Femei de 10

Delicatese australiene, servite de o româncă, fostă campioană la tenis a …Germaniei! 

 

Nu-i așa că am reușit să vă starnim curiozitatea?
În miezul orașului Nuremberg la doi pași de centrul său istoric, un restaurant inedit adună turiștii și localnicii din zonă, umplându-se zilnic pâna la refuz. De ce spun “inedit”? Pentru că nu, nu e vorba de o tradițională berărie bavareză, în care să te îneci în bere și să te răsfeți cu binecunoscuții wurști nemțești, ci de un restaurant…australian! 

Nu, cei doi tineri patroni – soț și soție – nu au locuit niciodată în Australia, însă au fost fascinați de tot ceea ce au văzut, prin reviste și prin filme, așa că…și-au unit ambițiile, imaginația și tenacitatea și au pus pe picioare unul dintre cele mai faimoase localuri din frumosul oraș bavarez. Și poate că povestea ar fi trecut pe lângă mine , iar eu…pe lângă restaurant, dacă Mircea Barna, unul dintre subiecții filmărilor noastre ( vă mai amintiți? Fostul căpitan al Naționalei de baschet a României!) nu ne-ar fi ademenit înăuntru, prezentându-ne-o pe Ada , fiica sa, componenta feminină a afacerii. O tânără zveltă, bălaie și cu ochi caprui, activă precum argintul viu, căsătorită cu un turc de toată isprava, Adriana Barna a fost, la un moment dat, alături de Anca, sora sa mai mare, campioana Germaniei la tenis de câmp. De fapt, acesta a fost și principalul motiv pentru care, cu multi ani în urmă – pe  când fetele erau niște copilițe îndrăgostite de tenis care , cum se spune, “promiteau” – familia Barna a decis să plece din România lui Ceaușescu : pentru ca și Adriana, și Anca să-și poată valorifica talentul. Ceea ce s-a și întâmplat, Anca și Adriana reușind să ajungă în vârful ierarhiei tenisului german.

Ada nu s-a desprins total de tenis : lucreaza ca antrenor, petrecându-și , alături de sora ei, ore întregi pe terenul care face parte din viața amândurora. Iar în timpul liber, este o mămică devotată, dar își găsește mereu timp si pentru a lucra , cot la cot cu soțul său, la această afacere cu care…au dat lovitura! 

Am profitat de prezența camerei de luat vederi și…am luat-o pe Adriana la întrebări. Nu înainte însă de a ne desfăta cu o friptură de cangur și una de crocodil. Și – minune mare! Am supraviețuit! Chiar dacă am aflat, abia la plecare, că antre-ul a constat, de fapt, în niște lăcuste prăjite! 😂😂