Femei de 10

Dieta cu alimente crude

Corpul meu îmi vorbește iar eu trebuie să fiu atentă mereu la ceea ce îmi spune. La vârsta de 46 de ani îmi asum faptul că ceva în mine se schimbă, că apar simtomatologii pe care nu le aveam la vârsta de douăzeci de ani. Trebuie să-mi asum că pot intra cât de curând în premenopauză. Pentru că așa este viață iar eu sunt femeie și trebuie să mă pregătesc pentru transformările inerente vârstei.

Nu mi-a plăcut niciodată să folosesc cuvântul “bătrâneţe” întrucât consider că un om nu îmbătrânește ci doar se maturizează și evoluează odată cu înaintarea în vârstă. Oricum, în ziua de azi, când știința în domeniul frumuseții face furori, când o femeie își poate păstra prospețimea pielii și corpul tonifiat, folosindu-se de sport, creme, terapii noninvazive până la operații estetice, nu mai există teama de bătrânețe.

“Trăieşte inteligent” este deviza mea în viață. Asta presupune să fii informată, să ai curajul de a te schimba odată cu vremurile, să nu te lași copleșită de gânduri negative și să faci tot ce este posibil ca să te menții în formă.

În afară de abonamentul la sala de sport, unde încerc să merg constant pentru a alerga pe bandă, pe stepper și pentru a înota, țin să mănânc sănătos dar în același timp să gust câte puțin din toate. Cam asta făceam până acum!

Mergând în pas cu trend-ul impus de lumea occidentală, acela de a ne întoarce spre natură, alegând alimente naturale, crescute în condiții bio, caut în librării cărți despre acest stil de viață. Am descoperit  “Dieta cu alimente crude” de la editura Litera și m-am dus ca să-I descifrez codurile secrete la prietena mea, Carmen Negoiță, o consumatoare raw-vegan și antreprenor în acest domeniu.

Am vorbit și noi, ca fețele, despre cum îți poți schimba stilul de viață fără să simți că pierzi ceva, în cazul meu gustul pentru mâncarea bogată în carbohidrați. Nu am fost niciodată adepta înfometării sau a dietelor drastice, nu am rupt pagini din reviste cu rețete de slăbire și am căutat să merg pe principiul că pot mânca orice, puțin și des. Până în ziua în care am constatat că mă îngraș chiar dacă fac sport, că metabolismul meu a încetinit, că arderile mele nu mai sunt atât de rapide, că am stări de somnolență, indigestie etc. Mi-am făcut Pinner-test-area, adică am testat intoleranța mea la 200 de alimente și am găsit răspunsul la schimbările survenite în corpul meu. Asta m-a determinat să iau atitudine și să exclud alimentele care îmi fac rău sau să încerc să le substitui cu alte produse mai sănătoase dar care să îmi hrănească în continuare viciul, acela de a fi gurmandă.

Iată ce mi-a propus Carmen Negoiță într-un filmuleț realizat la restaurantul ei, Rawyal Brunch & Cakes.

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate