Bombănelile Marinei Editoriale

Editorial despre un OM

                         

    Nici nu știu despre ce să spun că este acest editorial. Căci el poate fi despre multe. Despre oamenii cu adevărat “de 10”, care aduc glorie acestei țări și de care – să ne fie rușine! – mulți dintre noi habar n-avem. Sau despre cei care-și judecă aproapele după aparențe, în loc să-l cerceteze pe-ndelete ( de multe ori mă trezesc și eu captivă în această categorie). Poate fi și despre sport. Sportul acela, despre care Billie Jean King, una din marile jucătoare de tenis le omenirii, spunea că “ te invață să ai caracter, te invață să joci după reguli, te invață să stii ce înseamnă să câștigi si să pierzi – te invață ce este viața”. 

Dar de fapt, prezenta scriitură este despre un OM . Unul pe care îl veți cunoaște astăzi, la emisiunea noastră. Un om atât de frumos, încât aproape că m-am simțit ridicolă, în sinea mea, eu crezandu-l un simplu  “bătăuș” premiant, care, caftindu-și cu talent adversarii, a reușit să fie mai bun decât ei. De fapt, mai bun decât toți. Căci , dacă nu știați ( și sigur nu știați, că erați prea ocupați cu pandemia, noile guverne și creșterea pensiilor ) Nicolae Negumereanu este cel mai bun din lume la arte marțiale mixte ( MMA, pentru cunoscători). 

…Nu uzisem de el. I-am văzut poza rătăcită într-una din puținele publicații care îi anunțau premiul mondial, proaspăt obținut. M-a frapat fizionomia lui. Sperând să nu vă apuce leșinul, o găzduiesc și aici, în editorialul meu. “Un bătăuș cu patalama” – mi-am zis, admițând că, totuși, se califică cu brio pentru galeria românilor de 10. …Însă imaginația a continuat să baleteze pe chipul pocit de violență, de pe ecranul calculatorului meu. “Ce brută trebuie să fie un astfel de om!…Sunt curioasă cum îsi caftește femeia, dacă îi iese din vorbă! Sau..pe oricine, care reușește  să-l scoată din țâțâni…”. 

…La mesajul pe care i l-am trimis pe Facebook, Nicolae mi-a răspuns instantaneu. Se pregătea pentru plecarea la Las Vegas și m-a amânat politicos… Pentru că, atunci când e vorba de profesie,  sunt genul de om pe care-l dai afară pe ușă și-ți intră pe fereastră, am revenit, după o vreme. De data aceasta a acceptat, cu bucurie. Devenise și mai potrivit pentru formatul nostru : se întorsese de peste ocean cu trofeul de campion mondial. 

….Întâlnirea din platoul de filmare a fost una memorabilă. Și o lecție pentru prejudecătile mele. Am avut alături, într-un interviu extrem de cald și de interesant, o persoană admirabilă : un bărbat sensibil, cu un bun simț nemăsurat, cu o delicatețe pe care cu greu mintea noastră o poate asocia luptătorului sângeros din ring. Pentru acest caracter frumos și sensibil  a pledat și iubita sa, prezentă la emisiune ( cea pe care prejudecățile mele o anticipau ca fiind acea  “victimă” a dezlănțuirilor fizice ale unui iubit bătăuș, ieșit din fire!). 

     M-a dat însă gata definitiv, când a vorbit despre țara sa. Despre dragostea ce-l leagă de o Românie care, în opinia mea, nu-l merită. N-ar pleca niciodată de aici – mi-a răspuns la întrebarea mea tranșantă…

…Dar, uite, sunt tentată să povestesc cam mult despre Negumereanul nostru de astăzi și risc să vă spulber curiozitatea de a urmări emisiunea! 

Așa că…ne vedem la ora 15, pe TVR2! “De 10” va fi și ediția de astăzi! 

Rubrică oferită de FARMACIILE CATENA : RILASTIL AQUA INTENSE

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate