui 1918, primele farfurii 100% fabricate în America intrau pe poarta Casei. Serviciul a avut un model destul de naționalist, cu stema în mijloc și culori și stele de pe steagul american pe margine. Se spune că doamna Wilson a cumpărat apoi ciocolată tuturor meșterilor care au lucrat la realizarea serviciului ca semn de mulțumire.

1935 Serviciul de masa RooseveltFamilia Roosevelt a comandat și ea tot un serviciu Lenox. Designul purta și de această dată o amprentă puternic naționalistă, incluzând 48 de stele, una pentru fiecare stat, și stema prezidențială. Nu lipseau însă detaliile personale, respectând pasiunea pentru marinărie a președintelui, sau motive preluate și adaptate de la blazonul familiei Roosevelt.

1951 Serviciul de masa TrumanServiciul inspectat de doamna Truman avea o bordură verzuie care se asorta cu recent renovata sala de mese de stat. Ca urmare a celui de-al Doilea Război Mondial, președintele a ordonat înlocuirea armelor din mâna vulturelui de pe stemă cu ramuri de măslini. Așadar și pe farfurii se regăsește același model. Președinții 1981 Serviciul de masa Reagancare s-au mutat la Casa Albă după ei au folosit același serviciu, între ei Kennedy și Nixon.

Reaganii au comandat și ei un serviciu Lenox, în culoarea preferată a doamnei, roșul.

2000 Serviciul de masa ClintonLa petrecerea de 200 de ani a Casei Albe, prima doamnă Hillary Clinton dezvăluia noul serviciu de porțelan oficial. Spre surprinderea tuturor, serviciul era destul de diferit de ceea ce stătuse până atunci pe masa de protocol. Designul elogia mai curând arhitectura Casei, decât pe președinte. Casa Albă era chiar înfățișată în centrul platoului, iar elemente din arhitectura sălii de mese de protocol se regăseau pe marginea farfuriilor.

În zilele noastre, faimoasele servicii din porțelan pot fi admirate în cadrul unor expoziții organizate, sub sticla protectoare a vitrinelor, atât de valoroase sunt. Cine știe ce mari figuri ale istoriei au mâncat desertul din ele…

Pentru mai multe informații vizitați:https://www.facebook.com/lenoxro

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.