Acasă la mine Necuvântătoare

Cum l-am îndrăgit eu, brusc, pe Obama

… Știe cineva, unde aș putea găsi niște papuci de casă din fontă sau măcar din… sârmă (eventual, ghimpată!) ?!… Întrebarea mea, cu siguranță stranie, este – vă asigur – dictată de disperare. Disperarea pe care mi-o provoacă, sistematic, Obama. Și nu, nu liderul de peste ocean, ci labradorul meu, la fel de negru, care s-a transformat din cățelușul de pluș cât palma – cum era atunci când i l-am cumpărat lui Victoraș, cedând , matern, insistențelor sale – în dulăul cât un porc mistreț, de acum!
Cum anume mă disperă Obama? În principiu, e un câine tare bun și iubitor, iar ochii săi, încărcați de iubire, devin deseori, pentru mine, colacul de salvare după băile de răutăți, provocate de cei din jur. Însă, ca orice animal de companie care, până la urmă, nu e om, ci un biet animal, are si Obama hibele lui. Trec peste pousse-urile de energie, în care patrupedul meu ca smoala începe și se rotește nebun, în mijlocul sufrageriei, provocând pagube în jur; trec și peste blana pe care și-o presară peste tot, în anumite perioade ale anului, și pe care stau – eu însămi în patru labe! – să o curăț ; trec si peste inconvenientele și discutiile create între mine și Victor pe tema celor două “ușurări” zilnice ale amărâtului nostru cuțu-cuțu! Nu pot trece însă peste agresiunea constantă asupra papucilor noștri de casă! Nu există pereche, să nu poarte insemnele intervenției lui Obama : ba le lipsește un călcâi întreg, ba sunt perforați de colții colocatarului nostru, ba au plușul ros cu furie.. Nicio pereche de papuci, proaspăt achiziționați, nu rezistă mai mult de trei zile, până să nu intre pe mâna ( de fapt, “pe colții”) lui Obama!
Zilele trecute, am descoperit pe site-ul fishki.net , o serie de fotografii , prin care, stăpâni de animale din întreaga lume, își dezvăluiau micile dezastre casnice, provocate de animalele lor de companie. De atunci, accesez zilnic aceste instantanee, care mă ajută să-l privesc într-o lumină mult mai favorabilă și îngăduitoare, pe Obama al meu.
Voi…ați trăit astfel de experiențe?😁 Puteți veni cu dovezi?

 

 

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.