Ea și El

10 reguli pentru a nu fi părăsită niciodată

Fără îndoială, a deveni acea ființă unică,altfel spus „femeia ideală”, pe care bărbatul să n-o părăsească niciodată, nu este o chestiune chiar atât de simplă. Ceea ce nu înseamnă că trebuie să stai cu mâinile încrucișate, fără să întreprinzi nimic în acest sens. Dacă vrei cu adevărat ca partenerul tău să nu te părăsească niciodată, descoperind în tine femeia visurilor sale, nu trebuie decât să respecți cât mai multe din regulile de mai jos, sintetizate de psihologii site-ului woman.ru.

1.Fii mereu alta. Încă de pe vremea ei, celebra Coco Chanel vorbea despre faptul că o femeie adevărată trebuie să se schimbe neîncetat. Și nu se referea numai la ținutele vestimentare! Așa că străduiește-te să fii mereu alta : când o copiliță ingenuă, dornică de a fi luată pe genunchi și mângâiată pe cap, când o amantă pasională, experimentând cele mai diferite tehnici de obținere a plăcerii, când o gospodină pricepută, focusată spre armonia familiei sale, când o prințesă intangibilă, pentru favorurile căreia orice bărbat ar fi dispus să renunțe la jumătate din împărăția sa! Cel mai important lucru este să nu te blochezi într-o anume ipostază, ci să le alternezi în permanență. Predictibilitatea este dușmanul tău cel mai mare și nu există nimic mai rău, decât ca partenerul tău să te știe „pe dinafară” , anticipând mereu ce anume îi vei spune sau cum vei reacționa în cutare situație.image

2. Ia-l pe bărbat așa cum este. Ține minte mereu că primul sărut și ștampila de pe certificatul de căsătorie nu-ți dau dreptul să dispui după bunul tău plac de „obiectul” achiziționat. Nici ție nu ți-ar plăcea, recunoaște, ca soțul tău să te bombardeze la nesfârșit cu observații, doar pentru că știe, chipurile, foarte bine ce trebuie și ce nu trebuie să faci. Nu-i toca nervii! Nu-l bate la cap! Nu-i pretinde să se muleze perfect pe idealul tău masculin! Nu-ți canaliza întreaga atenție asupra neajunsurilor lui, fă-te ca nu le observi și încearcă, în mod delicat, să-i propui alte variante. Laudă-l, de fiecare dată cănd îți face o bucurie! ( în mod similar poți proceda și în cazul educării copiilor!)

3. Fii o persoană de încredere. Poartă-te în așa fel, încât partenerul tău să știe că se poate bizui pe tine în situațiile dificile și că-i ești alături nu numai la bine, ci și la rău. Și, în loc să reverși asupra lui un potop de reproșuri în acele momente în care înțelege și el singur că a greșit, adresează-i cuvinte de încurajare. Practica arată că punctul 3 nu poate exista independent de punctul 2.

image4. Iubește-te pe tine însăți. O femeie care nu se iubește pe ea însăși nu reușește să stârnească într-un bărbat decât cel mult un interes „utilitar”. Ea devine o femeie comodă, dar atât: nu prea poți cataloga drept „dragoste” sentimentele pe care le nutrești față de o bucătăreasă sau o menajeră.. Răsfață-te! ( și aici nu ne referim la a mânca a cincea felie de tort, ci la dezvoltarea personală și grija pe care trebuie s-o manifești față de aspectul tău exterior!). Dacă ești macinată, în interiorul tău, de remușcări legate de faptul că „rupi o bucățică din timpul dedicat bărbatului ( sau copiilor) pentru a te ocupa de tine, gândește așa: a) oare ce-o să se întâmple dacă chiar îți vei dedica ție acel timp? b) ți-a dat cineva de înțeles că tu nu meriți să te răsfeți? c) trece în revistă felul în care au fost mama ta, bunica, strabunica,ce caracter au avut, ce destin. Analizează dacă trebuie, oare, să respecți tradițiile și să te „sacrifici” pentru bărbatul tău, sau ai și tu dreptul să „scoți capul” la lumină!

5. Nu-ți fie frică de certuri. Deși pare poate ciudat, chiar și conflictele reprezintă o sursă de energie pentru cuplu. Poveștile acelea cu „armonia conjugală perfectă” nu sunt doar niște exagerări cumplite, ci sunt chiar toxice pentru relația voastră. Disputele sunt permise, ba chiar recomandate, totul e să eviți, în cadrul lor, jignirile și folosirea unor cuvinte de genul ” mereu” sau „niciodată” . Analizează doar situația dată, și nu rememora toate „abaterile” soțului tău, încă de la momentul primei întâlniri.

6. Ferește-te să devii „prietenul” partenerului tău. Aproximativ la un an după începerea relației, „atracția chimică”, cea care v-a apropiat, de fapt, este pe cale să se încheie, în mod pașnic. Apare, în mod firesc, tentația de a-i deveni celuilalt un prieten devotat, un om apropiat, de a fi interesată doar de ceea ce-l interesează pe el. O dorință aparent nevinovată poate deveni o reală sursă de probleme. De regulă, oamenii care fac totul împreună, se vor trezi într-o lume a senzațiilor unice. În curând ei vor epuiza temele de discuție și nu vor mai avea ce subiecte să abordeze. În plus, vă paște pe amândoi pericolul de a fi prieteni atât de apropiați, încât sexul să devină aproape un „incest”!

7. Nu neglijați sexul! Instinctele primare nu dispar odată cu imagecăsătoria. Sexul nu este cu nimic mai puțin important decât somnul și alimentația. Abordează acest subiect în mod creator. Nu uita niciodată că salvarea celor care se îneacă stă în mâinile lor! Dacă nu ai propriile idei legate de acest lucru, folosește-le pe ale noastre : lasă loc, în relația voastră, și pentru lucrurile planificate ( doar ,se știe, bărbatul are nevoie de o „ancoră”!) dar și pentru sexul spontan. El vă va feri relația de rutină.

8. Întreține-ți căminul! Nu trebuie să uiți nicio clipă că ești datoare să te pregătești zilnic pentru a-ți întâmplina soțul de la muncă . Pentru asta : a) spală-ți copiii, îmbracă-i curat, învață-i să-și salute tatăl, atunci când acesta intră pe ușă. b) aranjează-te tu însăți pentru întâlnirea cu soțul tău. 3) Ține prânzul/cina cald (ă). Străduiește-te să pregătești acele mâncăruri care știi că îi plac soțului tău. Asta va demonstra că te gândești mereu la el, la nevoile și plăcerile lui. Majoritatea barbatilor vin acasă flămânzi și faptul că aici îi așteaptă o masă copioasă, contribuie foarte mult la armonia conjugală.

9. Comunicați. Nu începe dialoguri istovitoare cu soțul seara. Amintește-ți cât de obosit este și cât de greu îi este să muncească pentru a-și întreține familia. Hrănește-l în liniște și doar după ce și-a citit ziarul, poți începe cu el un dialog. Evită să-l potopești, încă de la intrare, cu tot ceea ce ți s-a întâmplat ție peste zi. Și nici nu ofta, în mod repetat, fără să spui nimic, dar lăsând să se înțeleagă „ce viață grea duci”. Comunică deschis cu iubitul tău ( dar nu-l confunda cu o prietenă!) și nu începe niciodată dialogul cu fraza ” Iubitule, trebuie sa vorbim!”.

image10. Păstrează mereu echilibrul între „a da” și „a primi”. Dacă obișnuiești tot timpul să oferi, fără a pretinde nimic în schimb, doar eventual să fii compătimită, înseamnă că ești o „victimă”. Dacă vei continua acest joc al „sacrificiului”, acest lucru va deveni o piatră de moară în spinarea partenerului. Atunci când această povară devine prea grea de dus, bărbatul obișnuiește să plece. De tot. Dacă însă te vei situa pe poziția persoanei care primește mereu, fără să ofere nimic în schimb, nici asta nu-i bine : partenerul își va epuiza, la un moment dat, forțele și va acumula nemulțumiri și frustrări, legate de faptul că te-a suportat atâta vreme. Și relația se va surpa, precum un castel din cărți de joc. Așa că, învață să oferi, dar să și pretinzi, în același timp.

Ilustrație : im-ho.com.ua, aleksandrtomin.com, skkolazhizni.ru, 1366×768.ru,