Femei de 10

La cei 77 de ani ai săi, Catherine Deneuve ne împărtășește regulile sale de viață. 

 

Motto: „Oamenii care mă cunosc ştiu că sunt puternică, dar vulnerabilă.” Catherine Deneuve

Una dintre cele mai respectate actrițe din industria filmului francez, Catherine Deneuve și-a câștigat reputația jucând într-o serie de filme ale renumiților regizori Luis Buñuel și Roman Polanski. A debutat la vârsta de 13 ani și s-a consacrat printr-o carieră fabuloasă de 61 de ani,  păstrându-și în tot acest timp rafinamentul, misterul și distincția. 

Și, iată, Timpul nu iartă pe nimeni si, privind în buletinul actriței, descoperim că…a împlinit 70 de ani! 

Ajunsă la această vârstă impresionantă, Catherine Deneuve le-a împărtășit fanilor săi principiile sale de viață. Vi le reproducem mai jos : 

 

Nu e deloc confortabil să fii visul cuiva! 

Nu demult , am revăzut pe internet acea reclamă la Chanel N°5, pe care am filmat-o cu 40 de ani în urmă. Se pare că a avut un mare impact! În acea filmare eram îmbrăcată într-o rochie neagră si lăsam la vedere doar genunchiul. Stăteam așezată și povesteam despre iubitul m eu și totul parea atât de sexy, dar nu din cauza a ceea ce se vedea pe ecran, ci din cauza a ceea ce spuneam. Acum totul e pe dos : vi se arată orice, dar nu vi se spune nimic…

 

Eu nu-mi doresc să mi se întoarcă tinerețea și să iau totul de la capăt. Căci acum actrițelor nu li se mai permite să fie “unice”. 

Îmi place să fiu o celebritate atunci când acest lucru mă ajută. În rest, nu-mi doresc decât să fiu un om din mulțime 

Cu paparazzi mă ciocnesc destul de rar – numai la festivaluri. Gata, nu mai prezint interes pentru ei. Dar pe oamenii de pe stradă încă îi mai interesez și mi se întâmplă foarte des să fiu abordată pentru câte o fotografie. Cel mai adesea refuz. 

 

Eu poti fi irascibilă,  nervoasă, concentrată, necăjită, dar niciodată nu mă plictisesc. 

Nu-mi plac filmele în care e vânzoleală multă. Instantaneu, îmi spun, în minte : “Săracii actori, cred că au obosit din cale-afară!”

Cadoul  meu cel mai de preț, primit de la viață : reușesc să adorm în 10  minute, în ofice circumstanțe, chiar dacă port o rochie de gală și o perucă. 

Dacă iubesc hainele? E mult spus. Aș spune doar că îmi plac. Dar oubesc încălțămintea. Din tot ceea ce poartă un om, cea mai grea misiune o are aceasta din urmă. 

Nu există nimic mai binecuvântat pe lume, decât munca fizică. 

Am mare noroc : regizorii mei îmbătrânesc odată cu mine! 

Hollywoodul se schimbase deja, când am ajuns eu acolo, în anul 1968. Dar continui să-i iubesc pe regizorii americani. Mi-ar fi plăcut să lucrez cu Coppola sau Scorsese. Însă ei nu aveau nevoie de actori europeni. 

Mi-ar fi plăcut să joc alături de Jude Law. Îi iubesc pe actorii britanici. 

Filmul este o artă vizuală. În film trebuie să arăți bine. Atenție! Am zis “bine”, nu “frumos”! 

Cei mai frumoși ani ai vieții mele au fost între 40 și 50 de ani. Abia la 40 de ani am înțeles ceea ce reprezint. 

Nu mă tem de bătrânețe. Tinerețea are o mare hibă : te gândești mereu că vei îmbătrâni. 

Mama mea era de părere că , dacă vrei să arăți bine, trebuie să stai mai puțin la soare și să bei multă apă. 

Mama mea a implinit recent 102 ani. Ea locuiește la Paris, aproape de mine, dar singură, pentru că ii place să fie independentă. Ea este incredibilă : are o minte lucidă și mă bate mereu la bridge. În familia noastră au fost mulți longevivi, dar eu mă îndoiesc ca voi trăi până la 100 de ani, pentru că eu mă deosebesc de mama mea. Mama nu a fumat niciodată, iar fumatul…este minunat! Nu mă laud că fumez, dar nici nu mă rușinez. Din păcate, din acest punct de vedere, voața in Europa devine tot mai complicată. Uneori mă trezesc fumând pe stradă și toți încep să mă fotografieze, nevrând să rateze acest “eveniment”! 

Nu am putut să fiu niciodată fotomodel, pentru că mi-a plăcut să mănânc. 

Din punct de vedere al comunicării, nu sunt cel mai comod interlocutor : uit repede că sunt actriță, și că, deci, trebuie să am o anumită prestanță! 

Nu pot să sufăr când oamenii mă descriu ca fiind o persoană rece și înțepată

Cât timp există divorțuri, căsătoria nu are sens.

O femeie adevărată înseamnă minte, blândețe, bunătate și simțul umorului. Același lucru îl aștept și de la bărbați. 

Sexul nu este decât un mare semn de întrebare, gravat în creierul fiecăruia dintre noi. De aceea, despre el se va vorbi veșnic. 

Nu am reprezentat niciodată un pericol pentru alte femei. Nu sunt una din acele blondine nesimțite, care fură barbații altora! 

Am fost fericită de multe ori. Și cu asta basta!

Nepoții îmi ocupă cea mai mare parte a timpului. Firește, nuxi las să-mi spună “bunică”. Există un nume secret, foarte scurt, dar nu vi-l spun! 

Incercați să cântați mai des. Cântecul încălzește sufletele.

Nu ai reușit pe ușă, încearcă pe fereastră!  

Sursa : esquire.ru