Femei de 10

La mulți ani, Olivia Newton-John!

5923_31

 

 

Pe 26 septembrie, în anul 1948, la Cambridge, în Anglia se năștea Olivia Newton-John, cunoscuta cântăreață pop, compozitoare și actriță australiană, câștigătoare a patru premii Grammy și nominalizată la premiile Globul de Aur. Lumea o mai cunoaște și ca fiind activistă convinsă, atât în domeniul ecologiei, cât și pe cel al cancerului la sân. Recent, vedeta a fost diagnosticată pentru a doua oară cu cancer la sân, fiind nevoită să-și anuleze toate concertele.
Vă invităm să reascultați, de ziua ei, unul dintre cele mai cunoscute cântece ale Oliviei – “Xanadu”.
Să vă reamintim ce este acest “Xanadu”?
Xanadu este un film fantastic romantic-muzical din 1980, regizat de Robert Greenwald. Titlul este o referire la poemul “Kubla Khan, or, A Vision in a Dream: A Fragment” de Samuel Taylor Coleridge, care este citat în film. Xanadu este numele provinciei chinezești unde Khan și-a stabilit capitala de vară. Un musical bazat pe film -numit, de asemenea, Xanadu— a fost lansat în 2007 pe Broadway.
Rolurile principale din Xanadu sunt interpretate de Olivia Newton-John, Michael Beck și Gene Kelly, iar în film sunt cântate melodii de Newton-John, Electric Light Orchestra, Cliff Richard și The Tubes.
La mulți ani, Olivia Newton John!