Timp liber

Dragostea, în vreme de coronavirus : doi pensionari își fixează rendez-vous pe linia de frontieră

Această fotografie este făcută la granița dintre Danemarca și Germania. Din cauza pandemiei de coronavirus, granițele dintre cele două state au fost închise, însă doi pensionari îndrăgostiți lulea au găsit soluția la această problemă….

  În aceste săptămâni am primit cu toții nenumărate mărturii ale faptului că lumea a luat-o razna, însă povestea de față nu face decât să trezească în noi speranța. Un cetățean german în vârstă de 89 de ani ( Karsten Tüchsen Hansen) și o cetățeană daneză în vârstă de 85 de ani( Inga Rassmusen)  se întâlnesc zilnic, la granița dintre cele două țări. Ei formează un cuplu deja de doi ani și obișnuiau, până mai ieri, să-și petreacă împreună serile – fie acasă la el, fie la ea. Acum acest lucru simplu a devenit însă imposibil, datorită pandemiei, granița fiind declarată închisă. Așa că singura soluție au rămas întâlnirile…chiar pe ea!

Karsten vine la întâlnire cu bicicleta electrică  și are asupra sa obligatoriu o sticlă cu o băutură locală pe bază de chimen, ca să nu înghețe pe drum. Inga aduce cu sine un termos  cu cafea fierbinte și, aproape de fiecare dată, mâncare proaspăt gătită, pentru a-și hrăni sufletul-pereche.  Din păcate, cei doi nu se pot îmbrățișa, pentru că trebuie să respecte distanța obligatorie de 2 metri, fixată de autorități. Cu atât mi mult, cu cât amândoi fac parte din grupa de risc. 

Acum, cei doi îndrăgostiți așteaptă cu nerăbdare ridicarea restricțiilor, pentru a porni împreună într-o călătorie pe care o plnifică demult. Amândurora le plac croazierele pe mare și au “bifat” deja Dunărea, Rinul și Mozela. Însă planeta este plină de fluvii! Doar de s-ar termina odată cu coronavirusul ăsta!

sursa : dw.com

Uscatoare rufe