Bombănelile Marinei Editoriale

De unde să-i “apucăm “ pe bărbați?

….Întâi de toate, te rog să nu faci speculații pe seama titlului pe care l-am ales! Nu are nimic pervers în el, nu se referă nicidecum la elemente de anatomie, ci doar la încercarea noastră, a femeilor – disperată, uneori – de a-i înțelege pe ei, bărbații. Nu că ar fi extrem de sofisticați, ci mai degrabă “încâlciți” si, prin urmare, deseori de neînțeles. Și nu că aș fi eu o expertă în domeniu, dar atât propriile experiențe, cât și cele din jurul meu, m-au ajutat, iată, să formulez o seamă de sugestii pe care ai putea să le aplici ( sau nu?) în încercările de cunoaștere a sufletului unui bărbat. Bine ar fi să demarezi acest “studiu” înainte de a rosti acel celebru “DA”, la care visează, ca niște gâsculițe, mai toate femeile Universului. Dacă îmi vei urma sfaturile, poate elem te vor feri de tentaculele deziluziilor ulterioare…

Înainte de a o porni pe același drum, este obligatoriu să te convingi că vorbiți aceeași limbă. Noi, femeile, obișnuim să ne exprimăm nemulțumirile în felul nostru : ne supărăm, ne bosumflăm, ne dăm ochișorii peste cap și ne trasformăm într-un munte de tăceri și suspine, bogat agrementate cu lacrimi de crocodil, crezând ( ce naivitate!) că așa ne vom impresiona partenerul. Ați observat și voi însă că, în majoritatea cazurilor, acesta rămâne… “lemn Tănase” : bărbații nu sunt nici pe departe într-atât de subtili, pentru a înțelege “simbolistica”noastră.
Ca să fiu mai explicită, îți voi da un exemplu : vrei să ți se spună mai des “Te iubesc”? Revendică-ți cererea în mod direct și nu mai face pe supărata, lăsându-l să ghicească singur motivul înecării corăbiilor tale! Îți garantez : nu-l va ghici , ba mai mult, îti va scufunda și nava-mareșal!

…Că veni vorba, fiecare femeie are în raniță bastonul de …psiholog! ( iarta-mă, Napoleon, ti-am maltratat istorica declarație!). Așadar, al doilea sfat pe care ți-l dau, este să devii foarte atentă la felul cum reacționează “jumătatele tău” în diverse situații. Analizează-l științific. Dar atenție! Ferește-te precum dracul de tămâie, de următoarele păcate : nu-i arunca niciodată vorbe grele, nu-l așeza în balanță cu soții prietenelor tale și nu-i înșira defectele pe care i le-ai contabilizat. Fii deșteaptă și, din fiecare confruntare cu aromă de scandal, extrage învățăminte : vezi ce anume îl enervează, ce îl bucură , ce cuvinte îl scot din minți. Nu intra în fibrilație, dacă vezi că-și “ia jucăriile” și iese pe ușă! Orice bărbat normal simte nevoia să se detașeze de zonele conflictuale. Evită scenele, renunță la istericale. Ai răbdare: dacă te iubește, tot la tine se va întoarce!
….Dacă nu ai fost încă “transportată” la altar, este al naibii de important să afli , mai întâi, cât de mult însemni pentru cel de lânga tine. Iar pentru asta, vitale sunt persoanele din anturajul său. Cel mai clar semn că relația e una cu perspective, este invitația lui de a o cunoaște pe mama soacră. Ai însă grijă să nu faci vreo gafă. Ea iti poate fi fatală! Dacă însă partenerul tău găsește diverse pretexte pentru a evita să-i întâlnești rudele sau prietenii, ceva e putred în Danemarca! Draga mea, “pasiune trecătoare” scrie pe tine!

….Nu neapărat ca un psiholog iscoditor, ci mai degrabă ca un contabil meticulos, analizează gradul de îndeplinire a promisiunilor! Sună pompos, nu? Poate, dar ca să ai alături de tine un partener de nădejde, în care să te poți încrede pe deplin, trebuie să fii sigură că bipedul care-ti face curte obișnuiește să se și țină de cuvânt. Îți promite că te sună la ora 20 și ulterior te trezești toată seara privind ca o prostuță ecranul mobilului? Te-a tentat cu o invitație la concertul lui David Garrett ( știe că ești înebunită după respectivul!) și și-a găsit să plece în delegație chiar în ziua cu pricina? Draga mea, sunt semne clare că i se cam fâlfâie de tine…

….Iată și un îndemn cu alură “sportivă” : fugi cât poți de repede și de departe…de bărbatul care-ți speculează slăbiciunile! Dacă, observând cât de mult îți place să-i pregătești, cu dragoste, micul dejun, se va transforma intr-un adevărat sultan, care așteaptă mereu să fie servit la pat, iar el nu face niciodată ceva similar pentru tine, nu e în regulă! Cum absurd este și să tolerezi “amenințări” de genul “ Dacă, după ce te măriți, o să te îngrași și tu, ca și soția lui Mihai, am să te părăsesc!”. Astfel de pretenții absurde trag după sine o consistentă garnitură de dezamăgiri și suferințe ulterioare…

Să tragem și o concluzie? Probabil, ea s-a infiltrat deja, în mintea voastră, a celor ce mai aveți încă șansa de a nu face o (nouă) greșeală! Un lucru e sigur : un bărbat care-și iubește si respectă partenera, se va abtine de la promisiuni fără acoperire, de la minciuni și scandaluri și-și va demonstra sentimentele prin fiecare gest al său.

Și, in fine, sfatul meu suprem : nu forța nota, nu grăbi deznodământul final! Inelarul tău mai poate supraviețui, o vreme, și fără îmbrățișarea gălbuie a metalului prețios! Dacă te iubește cu adevărat, întrebarea “Vrei să fii soția mea?” nu va întârzia să apară!
Asa că…Happy Valentine’s Day! ❤️

Rubrică oferită de :