Bărbați de 10

Helmut Dukadam : “…Pentru ca o relație să dureze, este nevoie ca fiecare să facă concesii și să lase orgoliile personale deoparte”

 

Nu cred să existe român care să nu-l iubească pe Helmut Dukadam. Ceea ce a făcut el pentru fotbalul românesc, nu se uită. În acel îndepărtat 1986, la Cupa Campionilor Europeni, când a apărat toate cele 4 lovituri de la 11 metri, Dukadam a adus  trofeul în ograda Stelei, devenind astfel unul dintre cei mai îndrăgiți sportivi ai tuturor timpurilor. Și nu numai microbiștii au fost cuceriți de Helmut Dukadam , ci și noi, cei,  sau mai bine zis, CELE care nu suntem împătimite ale fotbalului, dar am ajuns să-l îndrăgim, văzându-l la televizor, mai ales în ultima vreme,  în ipostaza lui de soț și tată iubitor – ipostază după care, se știe, noi femeile suntem topite! 😁

      Personal, mă  număr printre jurnaliștii de televiziune la emisiunile cărora Hemult Dukadam a venit întotdeauna cu bucurie. Sau, cel puțin, așa îmi place să cred. Am băut împreuna și un “Ceai de la ora 5”, cu vreun sfert de veac în urmă, dar am și tăifăsuit împreună, mult mai recent, când Helmut ne-a prezentat, în direct, frumoasa sa familie. 

    Și pentru că ne aflăm pe traseul spre  “Sf.Valentin” , l-am provocat pe “eroul de la Sevilla” unor întrebări ceva mai “atipice”, lăsând în planul doi fotbalul și aducând in prim-plan iubirea…

Marina Almășan : – Fiind un interviu pentru o revistă pentru femei, nu am să te întreb, despre fotbal, decât : ți-e dor de el? Ce anume îți lipsește?

Helmut Dukadam : – Nu-mi este dor de fotbal, iar daca imi lipseste ceva din acea perioada, acel lucru este tineretea.  

Marina Almășan : – Cred că este răspunsul care ni se potrivește fiecăruia dintre noi. Si totuși, între un meci de fotbal și o plimbare în parc cu soția si fiica, pentru care din ele optezi?

Helmut Dukadam : – Fara disctie, voi alege o plimbare cu sotia si fetita. 

Marina Almășan : – Nu știu de ce, dar puteam să jur ca asta vei spune! Gata, le-ai cucerit definitiv pe cititoarele noastre! 😁Povestește-ne cum te-ai îndrăgostit de Alexandra. Cum v-ați cunoscut, ce anume te-a atras la ea?

 

Helmut Dukadam : – Ne-am cunoscut la fotbal, Alexandra avand un nepot in echipa mea de juniori. M-a atras, la început,  frumusetea ei. 

Marina Almășan: – Dacă Alexandra ar fi participat la acest interviu., aș fi întrebat-o și pe ea ce anume a atras-o la tine. Dar mă voi mulțumi să te întreb tot pe tine: care crezi că îți sunt atu-urile? 

Helmut Dukadam : – Atu-urile mele sunt faptul ca stiu sa tin o conversatie si ca sunt un om cu simtul umorului. 

Marina Almășan : – Sunt două calități pe care noi, femeile, le “pândim” la partenerii noștri! De câte ori, oare, putem iubi, în viață? Care e părerea ta? 

Helmut Dukadam: – Cred ca  putem iubi, cu adevărat,  o singura data in viata. 

Marina Almășan: – Voi fi prudentă și nu voi intra în detalii, desi intuiesc care ar fi răspunsul. Am să te întreb altceva : Care este condiția pentru ca o relație să dureze? De fapt…cum trebuie să “alegi” și apoi cum trebuie să “păstrezi”?

Helmut Dukadam : – De ales, alegi cu inima. Iar pentru ca o relatie sa dureze, este nevoie ca fiecare sa faca concesii si sa lase orgoliile personale deoparte. 

Marina Almăsan: – Din păcate, ințelepciunea asta vine odată cu vârsta.. Relația ta cu Alexandra dureaza, iată, de multă vreme și, mai mult, rezultatul iubirii voastre este unul palpabil și foarte reușit : Julianne. Vorbește-mi puțin despre ea: ce anume a moștenit de la tine, dar de la soție? Ce fel de copil este, ce talente are?

Helmut Dukadam : – De la mine, Julianne a mostenit ambitia si dragostea pt sport, iar de la Alexandra, frumusetea si inteligenta. Este un copil pe care orice parinte si l-ar dori. 

Marina Almășan: – …Și vă felicit pentru ea! De altfel, v-am văzut în nenumărate fotografii de familie, prin nenumărate colțuri de lume și primul lucru pe care-ți vine să-l spui este : “Iată  un cuplu care știe să se bucure de viață!”. Care sunt lucrurile pe  care vă place să le faceti în doi?

Helmut Dukadam: – Incercam sa vedem lumea, sa petrecem cat mai mult timp impreuna.  Cel mai frumos loc pe care l-am vizitat impreuna este Thailanda, unde am fost chiar acum in ianuarie. 

Marina Almășan: – Sunt sigură că a fost o vacanță de vis! Știi, Helmut, am o curiozitate : cât crezi că a contat, în alegerea făcută de Alexandra, gloria numelui tău și cât, farmecul personal? 

Helmut Dukadam: – Nu cred ca numele meu a contat atat de mult, cat faptul ca stiu sa ma fac placut.

Marina Almășan : – Aici nu am niciun dubiu! Revin la ceea ce am spus  la început: nu cred sa existe cineva, care sa nu te iubească, nu numai pentru ceea ce ai făcut, în fotbal, ci si pentru felul tău de a fi! …Pentru ca suntem o revistă care se adresează preponderent femeilor, am să-ti pun o întrebare “cu specific”: care este cea mai mare greșeală pe care, de regulă, o fac femeile și care este capabilă să spulbere o relație? 

Helmut Dukadam: –  Cred ca principala greseala a femeilor este anturajul nepotrivit, care poate spulbera o casnicie foarte frumoasa. 

Marina Almășan : – …dar chiar și asa, cu greșelile noastre cu tot, voi, barbații, tot ne iubiți, nu-i așa? Chiar, iți imaginezi o lume fără femei? Cum ar arăta ea? 

Helmut Dukadam : – Nu pot sa-mi imaginez o lume fara femei. 

Marina Almăsan : – Dată fiind programarea acestui interviu într-o perioadă încărcată de iubire, am să te rog să profiți și să-i faci Alexandrei o adresare!

Helmut Dukadam : – Te iubesc, Alexandra si ma bucur ca existi in viata mea!

Marina Almășan : – Sunt sigură că  aceste cuvinte nu i le spui numai la ocazii! Iar acum, în finalul interviului nostru, am să te rog să le adresezi o urare cititoarelor “Femeide10.ro”.

Helmut Dukadam: – Le  doresc fie fericite si sa se bucure de viata!

Marina Almășan: – …ceea ce vă doresc și eu, vouă! 🌹

Campanie susținută de DPLAY SPORT ACERBIS : ACERBIS DPLAY SPORT ROMANIA