banner marshal garden
Ea și El

6 modalități prin care Facebookul vă distruge relația

 

Infidelitatea se poate manifesta sub diferite forme. Cel mai clar gest de infidelitate este atunci când cineva este legat, în mod fizic, de altcineva, de o altă persoană decât partenerul său. Dar mai există și infidelitatea emoțională, în cazul căreia comunicați intens cu o altă persoană, deschizându-vă sufletul în fața ei, povestindu-i toate problemele pe care le aveți, flirtând și corespondând cu ea.
Dar iată că acum a mai apărut un tip nou de infidelitate, foarte răspândit grație rețelelor de socializare. El este asemănător infidelității emoționale, particularitatea fiind aceea că acest “contact” între parteneri are loc prin intermediul rețelelor sociale.
O cercetare făcută de specialiști ai Universității din Louisiana a demonstrat că mulți dintre cei înregistrați pe Facebook iși caută relații paralele, pe care le țin pe stand-by, pentru cazul în care relația reală nu va mai funcționa. Este vorba de prietenii platonici de odinioară sau chiar necunoscuți, cu care v-ați intersectat, la un moment dat, din întâmplare. Dar acesta nu este singurul mod prin care Facebook-il vă poate distruge relația.

1. Utilizarea frecventă a Facebookului se află în directă legătură cu conflictul “romantic” cu partenerul
Un doctorand de la Școala de jurnalism din Universitatea Missouri a constatat că, cu cât mai frecvent utilizează cineva Facebook-ul, cu atât mai probabilă va fi declanșarea unui conflict cu partenerul. Studiul i-a interogat pe subiecți cu privire la cât de des folosesc Facebookul și care sunt motivele certurilor cu partenerul. A rezultat că utilizarea Facebook-ului are ca și consecințe scandalurile, infidelitatea, despărțirea ba chiar divorțul.
.
2. Lauda de sine, promovată pe Facebook aduce mai mult rău decât bine
Ați obținut ceea ce ați dorit și vreți ca și cei din jur să afle acest lucru. Însă când te lauzi permanent cu jumătatea de viață înseamnă, de fapt, neîncrederea ta în relația cu pricina. Un sondaj de opinie a relevat faptul ca oamenii sunt enervați atunci când au de a face cu astfel de lăudărosi.

3. Facebook are o influență nefastă asupra relațiilor incipiente.
Facebook influențează decisiv cuplurile tinere.

4. Facebook amplifica gelozia
Cercetările au demonstrat faptul că Facebook sporește gelozia în cuplu, datorită mai multor cauze. Din chestionarea a 308 studenți ai unui colegiu, a rezultat că 19,1 sunt geloși pentru că afla, de pe Fb, multe informații legate de activittea partenerilor lor, 16,2 la sută au recunoscut ca Fb este, pentru ei, un motiv de gelozie, 10,3 la sută recunosc că se pot abține cu greu de la a nu-și urmări partenerii pe Fb, iar 7,4 la sută au recunoscut că Fb este echivoc și ca el transmite multe informații eronate, și prin urmare generează destule neînțelegeri în cuplu.

5. Egoismul vostu îl face pe partener să simtă din ce în ce mai puțină susținere din partea voastră.
Cercetătorul care a coordonat studiul, dr.David Huton a observat că, în cadrul cuplului, conlucrarea scade și că fiecare din parteneri se ocupă mai mult de socializarea cu prietenii, decât de propria familie.

6. Există o legătură directă între Facebook și divorț
Vreți o căsnicie lungă și fericită? Uitați de rețelele de socializare! O cercetare recentă a relevat faptul că folosirea rețelelor sociale, în special a Facebook-ului, poate anticipa un divorț. S-a constatat că creșterea cu 20 la sută a utilizatorilor Fb este corelată cu creșterea , cu 2,8 la sută, a cazurilor de divorț.

 

Astăzi, la “Femei de 10, Bărbați de 10”, tema dezbaterii noastre va fi “Facebook, pro și contra”

Sursa: soulpost.ru

Femei de 10 pe Facebook