Acasă la mine Un sfat de la bunica

Modalități uluitoare de folosire a berii în gospodărie

Berea este, fără doar și poate, băutura alcoolică nr. 1 în lume, din punct de vedere al consumului. Din punct de vedere al pularității, ea ocupă un binemeritat loc 3, după apă și ceai. Cu toate acestea, există înca multe lucuri pe care lumea nu le știe despre bere, și ai ales despre multele feluri în care ea poatr fi folosită, în gospodărie.

Poate nu știați, dar berea blondă este un excelent mijloc de scos petele. E-adevărat, în bere trebuie adăugat puțin hidroxid de amoniu ( amoniac). Muiați un tampon de vată în soluția rezultată și frecați apoi cu el regiunea pătată. După care clătiți cu apă rece.
Dacă doriți să scoateți o pată de mari dimensiuni de pe o țesătură închisă la culoare, pata trebuie îmbibata în soluția de mai sus, trebuie lăsată așa mai multă vreme, după care trebuie să clătiți bine.

Berea blondă este și un excelent produs pentru curățarea geamurilor. În ea se adaugă puțin spirt, câteva bucățele de săpun de casă și se amestecă totul foarte bine. Se obține o excelentă soluție pentru spălarea geamurilor, care nu lasă urme inestetice pe ferestre..
Berea din grâu poate fi folosită cu succes la “alimentarea” markerelor și a cariocilor. Luați o pipetă obișnuită, absorbiți cu ajutorul ei o cantitate mică de bere din grâu și picurați pe miezul moale al markerului.
Dacă guașele voastre sau tusul s-au uscat, din nou vă salvează berea. În borcănelul cu tuș trebuie să adăugați o mică cantitate de bere. Apoi borcănelul cu tuș trebuie bine închis și agitat. Tușul va deveni ca nou!
Sursa: Lady.ru