Bărbați de 10 Declarație de dragoste Femei de 10

Declarație de dragoste

(parodii)

ION ILIESCU

Ia liublu tibea. Scuză-mă, am vrut să spun „te iubesc”. Să nu te sperie diferența de vârstă între noi. Trebuie să privim fenomenul în ansamblu, în toată complexitatea lui. Eu trăiam pe când tu nu erai, tu ai să trăiești pe când eu n-am să fiu. E o luptă a contrariilor, o dialectică în tot ceea ce facem. Doar așa progresăm.

Visez să fim tovarăși de viață. Sau măcar tovarăși. Vreau să-ți naționalizez corpul, ca să treacă din proprietatea unor particulari, tineri și iresponsabili, în proprietatea statului. Adică a mea. Sunt în jurul meu unii tovarăși care s-ar putea să-ți placă. Petre Roman, de exemplu. Dar ei nu sunt puri din punct de vedere ideologic, se simt atrași de Occident. E la mijloc o confuzie ideologică. Practic, și Rusia e o țară occidentală, dacă o privești din Japonia.

Dacă te căsătorești cu mine, ca să întemeiem o celulă de bază a societății, o să-l avem ca naș pe Vladimir Putin. L-am sunat pe telefonul scurt și mi-a spus că e de acord.

O să-i invităm la nuntă pe pesediști, ca să fim siguri că nu suntem huiduiți. Sper să vină și cei pe care i-am poreclit „prostănacul” și „cârlanul”, sunt amuzanți.

Nunta va fi religioasă, numai ca să-ți fie pe plac, pentru că eu nu cred în Dumnezeu. (Nici Eminescu nu era credincios, după cum a demonstrat CNP… pardon, CTP.) Am crezut toată viața în URSS, dar nici URSS nu mai e ce-a fost.

Te gândești la ce-o să spună Nina? N-o să spună nimic. Nici n-o să se mire că lipsesc câteva ore de acasă. Știe că mă duc la tot fel de congrese, dezbateri și tăieri de panglici.

Abia aștept să îți tai panglica. Sper că o ai intactă. Va fi un moment fericit de sinergie a faptelor. Am să închid și telefonul, ca să nu mă sune tocmai atunci cei de la Parchetul General.