Necuvântătoare

Declarație de dragoste pentru stăpâna sa. Dulăul Bunny a devenit vedetă pe TikTok. 

 

Faceți cunoștință cu Bunny, patrupedul care a îngenuncheat TikTok-ul! Armata admiratorilor săi numără proape 5 milioane de utilizatori, iar cel mai popular video a adunat 43 de milioane de vizualizări.  Și asta pentru că simpaticul câine din rasa Sheepadoodle se poate lăuda cu un bagaj de cuvinte mult mai mare decât al unui copilaș.

În ultimul an, Alexis, stăpâna lui Bunny l-a învățat pe vest să comunica cu ajutorul unui panou sonor pe bază de butoane. Pe panou sunt dispuse peste 70 de clape pentru comunicare, cum ar fi , spre exemplu, cuvintele și propozițiile : “afară”, “mama”, “plajă”, “să ne jucăm”, “apa”, “te iubesc”, etc. Apăsând o anumită clapă, aceasta scoate un sunet specific. 

«Metoda mea constă în aceea că Bunny reține dispunerea pe panou a  cuvintelor și a propozițiilor. Nu uitați, pianiștii execută partituri suepeinzătoare, fără să se uite la claviatura pianului! Totul e o chestiune de memorie .”- a declarat Alexis Devine într-un interviu oferit ziarului The News Tribune. 

Cercetătorii din Laboratorul studiilor comparative din cadrul Universității din San-Diego, California, s-au arătat a fi interesați de câinele cel special. Scopul lor este cel de a înțelege modul în care cainii comunică cu oamenii.

«De fapt, suntem în situația unei “cercetări deschise”. Astfel încat, fiecare proprietar de câini  care încearcă să-și învețe câinele să comunice, poate participa la cercetarea noastră și să ne ofere rezultatele propriilor observații.” – declară Alexis.  

Primul cuvânt pe care l-a învățat Bunny a fost “afară”. El apăsa tasta corespunzătoare ori de câte ori vroia să iasă afară. 

Mai mult decât atât, Alexis si-a învățat câinele să-i facă declarații de dragoste : Bunny apăsa succesiv tastele “mama” și “te iubesc”. 

Acum istețul patruped se află în faza în care învață ceasul și înțelege noțiunea de “eveniment din trecut” și “eveniment din viitor”.  Cercetătorii sunt de părere că este o premieră, în materie canină.

https://youtu.be/7LQt5TCHq6E 

Sursa : buzzfeed.com