Femei de 10

Revelion în plină vară – așa a fost ultima întâlnire a Femeilor de 10!

“Ecourile s-au stins…”- ar spune o limbă de lemn, încurcată în cuvinte. Dar noi venim și răsturnăm situația: ecourile nu s-au stins încă și vor rămâne probabil multă vreme rătăcite prin ungherele Sălii Panoramic a Restaurantului MARSHAL GARDEN, unde, cu două zile în urmă, peste 100 de femei de 10 au petrecut cum numai ele știu, uitând pentru o clipă de grijile de zi cu zi și lăsându-se pe mâna noastră!
…Iar “mâna noastră” s-a străduit să le construiască o după-amiază veselă și instructivă, în care să se și distreze, dar să afle și o mulțime de lucruri interesante, menite să le ușureze viața .
Cu regretul că, printre cele ce ne citesc acum, multe femei de 10 au rămas în afara poveștii, vă vom oferi mai jos o scurtă-lungă radiografie a evenimentului, însoțită de imaginile mai mult sugestive, suprinse de Dana Grigore, redactorul sef adjunct al Femeide10.ro și de mâna sa dreaptă, Victor S.

Ora 18- ora de pe invitație. Pe terasa Marshal Garden….nici țipenie de om!!!!…sună palpitant, nu?!?
..Dar nu e nimic tragic în această propoziție: datorită avertizărilor meteo și a abundentelor averse matinale, evenimentul s-a mutat, pe ultima sută de metri, în eleganta sală Panoramic a hotelului Marshal Garden. Avantaj noi, căci sala a fost aranjată ca pentru un eveniment de top ( mulțumim, Cristina Nica și Ana Maria Moantă! ) , iar aerul condiționat înlocuiește cu succes canicula de afară. Sala, așadar, e plină, înca nu ochi, așa că sfertul academic e acceptat în program!

Ora 18,20 – După șuetele “de-nceput” și pozele “înainte de”, doamnele si domnișoarele de 10 ( cu mici excepții masculine “tolerabile”😉) sunt pregătite de “atac”: au în față bunătățile pregătite de MARSHAL GARDEN, paharul cu vin de COTNARI, apele minerale de la DEVIN, cidrul de la ZAREA, iar de undeva de pe scenă le face cu ochiul vitrina frigorifică de la “LA STRADA”, plină ochi cu înghețate delicioase. Liber la înghețată!
…Dezghețată ca de obicei, Marina Almășan preia frâiele prezentării, secondată de Costin, asistentul ei preferat de la TVR. Le povestește despre copilul său virtual – site-ul Femeide10.ro, spicuiește din “meniul” de astăzi și declanșează “ospățul”!

Pentru că unul din locurile predilecte ale unei femei de 10 rămâne bucătăria, va fi și primul subiect al zilei. Ce bucătării “se poartă” anul acesta? – pare o întrebare stranie, nu-i așa?! Dar nu, și la bucătării e ca și la rochii și poșete, iar cei de la FRANKE – number one în materie de bucătării – ne prezintă câteva trenduri, carora, firește, le sunt și ei aliniați. Doamna director financiar Mirela Enciu iși încheie speechul, dând startul “momentului culinar” al serii: într-un “fragment” de bucătărie FRANKE, drăgălașul master-chef AIDA PARASCAN le învață pe femei cum să gătească repede și gustos o mâncare cu paste și legume. Dar …pastele nu îngrașă?!? – se îngrijorează Marina. Nu și dacă le fierbi mai puțin decât scrie pe cutie! Adică “al dente”, cum spun bucătarii!

Ei, și este momentul să se declanșeze TOMBOLA!
În paranteză fie spus, răsfirată pe parcursul celor aproape 3 ore, tombola a fost “desertul”fragmentat al evenimentului, suscitând emoții repetate în rândul spectactoarelor : doar-doar vreuna din vedetele invitate la eveniment va trage, din coșulețul lui Costin, cartea lor de vizită!
Primele premii : seturi de produse cosmetice GENERA BIO, pe care doamnele le pot procura de la Farmaciile CATENA. Detaliile ni le oferă drăgălașa farmacistă din spoturile Catena, Ruxandra Andronache. Seturile se mută de pe masa îmbelșugată a tombolei, pe cele ale câștigătoarelor.
Venită din Italia pentru o gură de România, sparge gheața muzicală a serii artista OLGA BĂLAN. Grazie, Olga!

Elegantă și frumoasă, Olga a dat startul
dialogurilor despre frumusețe . Care de altfel a fost emblema serii. Că doar suntem campioane la privitul in oglindă, nu?

Și pentru că unul din subiectele de maxim interes, atunci când vine vorba de frumusețe, este ingrijirea părului, nu putea să lipsească subiectul cu pricina din meniul zilei! Fluturându-și în vânt, ca argument , pletele bălaie, Cezara Rusu, cocheta patroană de la CEZARA SALON ne vinde câteva ponturi pentru a avea un păr precum al domniei sale! Doamnele și domnișoarele își notează , în telefoanele mobile, adresa salonului. Dar și domnii! ( cei venițo si guri, firește!😉)
Vorbim în continuare despre parfumuri. Stați, nu vă grăbiți! Nu despre parfumurile acelea care stau aliniate acasă la voi, în fața oglinzii! Ci despre parfumul trandafirilor de la FAMOUS ROSES! Costin propune o nouă extragere și, iată, o fericită care stă la curte, va putea să și-o facă și mai frumoasă, transplantând în ea trandafirul câștigat în această seară!
Muzica inundă din nou scena. SANDA LADOSI – prietena noastră de o viață, veselă și dezinvoltă, ne demonstrează că noua funcție ( cea de director artistic la Circul Globus) nu i-a afectat cu nimic talentul muzical! De la masă o privește cu atenție actorul Bogdan Stanoevici, șefu ei direct, pe linie de ..circ! Privirea este pozitivă, e clar că cei doi funcționează perfect împreună!
Urmează o lecție de sănătate. Vreți să aveți un zâmbet larg precum tânăra frumoasă și elegantă care tocmai i s-a alăturat pe scenă, Marinei Almășan? Ascultați-o cu atenție! Este Corina Samfir, unul din ownerii clinicii DEANTAL ONE. După ce lansează invitația de a proba pe propria…gură serviciile impecabile ale clinicii, doamna Samfir își cunoaște două din viitoarele cliente : respectiv pe doamnele care câștigă , la tombolă, cele două vouchere puse la bătaie.
Urmează “momentul echipei”: ca de fiecare dată, Marina își prezintă coechipierii, pe care cu greu îi reperează în uriașa sală: fiecare are câte ceva de făcut, robotesc de zor, din…zori! Evenimentul se sprijină pe o mână de oameni și câțiva colaboratori ocazionali . Mulțumim, Dana, Marian, Gabi, Laura, Sebi, Ana și Victor. De Costin nu mai spunem, că el e oricum în centrul atenției! Dar…unde e Costin? Împarte în sală, împreună cu Sebi, sănătoasele salate de la EISBERG! Nicoleta Scarlat, marketing managerul nu a reușit să fie prezentă, de această dată, dar Marina îi tine locul , convingând asistența că nimic nu e mai simplu de preparat, decât o salata EISBERG: totul se găsește spălat, tăiat, la punguță, cu dressingul aferent, la alegere! Marina povestește despre experiența sa fabuloasă, la vizitarea fabricii EISBERG – o fabrică ultramodernă, care arată ca un centru NASA!
….Ei și ce dacă are nuntă peste câteva zile?!? Avocata Diana Macovei și-a luat viitorul soț la dreapta , în stânga a luat-o pe mama ( vestitul medic ginecolog Alice Florescu, care a fost unul din…”suflettele” serii! ) și a venit să ne spună câte ceva despre drepturile , dar și obligațiile pe care le avem noi, femeile, oferi du-și serviicile de avocat celor care au de furcă cu bărbații…și nu numai! 😉
Costin e pregătit pentru o nouă extragere: două eșarfe de mătase, cu broșe aferente, vor pleca spre două femei de 10! A treia e deja pe scenă, este autoarea lor – patroana TRICOTTON JUNIOR. Elena Stoica, o femeie cât 10, conduce o companie ce îmbracă nu numai femeile din România, ci și pe cele din Europa Occidentală! De altfel, Marina ne dezvăluie că frumoasa salopetă pe care o poartă – cu imprimeu în manieră Dolce e Gabanna – este tot o producție TRICOTTON JUNIOR!
Nevrând să se lase mai prejos decât colega sa de… comitet director(!), Bogdan Stanoevici urcă pe scenă ; o trage și pe Sanda Ladoși de mână și, savurând o înghețată La Strada, cele aproape 150 de femei din sală aplaudă frenetic un duet de zile mari și o melodie emoționantă, cântată de cei doi.
Dacă tot am vorbit de “bucătăreală”, de ce să nu vorbim și de curățenie?!? Cu atât mai mult cu cât PONS, brandul de top al Companiei ASEVI este alături de noi! Înainte ca două fericite să plece acasă cu doua seturi complete de produse de curățenie oferite de ASEVI, doamna Monica Grădinaru, directorul adjunct al Companiei ne explică, în câteva cuvinte, prin sunt atât de grozave produsele sale, după care, nu-i așa? E cazul să fericim niște gospodine din sală! Cu alte cuvinte, Costin înșfacă entuziast coșul adăpostind cartile de vizită, semn că urmează o nouă tombolă!
De notat că extragerea a fost făcută de mâna norocoasă a actorului Ion Haiduc, care nu a ratat ocazia de a smulge aplauze, cu umorul său și cu poezia lui Eminescu, pe care ne-a recitat-o. De la masă, îl privea cu ochii săi superbi Alexandra , iubita sa tinerică și frumușică foc!

Timpul zboară, precum gândul, desfășurătorul de pe iPadul Marinei se subțiază, văzând cu ochii, nu și pofta de distracție a doamnelor și domnișoarelor!

Ce-ar mai fi de făcut? În toate trebuie să existe un echilibru : Am gătit, am făcut curat….este timpul ca o femeie de 10 să se și destindă! Cel mai tare instructor de fitness al tuturor timpurilor, Andrei Oșanu, care, pe internet, smulge zeci de mii de vizualizări cu demonstrațiile sale electrizante, ia în primire  întreaga sală: doamnele și domnișoarele sunt invitate ( descălțate sau nu, pe sub mese! ) să vină la…ZUMBA!!!! ….prilej excelent pentru Corina Gaftoi, marketing manager ADESGO ( o excelentă dansatoare, am spune!) să prezinte noua linie de produse pentru fitness, ce poartă marca acestei companii de tradiție românești.
Și pentru că în sală am zărit și câteva invitate ce păreau apăsate de problemele personale, le-am făcut o recomandare : “Mergeți la psiholog!” . De ce și mai ales ce miracole poate face un psiholog – ne-a povestit chiar un …psiholog! Anca Pîrvu, ne-a invitat la cabinetul său de psihologie, pentru a și exemplifica cele spuse!
Un alt brand de tradiție : cine n-a auzit de șoșetele CISEROM?!? Nu numai că am auzit cu toții, dar le și purtăm cu plăcere! Cei de la renumita companie din Sebeș ne-au convins că, deși aceasta a implinit 90 de ani, este “updatată” în ultimul grad. O mărturie au reprezentat-o și sutele de superbe șosete, oferite la eveniment: parte – în pachețelele-cadou cu care fiecare femeie prezentă a plecat acasă ( ce mai conțineau? – ne vor întreba curioșii! Păi, iată: Cosmetice de la Farmaciile CATENA, produse de la ASEVI, dresuri de la Adesgo, flacoane Beauty Help) , si parte – la tombolă!
Este rândul muzicii! Fermecătoarea CORINA CHIRIAC este decisă să ne dea gata cu totul! Nu numai că ne cântă cum numai ea știe, dar încearcă și un soi de karaoke, cu doamnele din sală. Jos pălăria, doamna doctor Monica Pop, pentru vocea superbă, nealterată de tonul directorial, pe care-l adoptă când se află în biroul său de șef al Spitalului de urgențe oftalmologice.
….Ați fost vreodată în BALI? Puține șanse să auzim vreun DA…In schimb ați auzit cu toatele de masajul balinez! Să știți că există un loc în București , unde maseuze din Bali fac minuni! Una din norocoasele serii câștigă, iată, la tombolă, un voucher la BALINESSE SPA!…Doamne, câtă invidie s-a ascuns, brusc, în ochii tuturor privitoarelor!

Dar Marina, cu un aplomb de zile mari, ne-a readus în viața de zi cu zi!…care, fie vorba între noi, nu mai este chiar atât de apăsătoare pentru femeia modernă, dacă știe cum să-și ușureze munca! Bunăoară, deși e indicat să-ți speli, cum se spune, rufele în familie, ei bine NU! Dacă esti femeie deșteaptă, vei economisi ore bune cu spălatul și călcatul lor, ducându-le la NUFĂRUL! Doamna Domnica Stan a lucrat o viață întreagă la Nufărul , așa că a fost desemnată de comenduirea celebrei companii pentru a ne convinge că, de vrem o viață ușoară, toate drumurile duc la…Nufărul!
Rămânem în sfera activităților gospodărești și, cu un ochi la bucătăria FRANKE, unde Aida tocmai a terminat pastele, oferim la tombolă un mega-set de produse PODRAVKA. Condimentele de la Podravka, în frunte cu celebra VEGETA, sunt, se știe, prietenele gospodinelor de 10!
…Din bucătărie, pe podium! FASHION BY LAINA le lasă pe participante cu gurile căscate: rochii frumoase, manechine superbe, o prezentare de 10, comentată de Raluca Andreea Andrei, care ne-a dat destule idei, pentru evenimentele ce vor urma în viețile fiecăreia dintre cele prezente la eveniment.

Organizatorii au croșetat perfect evenimentul : după câteva minute de „povești” e musai să urmeze muzică! Genurile sunt diverse, vârstele artiștilor – la fel! 
Parcă pentru a dovedi că “noul val muzical” vine puternic din urmă, tânărul PETER POP și clăparul său ne-au oferit un microrecital, aplaudat deopotrivă și de doamnele “cu experiență” , și de marea de tinerele, candidate pentru titlul de “femei de 10”. Cu ochii pe el a stat mai ales Iuliana Marciuc, careia i-a rămas acest reflex de la selecțiile pentru Eurovision!
La tombolă se extrag acum produse BEAUTY HELP, un brand renumit al companiei ZENITH. Ne spune mai multe, cu farmecul său cunoscut de dvs din emisiunile de sănătate pe care le moderează, Simona Dragomir (Bălănescu).

Îl salutăm în sală pe soțul său, Rareș Dragomir, fiul îndrăgitului compozitor Marcel Dragomir, de melodiile caruia ne este atât de dor, câteodată.
Urmează emoții mari pentru Costin! Nu, nu va participa și el la tombolă ( bărbații au fost excluși!) ci …va cânta LUCIA DUMITRESCU, iubita sa! Lucia reușește și aici să înflăcăreze sala cu ultimul său succes “ Pân’la soare!”, cu care se pare că a dat lovitura : piesă excelentă, orchestrație superbă, iar Lucia noastră o cântă minunat! Bravo , Lucia! Bravo, Costin, ai o iubită de 10!

Mai au timp femeile de 10 să citească și altceva decât site-ul nostru? Firește! Pe asta s-a bazat și invitatul următor!  Scriitorul și cronicarul sportiv Geo Raețchi pune la bătaia..tombolei ultima sa apariție editorială “ JOCURILE DOMNULUI GEO”, nu înainte însă de a spune câteva cuvinte, la microfon, despre marea de personalități, găzduite de cartea sa. O fericită pleacă acasă cu autograful autorului, pe carte.
“Doamne! Cu câtă nerăbdare am așteptat să cânte Adrian Romcescu!” – am auzit confesându-se o spectatoare, la plecare. Adrian a fost minunat, ca de obicei, iar aplauzele furtunoase ale celor peste 300 de palme, i-au demonstrat că anii petrecuți în Danemarca nu i-au afectat cu nimic popularitatea!
Iată și momentul final al tombolei : seturile de la DOUGLAS, celebrul retailer, vestit la nivel mondial, asociat brandurilor internaționale de lux. Este unul din momentele de vârf ale tombolei, fericindu-le așadar pe cele ale căror cărți de vizită sau fost norocoase, la ultima extragere.

După care, în mod apoteotic – cum spunea Marina – a urmat microrecitalul de final al talentatului actor Silviu Biriș, care a reușit să ridice sala Panoramic în picioare. A contribuit din plin la finalul la înălțime doamna doctor Monica Pop, care ne-a mai oferit o mostră a plurivalenței sale, făcându-ne să o iubim și mai mult!
Cortina a căzut – vorba vine! – lumea a rămas însă la poze, autografe, drinkuri de final, multumiri și felicitări, în timp ce echipa femeide10.ro alerga, cu ultimele puteri, să adune roll-up-urile sponsorilor, căci ati văzut ce belșug de prieteni au reușit să adune în jurul lor femeile de 10!

 

 

foto: Daniela Grigore, Silviu Covaci, Victor Socaciu jr.

Eveniment realizat cu sprijinul: