Ea și El

Cele 5 mari greșeli pe care le faci și din cauza cărora vei rămâne pentru totdeauna o mamă singură

Sunt și eu mamă singură. Și deși sentimentul matern mă face fericită și îmi umple viata, mi-aș dori totuși un bărbat langâ mine! Dar, of, cat de greu este să-l găsesc!
Ultimii 4 ani i-am petrecut încercând să mă acomodez cu statutul de femeie divorțată, dar mai mult din perspectiva mamei și nu a femeii. Iar cand am conștientizat problema, m-am adresat specialiștilor. Psihilogii au identificat cele 5 greșeli majore pe care le facem noi, femeile singure. Iată-le:

1. Am așteptat prea mult, până să încep să merg din nou la întâlniri
Este mult mai usor să reînozi relații, dacă nu-ți impui o pauză prea mare. Încearcă să te reîntorci între oameni cât mai curând după divorț. Poți începe treptat , la început în varianta online. Acolo poți controla tu însăți mersul lucrurilor : viteza de evoluție a relației, pe cine vrei să alegi etc.

2. Am luat prea repede noile relații în serios
Este posibil să avem senzația ca, fiind mame singure, toate relațiile noastre trebuie obligatoriu sa fie serioase. In mare, avem dreptate, doar că nu trebuie să avem această pretenție de la prima întâlnire. Altminteri ne predispunem la dezamăgiri și, in plus, ne putem speria pretendenții, care nu neapărat ca nu vor o relație serioasă, dar se sperie, atunci când sunt grabiți.
Nu e nimic rău în a te întâlni simultan cu mai mulți bărbați, pentru a putea face comparatii. Și pentru a nu ne bloca prea repede asupra unei anume persoane.

3. Am început să mă intâlnesc mult prea devreme
Divorțurile și despărțirile se întâmplă în anumite condiții. Este posibil să fi trăit deja demult ca doi străini și divorțul să fi venit ca un final firesc al relației, și de aceea noile tale relații au voie să apară cât de curând. Ideea este ca trebuie să te obisnuiesti mai întâi să fii singură. Ești datoare să analizezi bine vechea relație, pentru a înțelege ce vrei, de fapt, de la relația ta viitoare și să accepți că, de fapt, poți trăi foarte bine și fără un bărbat alături!

4. Am reînceput prea curand relațiile intime cu alți bărbați
E posibil să nu fi avut demult viață intimă alături de fostul soț și să simți nevoia fizică de relații intime. Lucru firesc. Însă în realitate sexul te apropie de un bărbat. Mai ales pe tine, ca femeie. Din acest motiv, îți va fi greu să închei o relație nouă, chiar dacă noul bărbat nu ți se potrivește deloc.

5. Vrei sa-l prezinți mult prea curând pe noul venit, copiilor tăi
Desigur, ca și mamă singură, este foarte important pentru tine ca copiii tăi să-l accepte pe alesul tău și pentru ca și acestuia să nu-i stea copiii tai în gât. Însă ca o mamă grijulie ce ești, va trebui să ai răbdare cu acest moment delicat, să nu grăbești lucrurile. Chiar și bărbații înțeleg că este un pas important, așa că e bine să provoace chiar ei acest lucru, dovedind că sunt gata pentru trecerea relației voastre la un nivel superior.

Sursa : soulpost.ru

Femei de 10 pe Facebook