Ea și El

Să-i punem să deseneze!

În urmă cu vreo 15 ani, când mă aflam la vârsta primei maternități, îndemnurile alarmate ale parentingului ne somau să ne luăm, cu mare grăbire, copiii, din fața televizoarelor care-i năucesc cu imaginile lor grăbite și cu limbajul prea colorat al personajelor de desene animate. De-atunci încoace, amenințările s-au schimbat, iar sfaturile, uneori răstite, alteori șoptite, ale celor care s-au decis să ne învețe cum să fim părinți mai buni, s-au îndreptat, cu obidă, împotriva computerelor, a tabletelor, a consolelor, iar mai nou, și-au reunit forțele împotriva smartphone-urilor.

 Fără să fiu vreodată speriată de tehnologie și convinsă că, dacă ai o viață de familie cât de cât echilibrată, cu școală, teme, ore de masă, joacă între frați și ieșiri în curte, oricum, copiii nu au cum să petreacă prea mult timp cu gadgeturile pe care li le-am luat din banii noștri, apoi vrem să-i dezvățăm de ele pe nervii noștri, totuși am căutat mereu o modalitate prin care să-i deturnez de la solitudinea jocului cu ochii într-un ecran.

Mie mi-a fost cel mai ușor când i-am invitat să deseneze ceva, dându-le o temă orientativă, iar ei s-au cufundat în plăcerea picturii sau a graficii, uitând de tot și de toate, și s-au delectat căutându-se pe sine prin contururile abia inventate. De o vreme încoace, colorez și eu în timp ce ei desenează, căci am descoperit cu mare voluptate cărțile de colorat pentru adulți. Iar lor le plac, tot mai mult, concursurile de desenat, așa că se înscriu, cu bucurie, la toate competițiile de profil – așa cum ați văzut, probabil, pe paginile mele de Facebook, căci primesc drept sarcină obligatorie să le promovez capodoperele.  Au trimis desene făcute cu pasiune la concursurile de la marile supermarketuri, au găsit și o competiție internațională pentru o companie de jucării și au trimis și acolo desene – n-au câștigat decât experiență, dar tot a fost foarte, foarte plăcut -, iar acum s-au mobilizat pentru  Toyota Dream Car Art Contest 2018, și au început, deocamdată, să facă împreună brainstorminguri despre mașina viitorului și, cât de curând, se vor pune pe desenat. Citește mai departe…

Etichete
Uscatoare rufe