Ea și El Pe canapea

Dragoste cu forța nu se poate

Să te îndrăgostești e minunat. Totul devine mai frumos, mai bun și mai colorat. Inclusiv partenerul nepotrivit de lângă tine. Partenerul care încearcă să te seducă din spatele măștilor eterne in alb și negru. Să te îndrăgostești de cineva este sublim. Dar să te îndrăgostești de persoana nepotrivită nu poate fi decât un chin, pe termen lung.

Din dragoste te umilești, iți iei pumni, accepți orice și mergi înainte. Chiar și atunci când bați  pasul pe loc. Asta nu e dragoste. E auto- distrugere. Și dacă ai cumva impresia că partenerul de lângă tine este cel vinovat in tot acest proces, te înșeli amarnic. Tu ești vinovat. Că accepți și continui. Continui această șaradă dureroasă în numele unei iubiri pe care încerci să o păstrezi cu forța.

Iar cel care încearcă să păstreze o iubire cu forța este primul care o va pierde. Testat și verificat. Pe propria piele. Iubirea nu se încătușează și nu trebuie izolată. Iubirea este liberă și trebuie să te facă și pe tine să te simti așa. Iubirea îți dă aripi, nu ți le taie.

O iubire cu Forța nu se poate. Este cel mai inautententic mod de a fi. De a fi legat de cineva care nu dă doi bani pe tine și care te pune de fiecare dată pe locul doi. Dar, in ciuda tuturor promisiunilor încălcate cu elegantă și a faptelor umbrite de atâtea vorbe suave, speri la un miracol. La miracolul schimbării celuilalt. Iar dacă asta nu se întâmplă, vei invoca tu schimbarea și vei încerca să o induci in celălalt.

Cine vrea să se schimbe, o va face pentru tine. Nemijlocit. Cu pași mărunți dar siguri. Dar nu și partenerul nepotrivit. El nu va încerca să se schimbe. Nici măcar pentru el, darmite pentru tine. Și atunci? Ce mai cauți acolo? Alte promisiuni? Alte cuvinte alese cu grijă? Alte nopți nedormite și acoperite de lacrimi gratuite?

Dacă nu primești cât oferi, schimbă persoana, nu intensitatea! Și schimb-o repede! Și vei găsi iubirea adevărată. Mai devreme sau mai târziu.

Pentru că Dragoste cu Forța nu se poate, dar Forța  dragostei poate orice! 🙂

Tu ai achiziționat cartea Rai și Iad în iubire?
Alătură-te celor peste 25.000 de cititori.

carte

VEZI DETALII

Etichete