Femei de 10

32 lecții de viață de la o tânără de 32 de ani

Olesya Novikova, scriitoare, jurnalist, bloggeriță și-a împărtășit recent lecțile de viață pe care le-a descoperit în cei 32 de ani ai săi. Veți regăsi multe lucruri asupra cărora să meditați!

1. Orice om are temeri. Chiar și cei frumoși, talentați, deștepți și norocoși. Toți suntem speriați să începem ceva nou, să ieșim din zona noastră de confort, să ne asumăm riscuri, să facem ceva ce nu am mai făcut niciodată. Ne temem pentru familiile noastre, pentru slujbele noastre, pentru viața noastră și pentru multe alte lucruri. Teama va exista întotdeauna. Indiferent de experiența pe care o avem, încredere, recunoaștere, bani sau talent. Important este să nu ne dăm bătuți și să mergem mai departe.

2. Schimbările se petrec în continuu. Stabilitatea este iluzorie. Suntem în permanentă mișcare.

3. ’’Rapid’’ înseamnă ’’încet, dar fără întreruperi.’’ Nu este nevoie să faci ceva rapid, intens sau forțat. Trebuie doar să îl faci în mod constant. Cel mai important este să păstrezi ritmul. Acționează încetul cu încetul, dar constant.

4. Trebuie să produci mai mult decât consumi. O persoană trebuie să creeze ceva, de bunăvoie și din iubire. Aceasta este formula pentru sănătatea psihică.

5. ’’Astăzi’’ este ceea ce ai gândit și făcut ieri, iar ”mâine” este ceea ce faci și la ceea ce lucrezi astăzi. Repetă-ți acest lucru până înțelegi că nimeni altcineva, în afară de tine nu este responsabil de problemele care apar în drumul tău.

6. Nu există garanții. Este o lege universală de care trebuie să ții cont atunci când iei decizii sau când faci planuri.

7. Era cunoașterii sacre s-a termintat. Acum este era igienei informaționale. Internetul a depășit știința.

8. Fericirea și plăcerea nu sunt același lucru. Nu suntem fericiți pe deplin mâncând ciocolată sau savurând un pahar cu vin. Nu suntem fericiți dacă ne cumpărăm o pereche de pantofi sau un parfum. Să spunem lucrurilor pe nume – în aceste cazuri este vorba despre plăcere. Ceea ce este o altă poveste. Să nu vă fie teamă să renunțați la astfel de plăceri dar aveți grijă să nu renunțați la fericirea adevărată.

9. Suferința există. Buddha avea dreptate. Suferința există. Toți oamenii suferă. Atât cei care nu au nimic dar și cei care au tot ce își doresc. Fie că suferim că nu am primit răspuns la un mesaj, că nu avem suficienți bani sau pentru persoana pe care o iubim nu ne împărtășește sentimentele, întotdeauna vom găsi un motiv pentru care să suferim. Trebuie să acceptăm acest lucru și să îl ignorăm pe cât putem de mult.

10. Nu toată lumea poate fi fericită. În teorie, poate, dar practic, doar cei care și-au antrenat mintea pentru a nu își face griji pentru toate lucrurile din jur reușesc să atingă această stare.

11. Fericirea înseamnă echilibru. Când visezi zi și noapte să îți găsești iubirea, să îți întemeiezi o familie, să ai o slujbă bine plătită, să călătorești – ai impresia că știi ce este fericirea. Cel puțin pentru tine. Nu poți fi mulțumit pe deplin. Uneori suferi. Și este firesc. Cel mai important este să știi pentru ce merită să lupți.

12. Trebuie să cunoașteți importanța fructelor și efectul lor asupra corpului. 

13. ’’Corpul meu știe ce este cel mai bine pentru el” este una dintre cele mai mari capcane. Un corp alcoolic are nevoie de băutură, un corp de fumător își dorește nicotină, corpului îi este întotdeauna poftă de ciocolată și cartofi prăjiți. Nu vă lăsați păcăliți de impulsuri.

14. Mâncarea afectează nu doar corpul ci și mintea. 

15. Ai nevoie de bani atât cât să nu te gândești la ei. Banii nu rezolvă problema centrală a umanității. Banii nu fac oamenii fericiți. Dar să ai posibilitatea să nu te gândești toată ziua la bani, îți dă ocazia să îți folosești energia în altă direcție.

16. Există mai multe asemănări decât diferențe. Ideea că fiecare este unic este ușor exagerată. Toate răspunsurile și soluțiile există de mult timp.

17. Cel mai bun mod de a scăpa de o dependență este să nu avem acces la obiectul dependenței deloc. Este imposibil să bei doar un pahar de vin dacă ești alcoolic iar dacă vrei să renunți la fumat nu poți fuma din când în când. Vei fi într-o continuă stare de tortură.

18. Nu vei fi niciodată pe deplin pregătit pentru schimbare. Întotdeauna va exista un ”dar…” și tentația de a amâna schimbările pentru un moment mai potrivit. Nu are rost să aștepți momentul de armonie internă perfectă. Trebuie să iei decizia acum, convins fiind că acesta este momentul oportun!

19. Viața este o carte în care primul capitol nu a fost scris de tine. Uneori nici următoarele. Suntem făcuți din convingeri și ne-am însușit modele din lumea ce ne înconjoară. iar această lume nu este ceva abstract. Este biroul concret, casa, strada – locuri unde ne petrecem viața. Sunt prietenii noștrii, colegii, părinții, vânzătorul din colțul străzii cu care ne întâlnim în fiecare seară. Este comunitatea de pieteni de pe Facebook sau alte rețele de socializare. În mod automat preluăm de la ei opinii, puncte de vedere cu care suntem sau nu de acord și în funcție de care ne formăm propria personalitate.

20. Rezultatul este suma așteptărilor. Nu este o întâmplare sau noroc.

21. Ceea ce te-a ajutat la un moment dat te poate împiedica să treci la următorul nivel. Iată un exemplu: regulile pentru afaceri mici nu sunt valabile și pentru marile corporații. Este imposibil să te dezvolți dacă nu renunți la anumite reguli care au funcționat în trecut. Același lucru este valabil și pentru personalitatea umană, valorile și planurile unei persoane.

22. În afara zonei tale de confort este zona de disconfort. Și acolo nu te așteaptă nimeni cu flori și ciocolată. Dar trebuie să mergi în acea direcție dacă vrei să realizezi ceva.

23. Nu există viață fără un scop. Întrebarea este dacă îți creezi singur aceste scopuri sau lași totul în seama instinctului.

24. Lenea nu există. Sunt activități care nu îți plac și atunci ești în pană de idei și de energie. Dar nu este vorba de lene.

25. Nu te poți descoperi; poți doar să te inventenzi.

26. Nu ai nevoie de alcool. Deloc.

27. Potențialul tău neexploatat te va afecta într-o bună zi. Așa cum se spune, tu ești responsabil de talentul cu care ai fost înzestrat.

28. Băncile ar trebui să te plătească și nu invers. Nu cumpăra niciodată, dar niciodată dacă nu ai câștigat suficienți bani cât să îți permiți acel lucru. Niciodată. În special dacă este ceva scump. Nu dăm băncilor doar banii noștri, ci și energia noastră.

29. Trebuie să înveți cum să lucrezi în condiții de stres și cum să te relaxezi. Acceptă lucrurile așa cum sunt. Nu poți progresa dacă știi doar cum să te stresezi dar nu știi și cum să te relaxezi.

30. ’’Da’’ și ’’Nu’’ sunt două răspunsuri pe care trebuie să le înveți cât mai curând posibil. Învață să spui ”Da” diverselor situații și provocări chiar și în lipsa garanțiilor. Spune ”Nu” în primul rând în fața ta, a slăbiciunilor tale, a temerilor și egoismului tău. Și abia apoi poți spune ”nu” și celorlalți.

31. Este o mare diferență între lucrul bine făcut și lucrul excelent făcut. O persoană cu adevărat creativă este diferită de cineva care doar își face bine meseria.

32. Fiecare semn pe care l-ai întâlnit în drumul tău poate fi interpretat în cel puțin 3 feluri diferite. 1. Poate este cu adevărat un semn. 2. Poate nu este nici un semn. 3. Poate este un test. Poate soarta a vrut să îți testeze sinceritatea intențiilor și deciziilor tale.

Sursa: Brightside.me

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.