Diverse

Faimoasa rochie a lui Marilyn Monroe …și cât “a costat-o” pe stăpâna sa, acea celebră ședință foto….

Astăzi este Ziua Americii si de aceea vă propunem un subiect legat de unul din simbolurile sale.

….E septembrie 1954. Lexington Avenue, între străzile 52 și 53, New York City. Se toarnă filmul ”Șapte ani de căsnicie”. Suntem la… a 14-a ”dublă”! Au trecut deja patru ore de la începerea filmărilor.
Acțiunea e simplă: Marylin trece pe deasupra unei guri de ventilație de la un metrou. Poalele i se ridică deasupra genunchilor ; uneori, chiar deasupra capului. Se fac poze, în draci! Mulți pronostichează “ cea mai tare imagine din istorie”, sau în orice caz, una care va face furori. În ecuație mai apare și un soț gelos. O pălmuiește pe actriță, începe scandalul, lumea intervine și, în final…se pronunța divorțul!
Actrița era pe atunci sex- simbolul acelor ani. No comment!
Acțiunea filmului era cam așa : Tom Ewell, actorul principal, o însoțește pe Marylin, la ieșirea de la film. Frumoasa actriță ajunge deasupra gurii de ventilație… culmea! Ideea secvenței nu-i aparține regizorului Billy Wilder, ci unui fotograf, Sam Shaw, cel care îi devenise fotograf oficial vedetei.
…Wilder gustă propunerea. Și începe actiunea de “marketing” : sunt convocați fotografii, sunt 100 de suflete care imortalizează momentul. Lume, buluc, deși e ora 1 noaptea! Filnarea avea să aibă loc până dimineața! Atunci, la 5.00 AM, Marilyn încasează cea mai usturătoare palmă din viața ei de femeie măritată. I-o dă chiar soțul ei, Joe DiMaggio, unul dintre cei mai mari jucători de baseball din istoria omenirii. După opt luni de căsnicie, el continuă să fie extrem de gelos. ”Nu poți sta atâta vreme cu poalele în cap!”, urlă bărbatul, din culise! …..MM îi aduce aminte că, pentru acest cadru, va primi 100.000 $. ”-Nu mă interesează!”, vine replica soțului.
…Se lasă cu divorț, o adevărată bombă de presă.
Vor rămâne, totuși, cei mai buni prieteni până la moartea actriței. După, sportivul îi va trimite flori, vreme de 37 de ani.
La peste 60 de ani de atunci, poza este încă faimoasă. Ca și Rochia lui MM, care avea să se vândă,mai apoi, la licitație, cu… 4.600.000 $!